Kokoswater voor het behandelen van hypothyreoïdie
Lijd jij aan hypothyreoïdie? Heb je weleens gehoord van de voordelen van kokoswater bij deze ziekte?
Het is zeker een veelvoorkomende ziekte, die er meestal toe leidt dat patiënten langdurige behandeling moeten ondergaan en medicijnen moeten nemen om de problemen met hun schildklier te corrigeren. Het is een type auto-immuunziekte, die naast levenslange medicatie bijna altijd een verandering in de levensstijl vereist.
Is het dan mogelijk om hypothyreoïdie te genezen? Soms lukt het patiënten uiteindelijk om hun schildklier voor de gek te houden om genoeg schildklierhormonen te produceren, waardoor deze toch naar behoren functioneert.
Het vereist veel inspanning, motivatie en de mogelijkheid om hun voorgeschreven behandelschema te combineren met veranderingen in hun dagelijkse activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat kokoswater een uitstekende manier is om een traag werkende schildklier te stimuleren?
Ontdek dus alles wat je moet weten in dit artikel.
De vele voordelen van kokoswater voor de schildklier
Als je hypothyreoïdie hebt, dan ervaar je waarschijnlijk vele van de volgende symptomen:
- Gewichtstoename
- Slapeloosheid
- Haaruitval
- Droge huid
- Gevoeligheid voor kou, altijd last hebben van koude handen en voeten
- Vrijwel constante vermoeidheid
- Spierpijnen
- Urineweginfecties
- Constipatie
Al deze problemen zijn vrijwel zeker te wijten aan het feit dat je schildklier niet genoeg schildklierhormonen produceert om de basisfuncties te reguleren, zodat je een normaal leven kunt leiden.
Om deze effecten tegen te gaan en je schildklier weer normaal te laten werken, moet je medicatie nemen die dan voor jou geschikt is. Waarschijnlijk heeft je arts je die al voorgeschreven.
Toch zijn er veel mensen die gefrustreerd raken als ze niet direct resultaat zien en kan het zo zijn dat ze nog een tijdje last blijven hebben van de bijwerkingen die we hierboven hebben vermeld, zoals gewichtstoename en vermoeidheid, waardoor een normale levensstijl onmogelijk blijft.
Wat kun je doen? Wat als het je niet lukt om die extra kilootjes kwijt te raken hoeveel je ook beweegt en wat als ook vitaminesupplementen totaal niet lijken te helpen… Nou? Probeer eens kokoswater aan je dieet toe te voegen.
1. Helpt bij het reguleren van de schildklierfunctie
Een van de beste eigenschappen van kokoswater en zelfs kokosolie, is dat het lijkt te helpen de schildklierfunctie te reguleren. De natuurlijke enzymen stimuleren de productie van een traag werkende schildklier en als je schildklier juist te actief is, dan kan kokoswater dit ook helpen reguleren.
Kokoswater wordt meestal aanbevolen voor mensen met hypothyreoïdie, omdat het behulpzaam is bij het controleren van gewichtstoename en het reguleren van de darmen en de spijsvertering.
2. Helpt het immuunsysteem te versterken
Kokoswater is rijk aan kalium, fosfor, ijzer en calcium. Al deze mineralen kunnen je helpen infecties te voorkomen waaraan je anderszins zou bezwijken vanwege een gebrek aan schildklierhormoon.
Kokoswater helpt ook je stofwisseling te versnellen, wat betekent dat je beter bestand zult zijn tegen vermoeidheid en je je sterker zult voelen, terwijl je natuurlijke afweer een oppepper krijgt.
3. Bestrijdt cellulaire oxidatie
Als je lijdt aan hypothyreoïdie, dan worden je cellen sneller geoxideerd als gevolg van het tekort aan hormonen. Dit maakt het moeilijker voor je lichaam om voedsel te verwerken, je huid wordt droger en minder elastisch, je begint last te krijgen van leverproblemen en nog veel meer.
De combinatie van je voorgeschreven medicatie met kokoswater zal het gehalte aan antioxidanten in je lichaam verhogen, wat je dus zal helpen om schildklierhormonen efficiënter te synthetiseren. Het is het dus waard dit te onthouden.
4. Houdt je gehydrateerd
Droge huid, vermoeidheid, hoofdpijn… Al deze symptomen zijn het gevolg van de veranderde functie van je schildklier, die andere elementaire lichaamsfuncties kan remmen. Als je probeert 2-3 glazen kokoswater per dag te drinken, zul je je lichaam de hydratatie geven die het nodig heeft.
5. Voedt het haar, de huid en de nagels
Kokoswater is geweldig voor het aanvullen van mineralen die het lichaam niet heeft kunnen opnemen en die de groei en de algehele gezondheid van het haar, de huid en de nagels kunnen stimuleren.
Misschien ook interessant om te lezen:
Smoothies voor sterkere haren, huid en nagels
6. Verbetert de spijsvertering
Mensen die lijden aan hypothyreoïdie hebben een tragere, zwaardere spijsvertering. Ze voelen zich vaak overvol en hebben ook last van vochtretentie of constipatie.
Twijfel niet – drink een paar glazen kokoswater en profiteer van de in het kokoswater aanwezige bioactieve enzymen zoals fosfatase of peroxidase, die beide uitstekend geschikt zijn voor de spijsvertering.
7. Voor gewichtsverlies
Kokoswater is een ideale aanvulling op een goede voeding en een gewichtsverlies regime. Het water biedt namelijk zoveel voordelen voor de spijsvertering en is in staat om een trage stofwisseling te stimuleren, terwijl het tegelijkertijd het lichaam reinigt van gifstoffen. Je zult dus geweldige resultaten zien.
Hoe gebruik je kokoswater voor de behandeling van hypothyreoïdie?
- Probeer voor een periode van twintig dagen lang, twee of drie glazen kokoswater te drinken na je hoofdmaaltijd. Las tien dagen pauze in en herhaal alles vervolgens.
- Als je wilt kun je in plaats van kokoswater ook kokosolie gebruiken. Het is even voordelig. Zorg ervoor dat je biologische kokosolie gebruikt, die op natuurlijke wijze is geproduceerd. De olie moet op een koele plaats worden bewaard en je kunt er dan elke dag een eetlepel van innemen, bij voorkeur in de ochtend. Net als kokoswater, versnelt kokosolie je stofwisseling en stimuleert het de aanmaak van schildklierhormonen. Het is dus fantastisch.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- DebMandal, M., & Mandal, S. (2011). Coconut (Cocos nucifera L.: Arecaceae): In health promotion and disease prevention. Asian Pacific Journal of Tropical Medicine. https://doi.org/10.1016/S1995-7645(11)60078-3