3 geweldige infusies voor de spijsvertering

· 2 september 2015

Na een grote maaltijd die rijk is aan vetten en eiwitten, is er niets beter dan een kruidenthee om de maag te helpen met de spijsvertering. Je hebt verschillende opties om uit te kiezen. Dit artikel zal je vertellen over een aantal van de meest effectieve infusies om het zware gevoel na de maaltijd tegen te gaan.

Gemberthee

Gember staat bekend om zijn gastronomische toepassingen. De belangrijkste werkzame bestanddelen zijn echter gingerol en shogaol en deze kunnen worden gebruikt op verschillende manieren op het gebied van natuurlijke geneeskunde. Dezelfde bestanddelen hebben invloed op de maag en zorgen voor de volgende effecten:

  • Stimuleren afscheiding van de alvleesklier en de galblaas, het bevorderen van de spijsvertering.
  • Verminderen het gevoel van “zwaarte” in de maag.
  • Voorkomen dyspepsie, vermijden van abdominale zwelling en gas.
  • Helpen misselijkheid en braken voorkomen.

Dat is de reden waarom het drinken van gemberthee na het eten perfect is voor een goede spijsvertering.

Hier is een recept voor het maken van een heerlijke infusie met gember, kamille en citroen: Kook de helft van een citroen in plakjes gesneden in 1 liter water. Haal na een paar minuten van het vuur en voeg geschilde stukken gember (hoeveel je maar wilt) en een paar zakjes kamillethee toe. Laat staan gedurende een paar minuten, zeef het en breng het op smaak met honing of stevia.

Kamille: een andere krachtige spijsverteringsinfusie

kamille

Kamille is een kruid dat bekend staat om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Naast het produceren van een kalmerend effect, zal kamillethee na de lunch of diner je helpen om je lichter te voelen. Kamille bevat actieve bestanddelen die maag- en darmontsteking voorkomen, hulp bieden bij winderigheid evenals het voorkomen van het gevoel van zwaarte in de maag.

Hier is een goede optie van een infusie met kamille en munt, wat een uitstekende combinatie is van kruiden die goed zijn voor de spijsvertering: Kook een beetje water. Zodra het water begint te koken neem je het van het vuur en doe je een handvol kamille en munt in een kopje. Giet het water in het kopje en laat het gedurende vijf minuten staan. Zeef en zoet naar smaak.

Boldo en zijn eigenschappen

Boldo-infusie heeft een unieke smaak en is één van de meest populaire theesoorten voor het verbeteren van de spijsvertering. Deze drank stimuleert de leverfunctie en galblaasafscheiding, waardoor het makkelijker is om vet voedsel te verteren. Om dit effect te versterken, kun je boldothee combineren met munt, kamille of dragon.

Hier is een recept voor het bereiden van een heerlijke boldo-infusie: Kook een beetje water. Haal het van het vuur zodra het begint te koken en voeg een paar boldobladeren toe. Als je wilt kun je ook een paar muntblaadjes toevoegen, samen met dragon of kamille. Laat het gedurende een paar minuten trekken, zeef het, zoet het (naar smaak) en serveer.

Dus nu heb je verschillende opties om heerlijk na te tafelen. Deze infusies bevorderen de spijsvertering, waardoor je je veel lichter zult voelen na een zware maaltijd. Laten we nu gaan genieten van een kopje!