Smoothies voor sterkere haren, huid en nagels

Deze smoothies bieden niet alleen de juiste vitamines om je haren en nagels van binnenuit sterker te maken en je huid te revitaliseren, maar ze zijn ook erg verzadigend en voedend en ideaal om te nuttigen als ontbijt.
Smoothies voor sterkere haren, huid en nagels
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 18 december, 2018

Heb je dun haar dat vrij snel breekt en gemakkelijk uitvalt? Merk je dat je last hebt van een droge huid? Heb je last van broze nagels? Wij hebben hier enkele tips voor sterkere haren, huid en nagels!

In dit artikel zullen we je een aantal smoothies aanraden die, naast het bevatten van vele andere voedingsstoffen, vooral rijk zijn aan:

 • silicium
 • biotine
 • vitamine A

Je kunt deze smoothies heel goed drinken als ontbijt of als tussendoortje om ervoor te zorgen dat je haren, huid en nagels van binnenuit sterker zullen worden. Bovendien zijn deze smoothies heel erg lekker.

Voedzame smoothies voor sterkere haren, huid en nagels

Smoothies zijn een makkelijke en erg aantrekkelijke manier om je lichaam te voorzien van veel vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Daarnaast zijn smoothies uiterst verzadigend en kunnen ze je helpen het juiste gewicht te handhaven. Daarom is het voor iedereen aangeraden om smoothies te nuttigen.

In dit artikel zullen we een aantal smoothierecepten met je delen, die voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van je haren, huid en nagels. Desalniettemin zal je waarschijnlijk nog veel meer voordelen ervaren wanneer je deze smoothies dagelijks drinkt en wellicht zal ook je algehele welzijn erop vooruitgaan.

Je kunt deze smoothies het beste ’s ochtends drinken als ontbijt. Je kunt ervoor kiezen om meteen in één keer de benodigde hoeveelheid te drinken, maar je kunt de smoothie ook overschenken in een fles en gedurende de ochtend geleidelijk opdrinken.

Het is eventueel ook mogelijk om de smoothies ’s middags te drinken. We raden je dan echter wel aan om maar één glas te drinken. De smoothies zijn namelijk erg rijk en over het algemeen bewegen we in de middag niet zo heel veel.

Probeer ze stuk voor stuk eens uit en bedenk nieuwe recepten door de ingrediënten op andere manieren met elkaar te combineren. Het hele gezin zal er dol op zijn.

Drankje voor sterkere haren, huid en nagels

Smoothie rijk aan silicium

Silicium vormt een onderdeel van de structuur van je haren, huid en nagels. Helaas begint de hoeveelheid silicium in je lichaam naarmate je ouder wordt af te nemen, vooral na je veertigste levensjaar.

Dit geldt vooral voor vrouwen. Wanneer een vrouw in de overgang raakt, dalen de oestrogeenwaarden namelijk aanzienlijk en dit kan ervoor zorgen dat het siliciumgehalte ook sneller daalt.

Voor deze smoothie hebben we daarom gekozen voor etenswaren die vooral rijk zijn aan silicium, maar die daarnaast ook andere goede vitamines en mineralen bevatten.

Haver

Deze graansoort is een belangrijke bron van silicium (595 mg per 100 gram) en is bovendien een uitstekende keuze voor het ontbijt. Haver is zowel voedend als vullend.

Peer

Deze vrucht bevat misschien wel het meeste silicium van alle vruchten. Daarnaast geven peren ook een heerlijke zoete smaak aan je smoothie.

Biergist

Dit supplement zou een essentieel onderdeel uit moeten maken van elke natuurlijke behandeling voor de huid en haren en bevat daarnaast enorm veel silicium.

Hoeveelheden voor twee personen of twee porties:

 • 2 eetlepels havervlokken, die voorafgaand twee uur hebben staan weken
 • of wat nog beter is, een glas havermelk
 • 2 rijpe peren
 • als je havermout gebruikt, voeg dan ook 150 ml water toe
Smoothie voor sterkere haren, huid en nagels

Smoothie rijk aan biotine

Biotine, ook wel vitamine H of vitamine B7 genoemd, is een essentiële voedingsstof voor veel lichamelijke weefsels, waaronder je haren, huid en nagels. Biotine is vooral belangrijk wanneer je haren, huid of nagels fijn of breekbaar zijn.

Voor deze smoothie heb je de volgende ingrediënten nodig:

Banaan

Naast andere vruchten bevatten ook bananen een enorme hoeveelheid biotine.

Aardbeien

Deze heerlijke rode vrucht zal niet alleen biotine, maar ook een heerlijke smaak aan je smoothie toevoegen.

Walnoten

Deze noot is een uiterst goede keus als je meer biotine binnen wilt krijgen en daarnaast bevatten walnoten ook nog vitamine E en gezonde vetten.

Hoeveelheden voor twee porties:

 • 1 rijpe banaan
 • 6 tot 8 rijpe aardbeien
 • 5 gepelde, rauwe walnoten
 • 150 ml water
Aardbeiensmoothie

Smoothie rijk aan vitamine A

Vitamine A helpt bij het regenereren van lichaamsweefsel en is goed voor een droge huid en droog haar. Je vindt deze vitamine voornamelijk in sinaasappels en groene groenten en fruit.

We raden deze smoothie vooral aan voor mensen die last hebben van droog haar of een droge huid en voor degenen die de groei van hun haren en nagels willen bevorderen.

Wortelen

Wortelen zijn niet alleen rijk aan vitamine A, maar kunnen dankzij de zoete smaak ook goed in smoothies worden verwerkt.

Avocado

Deze vrucht bevat op een paar na zo’n beetje alle voedingsstoffen die je nodig hebt en zou dus zeker niet in je dieet mogen ontbreken.

Melk

Als je lichaam in staat is melk goed te verteren, dan is deze drank een erg goede bron van vitamine A. Is je lichaam hier niet toe in staat, dan kun je melk vervangen door yoghurt of een plantaardige drank.

Hoeveelheden voor twee personen of twee porties:

 • 2 gepelde en geraspte wortels
 • 1 rijpe avocado
 • 1 kop melk, yoghurt of plantaardige drank 

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.