Het geheim achter het krijgen van gezond haar

Als je dun en zwak haar hebt, gebruik dan kokosolie om je haar te hydrateren en te versterken. Probeer daarnaast meer proteïnen in je dieet op te nemen.
Het geheim achter het krijgen van gezond haar

Laatste update: 29 oktober, 2018

Je haar wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die het kunnen beschadigen en verzwakken, waardoor je haar er minder mooi uit zal zien. Gelukkig kunnen deze problemen gemakkelijk worden opgelost door het het geheim achter het krijgen van gezond haar te ontdekken, dat ervoor zal zorgen dat je haar er weer glad, mooi en gezond uitziet.

Laten we het maar meteen verklappen. Het geheim achter gezond haar is het hebben van een gezonde hoofdhuid. Wanneer je hoofdhuid gezond is, is het vrij makkelijk om ervoor te zorgen dat je haar er fantastisch uitziet.

Het enige wat je nu dus nog moet zien te achterhalen, is hoe je de gezondheid van je hoofdhuid kunt verbeteren en gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. In dit artikel geven we je namelijk een aantal goed bewaarde tips, zodat je ervoor kunt zorgen dat je hoofdhuid weer gezond wordt en je dus ook een volle bos gezond haar zult krijgen.  

Het geheim achter het krijgen van gezond haar

Droge hoofdhuid

Bij een droge hoofdhuid heeft men doorgaans last van jeuk en roos. Niemand is een fan van de dwarrelende dode huidschilfers die hiervan het gevolg zijn. Door dit probleem echter te negeren, wordt het helaas alleen maar erger.

Wat is dan de oplossing?

 • Meng tien druppels pure etherische lavendelolie met 30 ml amandelolie of jojoba-olie. Masseer dit mengsel zachtjes in de hoofdhuid door met de vingertoppen vijf minuten lang ronde bewegingen te maken.
 • Gebruik voor een gevoelige huid alleen jojoba-olie om de hoofdhuid na het douchen vijf minuten mee te masseren.
 • Daarnaast zou je moeten proberen om je inname van omega 3 te verhogen. Dit is een vetzuur dat je vooral vindt in vis en groenten.

Normaal haar

Normaal haar

Bij mensen die dik of normaal haar hebben, doen zich vaak minder problemen voor dan bij mensen met een ander haartype. Toch is het echter geen slecht idee om normaal haar zo nu en dan te verzorgen met een versterkende behandeling.

Hoe verzorg je normaal haar?

 • Verdeel nadat je je haar hebt gewassen met shampoo een eetlepel olijfolie over de hoofdhuid en je gehele haar, vanaf de wortel tot de puntjes.
 • Wikkel je haar dan in met plastic folie en bedek het vervolgens met een handdoek.
 • Laat de olijfolie ongeveer 10 tot 15 minuten zijn werk doen.
 • Spoel de olie vervolgens uit met voldoende water en was je haar als gewoonlijk met crèmespoeling.

Dun haar

Bij dun haar spreken we doorgaans van haar dat zijn kracht en dikte verloren is, waardoor het gemakkelijker uitvalt. Dit probleem kan het gevolg zijn van een slecht dieet, een vitaminetekort, onjuiste haarverzorging en in sommige gevallen door een endocriene stoornis.

De oplossing?

 • Verwarm een halve kop appelazijn en los dit op in een halve kop water.
 • Breng dit mengsel met zachte bewegingen aan op de hoofdhuid.
 • Bedek het haar met plastic folie aan laat het mengsel 30 à 40 minuten intrekken.

Dit is een effectief middel omdat appelazijn de pH-waarde van de hoofdhuid kan herstellen.

Broos haar

Gespleten puntjes

Broos haar kan onder andere het gevolg zijn van slechte voeding, een vitaminetekort, blootstelling aan de zon, het gebruik van een föhn, krultang of krulspelden en onjuiste behandeling. Wanneer je last hebt van broos haar valt je haar vaak gemakkelijker uit en groeit het minder snel terug.

Wat kun je hier tegen doen?

 • Om broos haar weer sterker te maken kun je de hoofdhuid masseren met een kleine hoeveelheid kokosolie. Laat dit vervolgens 5 à 10 minuten intrekken. Het is nog beter om het haar gedurende deze 5 à 10 minuten in te wikkelen met plastic folie, waarna je de olie uitspoelt met water.
 • Ook kun je onder andere meer van de volgende voedingsmiddelen in je dieet opnemen: mager vlees, vis, magere kaas, eiwit, spinazie, soja, sinaasappels en aardbeien.

Roos

Roos op de haren

Roos ontstaat wanneer er sprake is van een overmatige groei van bacteriën, waardoor dode huidcellen zich op de hoofdhuid opstapelen. Roos kan voor komen bij zowel een vettige als een droge hoofdhuid.

Wat is de oplossing tegen roos?

 • Meng tien druppels etherische tea tree olie of tien druppels etherische eucalyptus- of bergamotolie met 30 ml jojoba-olie of amandelolie. Masseer dit mengsel vervolgens voor het douchen met ronde bewegingen in de hoofdhuid.
 • Als je op zoek bent naar een middel dat je niet hoeft uit te spoelen, meng dan een kleine hoeveelheid toverhazelaar met wat mondwater en masseer dit na het wassen met shampoo en crèmespoeling in de hoofdhuid.
 • Voor optimale resultaten is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat je veel voedsel dat rijk is aan zink in je dieet opneemt. Eet bijvoorbeeld regelmatig kokkels, krab, mager vlees, kreeft, pindakaas, pompoenpitten en zalm. 

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.