Voedingsmiddelen en supplementen voor een doffe en droge huid

31 mei 2015

Ook al zijn er een hoop crèmes en oliën om je droge huid te hydrateren, de beste manier om dit te doen is van binnenuit, door voedingsmiddelen en supplementen te eten die je helpen om je huidcellen te voeden, zodat je huid glad, homogeen, jong en mooi blijft.

Hieronder zullen we uitleggen welke voedingsmiddelen helpen bij het hydrateren en we bevelen bovendien een aantal effectieve natuurlijke supplementen aan voor mensen die last hebben van een droge huid of die snel rimpels en huidproblemen hebben.

Bevorderlijke voedingsmiddelen

 • Fruit rijk aan vitamine C: Vitamine C is essentieel voor de gezondheid van je huid. Het zit in citrusvruchten (citroen, sinaasappel, grapefruit, mandarijn) of rood fruit (aardbeien, bramen, frambozen).

citrusvrucht

 • Amerikaanse ginseng (panax quinquefolius) is een geneeskrachtige plant die een sneldrogende huid verfrist en vocht geeft. Het is ook erg handig tegen de ouderdom. Neem het vijftien dagen in. Je kan deze behandeling elke twee tot drie maanden herhalen.
 • Ginkgo biloba (als een infusie of extract) is een geneeskrachtig kruid met veel bevorderlijke eigenschappen. Eén daarvan is dat het de afscheiding van de vetklier regelt, waardoor het helpt om de huid te hydrateren, maar ook een gemengde en vettige huid reguleert. Je kan het drie maanden innemen als een infusie of een extract.
 • Lijnzaadolie zorgt voor en hydrateert (dankzij de omega 3) je huid, haar en nagels, waardoor je het zowel topisch kan toedienen als op kan eten. Eet altijd de onder hoge druk gepasteuriseerde soort. Verwarm het nooit. Je kan het direct opeten of gemixt met voedsel als je het niet lekker vindt smaken.
 • Biergist: Als we het over de huid hebben, werkt biergist zuiverend, regenererend en mineraliserend. We bevelen aan om het in te nemen als je last hebt van huidproblemen zoals dermatitis, psoriasis, acne of huidstrepen (striae) of zelfs voor brandplekken en chirurgische littekens. Neem één of twee eetlepels per dag, gemixt met een sapje, yoghurt etc.
 • Boter of geklaarde boter (ghee) is een perfect voedingsmiddel om je huid te voeden, omdat het vetzuren en vitamine A bevat. Het is totaal anders dan margarine, wat een erg onnatuurlijk voedingsmiddel is. Je moet het alleen niet teveel innemen, helemaal als je overgewicht hebt. Neem maar één eetlepel per dag.

boter

 • Gekookte wortels: Wortels zijn rijk aan vitamine A en als je ze kookt is het makkelijker voor je lichaam om ze te verteren. Je kan ze ook regelmatig rauw eten.
 • Eiwitrijk voedsel: Je doet er goed aan om eiwitten aan je dagelijkse dieet toe te voegen, aangezien de meeste mensen teveel koolhydraten innemen. We hebben het niet alleen over eiwitten van dieren. Als je de voorkeur geeft aan eiwitten van groenten, dan zijn er verscheidene voedingsmiddelen die er rijk aan zijn, zoals peulvruchten, noten, champignons etc. Eiwitten zijn essentieel voor je huid.

Natuurlijke supplementen

Hier zijn een aantal supplementen, die een dieet dat rijk is aan de voedingsmiddelen die we net genoemd hebben, helpen of complementeren:

 • Vitamine C: Dit is één van de beste supplementen voor je huid, omdat dit deze opknapt en helderder maakt, maar ook jonger. Het helpt ook bij het regenereren. We adviseren om kleine hoeveelheden vitamine C gedurende de dag in te nemen, want als je in één keer een grote hoeveelheid inneemt, dan elimineert je lichaam de overtollige hoeveelheid via je urine. Daarom zal je niet een overdosis krijgen. Het helpt ook om je verdedigingsmechanisme optimaal te laten functioneren.
 • Organische silicium: Silicium is essentieel voor het regenereren van je huid. In dit geval bevelen we aan om het in de organische vorm in te nemen.
 • Collageen: We horen steeds meer over collageensupplementen, die helpen het weefsel van je huid en de stevigheid te verbeteren. Collageen is een essentieel eiwit, niet alleen voor je huid, maar ook voor je spieren en gewrichten. We bevelen aan om het alleen in te nemen als je ouder dan 40 bent.
 • Seleen: Seleen maakt je huid elastisch, wat vooral essentieel is voor een droge huid. Supplementen gebaseerd op seleen kunnen gecombineerd worden met andere mineralen, zoals zink, en ze bevatten vaak ook vitamine E.
Afbeeldingen ter beschikking gesteld door madlyinlovewithlife en veronicasheppard
Bekijk Ook