Voedingsmiddelen voor een droge huid

De beste manier om je huid te hydrateren is door het via je voeding van binnenuit te doen.
Voedingsmiddelen voor een droge huid

Laatste update: 09 november, 2018

Ook al zijn er vele crèmes en oliën om je droge huid te hydrateren, de beste manier om dit te doen is van binnenuit, door voedingsmiddelen en supplementen te eten die je helpen om je huidcellen te voeden, zodat je huid glad, homogeen, jong en mooi blijft.

Hieronder zullen we uitleggen welke voedingsmiddelen helpen bij het hydrateren en we bevelen bovendien een aantal effectieve natuurlijke supplementen aan voor mensen die last hebben van een droge huid of die snel rimpels en huidproblemen hebben.

Bevorderlijke voedingsmiddelen voor een droge huid

Fruit rijk aan vitamine C

Vitamine C is essentieel voor de gezondheid van je huid. Het zit in citrusvruchten (citroen, sinaasappel, grapefruit, mandarijn) of rood fruit (aardbeien, bramen, frambozen).

Fruit rijk aan vitamine C

Amerikaanse ginseng

Ook wel panax quinquefolius genoemd, is een geneeskrachtige plant die een sneldrogende huid verfrist en vocht geeft. Het is ook erg handig tegen de ouderdom. Neem het vijftien dagen in. Je kan deze behandeling elke twee tot drie maanden herhalen.

Ginkgo biloba

Dit is een geneeskrachtig kruid met veel bevorderlijke eigenschappen. Eén daarvan is dat het de afscheiding van de vetklier regelt, waardoor het helpt om de huid te hydrateren, maar ook een gemengde en vettige huid reguleert. Je kan het drie maanden innemen als een infusie of een extract.

Lijnzaadolie

Dit zorgt voor en hydrateert (dankzij de omega 3-vetzuren) je huid, haar en nagels, waardoor je het zowel topisch kan aanbrengen als op kan eten. Eet altijd de onder hoge druk gepasteuriseerde soort. Verwarm het nooit. Je kan het direct opeten of gemixt met voedsel als je het niet lekker vindt smaken.

Biergist

Als we het over de huid hebben, werkt biergist zuiverend, regenererend en mineraliserend. We bevelen aan om het in te nemen als je last hebt van huidproblemen zoals:

  • dermatitis
  • psoriasis
  • acne
  • huidstrepen (striae)
  • brandwonden
  • chirurgische littekens

Neem één of twee eetlepels per dag, gemixt met een sapje, yoghurt etc.

Boter of geklaarde boter (ghee)

Dit is een perfect voedingsmiddel om je huid te voeden, omdat het vetzuren en vitamine A bevat. Het is totaal anders dan margarine, wat een erg onnatuurlijk voedingsmiddel is. Je moet het alleen niet teveel innemen, zeker niet als je overgewicht hebt. Neem maar één eetlepel per dag.

Boter

 

Gekookte wortels

Wortels zijn rijk aan vitamine A en als je ze kookt is het makkelijker voor je lichaam om ze te verteren. Je kan ze ook regelmatig rauw eten.

Eiwitrijk voedsel

Je doet er goed aan om eiwitten aan je dagelijkse dieet toe te voegen, aangezien de meeste mensen teveel koolhydraten innemen. We hebben het niet alleen over eiwitten van dieren.

Als je de voorkeur geeft aan eiwitten van groenten, dan zijn er verscheidene voedingsmiddelen die er rijk aan zijn, zoals:

  • peulvruchten
  • noten
  • champignons
  • et cetera

Eiwitten zijn essentieel voor je huid.

Natuurlijke supplementen voor een droge huid

Hier zijn een aantal supplementen, die een dieet dat rijk is aan de voedingsmiddelen die we net genoemd hebben, helpen of complementeren.

Vitamine C

Dit is één van de beste supplementen voor je huid, omdat dit deze opknapt en helderder maakt, maar ook jonger. Het helpt ook bij het regenereren.

We adviseren om kleine hoeveelheden vitamine C gedurende de dag in te nemen, want als je in één keer een grote hoeveelheid inneemt, dan elimineert je lichaam de overtollige hoeveelheid via je urine. Daarom zal je niet een overdosis krijgen. Het helpt ook om je verdedigingsmechanisme optimaal te laten functioneren.

Organische silicium

Silicium is essentieel voor het regenereren van je huid. In dit geval bevelen we aan om het in de organische vorm in te nemen.

Collageen

We horen steeds meer over collageen-supplementen, die helpen het weefsel van je huid en de stevigheid te verbeteren. Collageen is een essentieel eiwit, niet alleen voor je huid, maar ook voor je spieren en gewrichten. We bevelen aan om het alleen in te nemen als je ouder dan 40 jaar bent.

Seleen

Seleen maakt je huid elastisch, wat vooral essentieel is voor een droge huid. Supplementen gebaseerd op seleen kunnen gecombineerd worden met andere mineralen, zoals zink, en ze bevatten vaak ook vitamine E.

Afbeeldingen ter beschikking gesteld door madlyinlovewithlife en veronicasheppard 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.