Hulpmiddel van citroen en peterselie tegen vochtophoping

De urineafdrijvende kracht van dit natuurlijke hulpmiddeltje voorkomt het vasthouden van vocht in het lichaam en zuivert het van alle vastzittende reststoffen en gifstoffen.
Hulpmiddel van citroen en peterselie tegen vochtophoping
Mario Benedetti Arzuza

Geschreven en geverifieerd door de arts Mario Benedetti Arzuza.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Vochtophoping is een vaak voorkomende stofwisselingsstoornis voor vrouwen. Eigenlijk is het geen echte ziekte, maar het geeft ons wel een duidelijk teken dat er iets niet goed werkt in ons lichaam. Als je enkels, benen of buik opgezwollen zijn, kun je het beste een dokter raadplegen.

Vaak voorkomende oorzaken van deze problemen zijn slechte voeding of schommelingen in de hormonen. Experts proberen ons voor iets belangrijk te waarschuwen, namelijk dat vochtophoping kan duiden op problemen met de nieren, lever of bloedcirculatie.

Dit wil nog niet zeggen dat we te maken hebben met een ernstig probleem, maar het wil wel zeggen dat ons lichaam er niet in slaagt om de gifstoffen of andere vloeistoffen uit ons lichaam te krijgen.

Daarom is het ook een probleem dat door een vakkundig iemand moet worden vastgesteld, zodat we er iets aan kunnen doen. Het probleem is namelijk vaak gemakkelijk aan te pakken. Door onze levensstijl aan te passen, kunnen we onze gezondheidstoestand verbeteren.

In het artikel van vandaag leggen we een remedie uit die vochtophoping kan voorkomen. Als je dit hulpmiddel, bestaande uit peterselie en limoen, gebruikt, zul je merken hoe je je geleidelijk aan beter zal voelen.

Vochtophoping: een vaak voorkomend probleem

pijnlijk been

Er zijn mensen die gevoeliger zijn wat betreft de ophoping van vocht. Vaak hebben zij de volgende fysiologische gewoonten of bijzonderheden:

  • Problemen met circulatie.
  • Meestal hebben ze bijna de menopauze bereikt, dit gaat vaak gepaard met verschillende episodes van vochtophoping.
  • Overgewicht of kampen met obesitas.
  • Hebben een hartziekte.
  • Ondergaan allerhande hormonale veranderingen door gebruik van medicatie.
  • Hebben hypothyreoïdie.
  • Brengen een groot deel van de tijd staand door.

Je kunt je nu misschien terugvinden in een van de bovengenoemde aspecten. Als dit het geval is, hoef je je niet meteen zorgen te maken, want je kunt heel wat doen tegen vochtophoping in het lichaam.

Het eerste dat je al zou kunnen doen, is iets dat we hierboven al vermeld hebben: naar de dokter gaan. Ten tweede moet je een behandeling volgen die je wordt voorgeschreven door een specialist. En tenslotte, maar zeker niet minst belangrijk, moet je je voeding aanpassen.

Langdurig staan voorkomt dat het lichaam correct stoffen kan afvoeren, zodat vochtophoping kan ontstaan.

Bij patiënten met hart- en nierproblemen of vasculaire aandoeningen is het sterk aanbevolen om de zoutconsumptie te beperken. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met een ander gegeven:

  • Vochtophoping is geen ongewoon verschijnsel bij het ouder worden. Onze aderen verliezen aan rekbaarheid. Daarbij slagen zowel onze nieren als lever er niet meer in om vocht en gifstoffen uit ons lichaam te zuiveren. 
  • Als we dan ook nog eens een levensstijl gehad hebben waarbij we vaak rechtop moesten staan, bijvoorbeeld een staand beroep, zal het probleem snel verergeren.
  • Ten slotte mogen we niet vergeten dat sommige gewoontes of gedragingen de drainage van het lichaam alleen maar moeilijker maken.

Remedie met peterselie en limoen om vochtophoping te behandelen

gesneden en hele citroen

Dit eenvoudige ochtendritueel kan je helpen om de dag makkelijker en gezonder door te komen. Het is gemakkelijk om te bereiden en staat garant voor een een beter evenwicht in de nieren.

Voordelen van peterselie en citroen

Peterselie is een plant met hoge zuiverende eigenschappen. Dankzij de vele antioxidanten en vitamine C zorgt het ervoor dat de lever en het hart gezond blijven. Ook mogen we niet vergeten dat de groente helpt om de elasticiteit van onze aderen en gewrichten in stand te houden.

  • Het komt ook ten goede aan de bloedcirculatie en de etherische oliën optimaliseren de eliminatie van opgestapeld vocht in het lichaam.
  • Citroen is een vrucht die heel wat positieve invloeden heeft op onze gezondheid.
  • Een goede organische en pesticidenvrije citroen is een ware schat aan voordelen.
  • Citroen is een van de vruchten die het meeste vitamine C, citraten, malaten en kalium bevat.
  • Deze bestanddelen, vooral de vitamine C in citroenen, onderhouden ons lichaam en maken diverse weefsels en cellen aan in voor ons lichaam.

Als je last hebt van oedeem of ophopend vocht, twijfel dat niet langer om dit middeltje uit te proberen. Bij voorkeur neem je elke dag tussen de 2 en 3 glazen van dit citroen-peterseliewater. Het zuivert je lichaam en is enorm vochtafdrijvend.

Ingrediënten

  • 1 tak verse peterselie
  • 1 liter water
  • Het sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  • Was eerst de peterselie zorgvuldig. Maak daarna een infusie van de geneeskrachtige plant.
  • Om de infusie te maken, kook je een kop water (250 ml) in een theepot en voeg je nadien de takjes peterselie toe.
  • Zodra de infusie bereid is, laat hem dan nog even rusten.
  • Pers vervolgens de citroen uit. Je kan zeker ook de schil gebruiken door deze in kleine stukjes te snijden.
  • Voeg in een grotere kan de overige 3 koppen water toe, net als de citroenschil, het citroensap en de peterselieinfusie.
  • Laat daarna het geheel gedurende een half uur trekken alvorens het in een glas uit te schenken.

Drink het eerste glas op een lege maag. De overige twee glazen drink je een half uur voor elke maaltijd.

Je kunt deze behandeling 7 opeenvolgende dag volgen, een keer per maand of om de 10 dagen. Je zult direct het verschil merken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.