Huismiddelen om rode en witte striae te verminderen

Je krijgt de beste resultaten als je de behandeling direct begint als de striae is verschenen, terwijl het nog steeds rood is.
Huismiddelen om rode en witte striae te verminderen

Laatste update: 18 oktober, 2018

Weinig dingen zijn zo vervelend als de verschijning van striae op de huid. Gewichtsveranderingen of hormonale onevenwichtigheden zijn meestal de voornaamste oorzaken van deze strepen. Hoe kom je ervan af? Sommige mensen wenden zich tot de plastische chirurgie, maar dit is een kostbare ingreep en is dus niet voor iedereen mogelijk.

Wij laten je hier wat eenvoudige huismiddelen zien, die je zelf thuis kunt toepassen. Het zijn natuurlijke tips die kunnen helpen striae te verminderen. Ze zullen ze niet volledig verwijderen – dat is iets wat je vanaf het begin moet weten – maar ze zullen ze gladstrijken en zorgen dat ze minder opvallen. Wil je meer weten over deze eenvoudige tips?

Huismiddelen om rode striae te behandelen

Rode striae zijn strepen die nieuw zijn. Met andere woorden, ze zijn nog in de “ontstekingsfase”. Ze kunnen ontstaan op je armen, benen, billen of buik en zullen vrijwel zeker verschijnen tijdens de zwangerschap. Het ontstekingsproces kan tot een paar maanden duren, zolang het lichaam het bloed naar de getroffen gebieden stuurt, waardoor de striae beter zichtbaar is.

Na verloop van tijd veroorzaken deze markeringen uiteindelijk littekens en worden ze wit. Is het mogelijk om van deze vervelende strepen af te komen? Je krijgt de beste resultaten als je meteen na het verschijnen van de striae met de behandeling begint, terwijl ze nog steeds rood zijn. Het is het proberen waard, dus lees de volgende tips over wat je kunt doen tegen je striae.

Eenvoudige suikerscrub

Dit is echt een makkelijk middel. Om deze scrub te maken heb je alleen maar een eetlepel suiker (20 gram) nodig. Spring onder de douche en maak je huid nat.

Wrijf vervolgens de suiker in je huid op het gebied waar je striae zit. Je moet dit doen door middel van een zachte massage, om ervoor te zorgen dat het je bloedcirculatie op gang brengt in dat gebied. Deze behandeling zal helpen om de ontsteking te verminderen in het gebied waar je striae is ontstaan.

Behandeling met aloë, aardappel en ei

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • Een aardappel, geschild en in plakjes gesneden
  • Gel uit een aloëveraplant (30 gram)
  • Het wit van een ei

Deze eenvoudige behandeling is gericht op het verminderen van de ontsteking in gebieden met rode strepen. Ze werkt door het voeden van de beschadigde huid en het stimuleren van de genezing door middel van de aloë vera.

Je bent waarschijnlijk al op de hoogte van het feit dat aloë vera een heleboel goede eigenschappen bevat voor de behandeling van allerlei huidproblemen en het verminderen van striae is een van die vele voordelen.

Begin met het verwijderen van de pulp uit de aloëveraplant. Doe de pulp in een glazen kom en voeg het eiwit toe. Laat dan de stukjes aardappel in het mengsel weken.

Vervolgens breng je de aardappelschijfjes aan op de gebieden met striae. Kijk goed naar je lichaam om erachter te komen hoeveel aardappelschijfjes je nodig hebt. Laat ze ongeveer vijftien minuten zitten en neem dan een douche. Dit is een zeer effectieve behandeling.

Middelen voor de behandeling van witte striae

Huidstriemen

Witte striae zijn strepen die al littekens zijn geworden, wat betekent dat ze moeilijker zijn om vanaf te komen. Je kunt ze echter minder zichtbaar maken door het gebruik van deze eenvoudige huismiddeltjes. Daarom is het heel belangrijk om de behandeling te beginnen in een vroeg stadium, als de striemen zijn nog rood zijn. Onthoud dit goed!

Nu gaan we een kijkje nemen naar een paar middelen om de witte versie van striae te behandelen.

Behandeling om witte striae te verminderen

Hoe bereid je deze behandeling?

  • Deze eenvoudige behandeling is gericht op het voeden en repareren van de beschadigde huid. Je moet wel proberen om aan wat vitamine E te komen voor deze behandeling, omdat hij anders niet succesvol zal zijn. Meestal kun je het vinden in drogisterijen en biologische winkels.
  • Het lijkt een beetje duur, maar vitamine E kan worden gebruikt voor een aantal verschillende dingen. Zo kun je bijvoorbeeld een paar druppels toevoegen aan je nagellak om de nagels sterker te maken of wat in je conditioner doen om je haar te versterken.
  • Allereerst moet je de pulp uit de aloë vera halen.
  • Gebruik een lepel om de heldere gel uit het binnenste van de plant te verwijderen. Doe die in een kom en voeg de olijfolie toe.
  • Tenslotte voeg je drie druppels vitamine E toe en meng je alle ingrediënten. Als je eenmaal een uniform mengsel hebt pak je een doekje, doop je het in het mengsel en masseer je het in in het gebied waar je witte striae hebt.

Je moet dit proces elke avond herhalen. Na verloop van tijd zul je beginnen te zien dat je striae minder opvallend wordt. Probeer het!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.