Tips om broze nagels sterker te maken

Herken je nagels die aan het uiteinde lijken te splijten of afbladderen? Het is niet mooi en ook heel vervelend, want door het schilferen groeien de nagels niet verder dan de vingertoppen en worden ze ook minder stevig en sterk. Hoe raak je snel van deze schilferende nagels af? In dit artikel vind je een aantal natuurlijke remedies om je nagels zo snel mogelijk weer sterk en gezond te maken! 

Huismiddeltjes voor sterkere nagels

Heb jij te kampen met afbrekende nagels of haakjes aan je nagels die als je blijft haken, soms de volledige bovenrand van de nagel doen afscheuren? Veel mensen gaan om problemen met hun nagels op te lossen naar een nagelsalon. Probeer echter eens een van de hieronder beschreven natuurlijke remedies, die reeds bewezen hebben voor een uitstekend resultaat te zorgen en die je zelf makkelijk thuis kan toepassen.

 • Versterkende behandeling met rauwe ui: Ui is een uitstekende remedie tegen verschillende kwalen en wordt eveneens gebruikt om broze nagels aan te sterken. Misschien hou je niet van de geur van rauwe ui of maakt ui je aan het huilen, maar toch kan ui je helpen om van die onverzorgde uitstraling af te komen door gescheurde of afbladderende nagels. Snij een ui doormidden, maak een putje in het midden en hou je vingertoppen ongeveer een kwartiertje midden in de ui. Was natuurlijk nadien grondig je handen en kies bij voorkeur de avond of het weekend om deze methode toe te passen, zodat je voldoende tijd hebt om je handen grondig te reinigen.

Rauwe Ui

 • Natuurlijke oliën die versterken : Je kan elke soort plantaardige olie voor deze behandeling gebruiken, maar de voorkeur gaat echter uit naar amandelolie. Meng twee eetlepels amandelolie met twee eetlepels olijfolie in een kommetje. Gebruik een wattenbolletje om je nagels te bedekken met dit voedende mengsel en laat je nagels de vloeistof absorberen. Je kan dit tot drie maal per dag herhalen.
 • Behandeling om te versterken met knoflook: De geur van knoflook is inderdaad even sterk als die van ui, maar een mooi resultaat vraagt enige inspanning. Hak een aantal teentjes knoflook fijn en doe ze in een glas water. Dompel de vingertoppen en nagels gedurende twintig minuten onder en herhaal dit tot twee maal daags.
 • Versterken met rozemarijn: Dit recept vraagt twee eetlepels rozemarijn en een kop water. Breng het water aan de kook, voeg de rozemarijn toe en laat dit vijf minuten doorkoken. Dan de infusie laten afkoelen tot lichaamstemperatuur en je vingertoppen gedurende twintig minuten in de vloeistof houden. Twee maal per dag herhalen voor een optimaal resultaat.
 • Revitaliserende behandeling met aloë vera: Zoals je wellicht reeds weet is aloë vera een medicinale plant met krachtige, helende eigenschappen, die niet mag ontbreken op het lijstje om zwakke nagels te behandelen. De conditie van je nagels zal in een mum van tijd opnieuw op en top zijn. Je hebt een eetlepel aloëveragel en een scheutje olijfolie nodig. Vermeng beide ingrediënten tot een gladde pasta en breng die met een wattenbolletje aan op de aangetaste nagels. Laat het mensel intrekken in de nagels en herhaal zo vaak als nodig.

Aloë Vera

 • Komkommerlotion voor broze nagels: Pers een ongeschilde komkommer en bewaar dit vruchtvlees in een kommetje. Dompel dagelijks je vingertoppen in deze voedende lotion gedurende een week en merk hoe je nagels snel zullen aansterken en gezond worden.
 • Paardenstaartlotion om zwakke nagels te behandelen: Dit kruid is rijk aan organisch silicium en werkt goed om botten, haar en nagels te versterken. Prepareer een infusie van enkele stengels paardenstaart en water en gebruik de licht verwarmde lotion om je vingertoppen in te laten weken.
 • Behandeling met tarwekiem: De vitaminen aanwezig in tarwekiemolie staan erom bekend de nagels te verstevigen. Verwarm vier eetlepels tarwekiemolie vermengd met water gedurende enkele minuutjes. Laat dit mengsel afkoelen en voeg vervolgens enkele druppels citroensap toe. Dompel de nagels in dit mengsel gedurende een tiental minuten voor een optimaal resultaat.
 • Versterken met olijfolie, honing en ei: Deze drie uiterst voedende ingrediënten vormen samen hét middel bij uitstek om de strijd aan te gaan tegen afbladderende nagels. Meng een eetlepel olijfolie met een eetlepel honing en een eierdooier in een kom, roer tot een homogene pasta ontstaat en masseer elke vingernagel in met deze krachtig voedende substantie. Laat een half uur inwerken en spoel nadien goed na met koud water.
 • Enkele snelle behandelingen om de nagels aan te sterken: Heb je niet veel tijd, kies dan voor een van volgende instant remedies. Dompel je nagels twee maal daags in citroensap, wrijf ze in met een teentje knoflook of dompel je nagels dagelijks even in organische appelazijn voor het slapengaan.

Appelazijn

Tips voor mooie en sterke nagels

Ben je tevreden met het resultaat van bovenstaande natuurlijke remedies, dan is het verzorgen en het in goede conditie houden van je nagels de boodschap. Een aantal tips om je nagels sterk, glanzend, gezond en mooi te houden op een rijtje:

 • Gebruik je nagellak, kies dan voor een remover zonder aceton: Aceton verwijdert nagellak op een efficiënte manier, maar bevat veel schadelijke stoffen die je nagels verzwakken en beschadigen.
 • Eet en drink voldoende melk– en kaasproducten die calcium, proteïnen, vitaminen A en E bevatten. Denk eveneens aan de acht glazen water per dag en bedenk dat broze nagels eveneens een indicatie kunnen zijn van stress, spanningen of een ongezond voedingspatroon.

Gescheurde Nagel

 • Gebruik handschoenen tijdens de afwas, het poetsen en tijdens klusjes in de tuin om je nagels en handen te beschermen.
 • Gebruik voor de verzorging steeds een vijl: Een vijl zorgt ervoor dat je steeds gladde, egale nagels hebt.
 • Denk eraan dat je alle nagellak volledig verwijderd en er geen restjes achterblijven: Gebruik remover zonder aceton en was nadien met een milde zeep. Goed nadrogen. Verwen je nagels nadien met een voedende olijfoliemassage.
 • Gebruik je nagels niet als werktuig, maar kies voor aangepaste instrumenten.
 • Vermijd nagelbijten om vertraagde groei en schilferen te voorkomen!
Bekijk Ook