Rimpels en littekens? Behandel ze met dit thuisbereide middeltje

Rimpels en littekens kan je met een natuurlijke crème verzorgen. Gezonde eetgewoonten en voldoende water drinken zijn echter even belangrijk.
Rimpels en littekens? Behandel ze met dit thuisbereide middeltje
Carlos Fabián Avila

Geschreven en geverifieerd door de arts Carlos Fabián Avila.

Laatste update: 20 november, 2022

Gifstoffen uit de omgeving, uitdroging en lange blootstelling aan UV-stralen kunnen het verouderingsproces van de huid versnellen. Ze veroorzaken tegelijkertijd de ontwikkeling van huidproblemen, zoals rimpels en littekens.

Rimpels en littekens zijn een normaal verschijnsel bij het ouder worden, maar bij sommige mensen treden ze ook op jongere leeftijd op. De oorzaak is vooral dat ze de huid onvoldoende verzorgen.

Veel mensen negeren het feit dat de huid gevoelig is. Rimpels hebben dus verzorging nodig. Die verzorging laat de huid toe te herstellen en zich te vernieuwen.

Gelukkig hoef je geen grote sommen geld uit te geven aan dure crèmes en verzorgingsproducten, die je in de winkel kan kopen. Dankzij de eigenschappen van sommige natuurlijke ingrediënten, kan je thuis zelf geweldige producten maken voor een jonge en vernieuwde huid.

We willen hier graag een speciaal recept met je delen. Je hebt slechts twee ingrediënten nodig. Probeer het uit!

Behandel rimpels en littekens met dit thuisbereide verzorgingsmiddel

Sommige huidvlekken zijn permanent. Toch kan je de problemen verminderen door deze zelfgemaakte verzorgingscrème langdurig te gebruiken.

Dit recept combineert kokosolie met zuiveringszout. Beide elementen zijn bekend vanwege hun gebruik in de natuurgeneeskunde, in cosmetica en in het huishouden.

Kokosolie bestaat uit vetzuren en antioxidanten. Die ingrediënten zijn niet alleen goed voor de gezondheid; je kan ze ook gebruiken om de huid te verzorgen. Breng ze lokaal aan op die delen van de huid waar behandeling nodig is.

Voor sommige mensen is dit product de absolute natuurlijke moisturizer en het beste alternatief voor de gewone lichaamslotions.

Kokosolie
 • De vettige component helpt om de vochtigheid van de huid te herstellen zonder het zuurgehalte te veranderen of te veel olie te creëren.
 • Het bevat een substantie tegen schimmels en bacteriën, wat helpt om huidontstekingen en vlekken zoals acne te voorkomen.
 • Het is ook een grote bron van vitamine E, een antioxidant die bekend staat om zijn vermogen om vroegtijdige rimpels te voorkomen en te verminderen.

De combinatie van kokosolie met de reinigende eigenschappen van zuiveringszout helpt je om een 100% natuurlijke behandeling tegen rimpels te maken. De verzorgingscréme heeft bovendien nog veel andere positieve effecten op de huid.

Hoe maak je dit middeltje om rimpels en littekens te verzorgen?

Crème met Kokosolie

Aangezien beide elementen meerdere effecten hebben op de huid, kunnen ze gecombineerd gebruikt worden.

Behandel rimpels, littekens, verkleuringen en andere veranderingen van de huid  met dit middeltje. We beschouwen dergelijke huidafwijkingen als niet-esthetisch. Met deze zalf zullen ze verminderen.

Je moet absoluut biologische kokosolie gebruiken. Geraffineerde versies hebben niet dezelfde voedzame kwaliteit, waardoor de werkzaamheid ervan vermindert.

Wat heb je nodig om dit middel te maken?

 • 6 halve eetlepels kokosolie (100 gr)
 • 4 eetlepels zuiveringszout (40 gr)
 • 1 glazen kom

Hoe maak je het klaar?

 • Giet de kokosolie in de glazen kom. Voeg daarna het zuiveringszout toe.
 • Meng alles met een houten lepel. Zorg er vooral voor dat alles goed door elkaar is gemengd.
 • Als je dat wil, kan je enkele druppels vitamine E-olie toevoegen. Dit helpt om het te bewaren.
 • Sluit de kom af. Bewaar het op een koele, droge plaats.
 • Als je dit product op de goede manier bewaart, kan het tot drie maanden lang bruikbaar blijven.

Hoe breng je het product aan?

 • Was de volledige huidoppervlakte met warm water en een neutrale zeep.
 • Zorg ervoor dat er geen make-up achterblijft op je gezicht. Breng dan pas de behandeling aan.
 • Gebruik de nodige hoeveelheid. Masseer het in op je huid in een cirkelvormige beweging. Laat het inwerken gedurende vijftien tot twintig minuten.
 • Als je wil, kan je het tot aan de hals aanbrengen of tot aan de borst. Die twee plaatsen worden vaak vergeten.
 • Als de aanbevolen tijd voorbij is, spoel je het af met warm water. Droog de huid af met een zachte doek.
 • Breng het product twee tot drie keer per week aan, bij voorkeur ‘s avonds.

Misschien ook interessant om te lezen: Speciale zelfgemaakte zeep voor de gevoelige huid

Niet vergeten!

Deze eenvoudige remedie is geen wonderformule. Het is ook niet 100% effectief tegen rimpels. Aanbrengen versnelt wel het herstel van de huid en vermindert ook onvolmaaktheden. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat deze effecten afhankelijk zijn van het type huid en van je levensstijl.

Dagelijks voldoende water drinken en het eten van voeding vol antioxidanten is belangrijk tijdens de behandeling van rimpels en littekens. Onthoud ook dat het belangrijk is om zonnecrème te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen.

Hoewel deze maatregelen misschien irrelevant lijken, zijn ze wel bepalend voor het behouden van een gezonde, onveranderde huid.

Dus toe maar! Start met het maken van deze rimpelverzorging. Je zal vlug ontdekken dat je niet zo veel geld hoeft uit te geven om een stralende huid te hebben. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.