Houd niet vast aan iemand die je negeert
Het is een gezegde dat wanneer je wordt genegeerd, je meer interesse krijgt in de persoon die je negeert. Misschien is dit omdat we het ‘kat en muisspelletje’ leuk vinden. Hoe dan ook is het makkelijk om je vast te houden aan iemand die je negeert.
We neigen ernaar om ons vast te houden aan een persoon die niets anders doet dan verdwijnen. Hij toont geen tekenen van leven en interesse in jou. Wanneer hij verdwijnt, ben je opgelucht en de band wordt sterker.
Wees voorzichtig!
Open je ogen. Het kan zijn dat je te maken hebt met een emotionele manipulator.
Hou je zelf niet voor de gek met iemand die je negeert
Wanneer we iemand leuk vinden, beginnen we vaak met ons zelf voor de gek houden. Opeens beginnen tekens ons te vertellen dat we van elkaar houden en dat we elkaar nodig hebben. We beginnen ons vast te klampen.
Dit voedt onze gedachte dat deze persoon interesse heeft, ons leuk vindt, zich zorgen maakt om ons en een relatie wil. Iemand die je negeert lijkt dus een goede partner.
Neem die sprong niet. Onthoud: dit is wat jij wilt zien. Waarom probeer je het niet van een andere kant te bekijken?
- Hij neemt alleen contact met je op wanneer hij dat wil. Wanneer hij dat niet doet, is er geen teken van leven. Dit laat zien dat hij je gebruikt.
- Hij verplaatst een date die hij met jou heeft gemaakt. Hij doet dat om met zijn vrienden te kunnen zijn of vanwege andere plannen die hij liever uitvoert dan met jou te zijn. Hij vindt je niet zo leuk als je denkt (of hoopt).
- Hangt hij de telefoon op in het midden van een gesprek? Dat komt omdat jij niet zijn prioriteit bent. Hij nam niet eens de moeite om simpel gedag te zeggen.
Misschien weet je dit gedrag goed te praten met zinnen zoals ”hij heeft zijn eigen ruimte nodig” of ”hij wil zich niet gebonden voelen” of ”hij is erg zelfstandig”… Deze excuses zijn nutteloos. Iemand die je negeert tast jouw trots aan.
Lees meer: leer eerst van jezelf te houden.
Doe je blinddoek af: hij negeert je
Het is tijd dat je de blinddoek die je ervan weerhoud de realiteit onder ogen te komen afzet. Maar als eerste moet je er zeker van zijn dat je niet afhankelijk van hem bent.
Je gaat je immers soms vasthouden aan iemand die je nooit aan een vriend of geliefde zou aanbevelen.
Daarom is het tijd om te realiseren dat hij gewoon geen interesse in jou heeft. Doe je blinddoek af en realiseer je dat het tijd is om verder te gaan.
Zijn woorden en daden maken je in de war
Heb je ooit geprobeerd om met hem te praten over je gevoelens? Dat gevoel is zo sterk dat het je van binnenuit op eet. Of misschien wil je gewoon duidelijk maken hoeveel je om hem geeft.
Onthoud: je hebt alles al gedaan om het gesprek naar deze weg te leiden.
Echter is hij erg wispelturig. Het ene moment lijkt het alsof het hem niets uitmaakt. Het andere moment zegt hij dingen zoals ”ik vind je leuk” of jij bent de enige”. Het maakt je in de war en brengt je terug naar het ‘kat en muisspelletje’. Zo wordt je nog meer tot hem aangetrokken.
Er is alleen genegenheid wanneer hij dat wilt
Jij hebt ook genegenheid nodig, maar je krijgt het niet wanneer jij dit wilt. Daarvoor in de plaats gebeurt het alleen wanneer hij dit wilt.
Let hierop. Als hij genegenheid toont wanneer jij boos wordt, is hij je misschien aan het manipuleren om je niet kwijt te raken.
Hij veroorzaakt het onzekere gevoel bij jou
Goede mensen zorgen ervoor dat we ons zelfverzekerd voelen. Wanneer dit niet het geval is, moeten we de andere kant op rennen.
Je gelooft misschien dat je veilig bent. Wanneer je bij hemt bent voel je je fijn, gelukkig en tevreden… dit is altijd wanneer je probeert om niet je gevoelens uit te spreken of te denken aan de verwarring die je ervaart over de dingen die hij tegen je zegt.
Als je niet kunt zeggen wat je wilt wanneer je bij hem bent, ben je onzeker. Dit is een andere grote waarschuwing dat het tijd is om verder te gaan.
Geloof ons: je bent beter af zonder hem! Jij verdient meer dan iemand die je negeert.
Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.
- De la Villa-Moral, M., Sirvent, C., Ovejero, A., & Cuetos, G. (2018). Dependencia emocional en las relaciones de pareja como Síndrome de Artemisa: modelo explicativo. Terapia psicológica, 36(3), 156-166.
- Guzmán, M., & Contreras, P. (2012). Estilos de apego en relaciones de pareja y su asociación con la satisfacción marital. Psykhe (Santiago), 21(1), 69-82.
- Van Dijk, T. (2006). Discurso y manipulación: Discusión teórica y algunas aplicaciones. Revista signos, 39(60), 49-74.