Op zoek gaan naar liefde is niet de manier om het te vinden

Alleen wanneer je van jezelf houdt, kan je echt van iemand anders houden. Alleen wanneer je op je gemak bent in je eigen gezelschap, kan je van iemand houden zonder van hen afhankelijk te zijn.
Op zoek gaan naar liefde is niet de manier om het te vinden

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 24 augustus, 2022

Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat op zoek gaan naar liefde niet de manier is om het te vinden. Maar steeds weer blijven de popcultuur en de mensen om je heen zeggen “Wat? Heb je nog altijd geen partner gevonden?!”. Je voelt je daardoor ongerust omdat die speciale persoon niet in je leven verschenen is.

Het is belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat de mensen om je heen zich alleen maar gedragen volgens dezelfde overtuigingen die jij na verloop van tijd ontwikkelde en had.

Ze geloven (vaak ten onrechte) dat je om volledig gelukkig te zijn je een partner nodig hebt. Je moet een gezin beginnen. Het niet hebben van een partner is ongewoon. Anderzijds kunnen ze ook gewoon geloven dat je een mislukkeling bent omdat je geen partner hebt.

We geloven vele dingen zonder er aan te twijfelen. We moeten echter beginnen met de dingen vanuit verschillende standpunten te bekijken. Doen we dat niet, dan zullen ze ons leven op een negatieve manier beïnvloeden en vorm geven.

Een partner nodig hebben kan een obsessie worden. Op zoek gaan naar liefde is echter niet de manier om het te vinden.

Op zoek gaan naar liefde op het internet?

Op zoek gaan naar liefde op het internet

Je vindt de liefde niet op het internet op sites zoals Badoo of op mobiele applicaties zoals Tinder. We weten allemaal dat wat we daar meestal vinden een heel kortstondige liefde is.

Sommige mensen hebben de liefde via het internet gevonden. Maar toch moet je jezelf afvragen hoe het gebeurd is. Er zijn vele verschillende redenen waarom mensen misschien kiezen om met anderen in contact te treden via het internet:

  • Ze kunnen weinig zelfvertrouwen hebben. Dan geloven ze echt dat niemand hen in het echte leven zal willen.
  • Ze zijn verlegen en bedeesd. Sociale netwerken geven hen een beetje moed. Op die manier durven ze op een meer ontspannen en natuurlijke manier met mensen praten.
  • Ze gaan nooit stappen met hun vrienden. Of misschien leiden ze geen actief leven. Dat kan door het werk komen of door een andere verplichting. Dus denken ze dat online de enige manier is om mensen te ontmoeten.
  • Ze zijn heel wanhopig om zo snel mogelijk iemand te vinden. Ze nemen dan hun toevlucht tot het internet om de dingen wat te versnellen.

Zoals je kan zien, zal geen enkele van deze mensen op zoek naar liefde gaan op het internet. Wat ze in werkelijkheid zoeken is een stimulans voor hun zelfvertrouwen. Ze zoeken iemand die hen leuk vindt. Ze willen het gevoel hebben dat iemand om hen geeft, dat ze belangrijk zijn…

Heeft dit ook maar iets met liefde te maken?

De liefde verschijnt op het onverwachte moment

Liefde op het onverwachte moment

We zien het steeds opnieuw. Wanneer je echt wanhopig bent, dan is de kans veel groter dat de persoon op wie je je oog hebt laten vallen vlucht.

Kan jij je een moment herinneren waarop je een relatie had en je plots aangetrokken voelde tot andere mensen?

Dit gebeurt om dat je rustig en ontspannen bent wanneer je een relatie hebt. Dan voelen mensen zich ook aangetrokken tot jou. Dit gebeurt niet wanneer je wanhopig bent.

Daarom is het belangrijk dat je gelooft dat het mogelijk is, ook al denk je misschien dat het niet gaat gebeuren. De sportzaal, de supermarkt, op het werk…

Alles is mogelijk. De wereld is vol oneindige mogelijkheden die we niet verwachten. In angst en wanhoop op zoek gaan naar liefde zal je niet helpen om de liefde te vinden. Want op die manier zal je gewoon eindigen bij de eerste persoon op wie je botst.

Wees niet bang om alleen te zijn

Wees niet bang om alleen te zijn

Je zal de liefde niet vinden als je bang bent om alleen te zijn. Tegenwoordig is het een angst die in onze geest ingebed is.

Er is niets mis met alleen zijn. Als je nog geen partner gevonden hebt dan is dat ook geen probleem. Echt, het is oké. Als deze situatie angst uitlokt, komt dat omdat je nog steeds gelooft dat je dit nodig hebt om gelukkig te zijn.

Maar weet je wat jou echt gelukkig zal maken?

Je goed voelen over jezelf en tevreden zijn met wie je bent, zorg dragen voor jezelf en jezelf op de eerste plaats zetten.

Weet je niet hoe je je prettig moet voelen in je eentje? Ben je bang om alleen te zijn? Onthoud dat je de liefde niet in iemand anders vindt. Je vindt het binnenin jezelf.

Alleen wanneer je van jezelf houdt, kan je oprecht van iemand anders houden. Want alleen wanneer je op je gemak bent als je alleen bent, kan je van iemand houden zonder van hen afhankelijk te zijn.

Bevrijd jezelf van alle negatieve overtuigingen. Op zoek gaan naar liefde is niet de manier om het te vinden. Het zal je alleen maar frustratie bezorgen. Je zal je bovendien nog slechter voelen.

Uitgelichte afbeelding met dank aan @ http://wikiHow.com


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.