Relatiegeheimen van een gelukkig paar

Er zijn ook conflicten en verschillen bij gelukkige paren. Het verschil is dat ze problemen oplossen met wederzijds respect en empathie.
Relatiegeheimen van een gelukkig paar

Geschreven door Raquel Lemos Rodríguez

Laatste update: 23 augustus, 2022

Het hebben van een gelukkige relatie is helemaal niet zo eenvoudig. Soms zijn er teleurstellingen, verschillen en problemen die de relatie kunnen verslechteren. Daarom vragen we ons af: wat zijn de geheimen van goede relaties en van een gelukkig paar?

Een gelukkig paar volgt een reeks stappen die hen een beetje af laten wijken van de overtuigingen die ons doen nadenken over hoe relaties moeten zijn. We moeten altijd onze vraagtekens zetten bij de mythen en absolute waarheden die daarover bestaan.

Wat zijn de relatie geheimen voor het vormen van een gelukkig paar? Wat doen ze dat andere paren niet doen? Vandaag gaan we dat bekijken.

De geheimen van een gelukkig paar

Toon genegenheid en respect

De handen van een gelukkig paar
Als er geen genegenheid is van beide partijen dan is de relatie gedoemd te mislukken. De basis is ook affectie: hand in hand gaan.

Een van de relatiegeheimen van een gelukkig paar is dat zij zich bewust zijn van het feit dat wanneer ze de vroege fase van verliefdheid voorbij is, de relatie ontspant. Er zijn geen vlinders meer in de buik die hen zo nerveus maken. Ze ervaren nu volwassen liefde.

Toch kunnen we, wanneer de liefde volwassener is geworden, beginnen met het maken van bepaalde fouten die paren soms maken. Een daarvan is om te stoppen met het tonen van genegenheid.

Wanneer we genegenheid zeggen, dan hebben we het over een streling, een kus op de wang, het vastpakken van de hand van de ander, een glimlach, of een eenvoudig ‘dank je wel’. Al deze dingen gaan soms verloren en dit staat bekend als ‘comfortabel zijn in de relatie’.

  • Een gelukkig paar weet dat fysiek contact tussen hen essentieel is. Anders veranderen ze in huisgenoten.
  • Ook weet een gelukkig paar dat het tonen van affectie nodig is om een ​​hecht stel te worden. Verbinden voorkomt dat een paar in eentonigheid vervalt.
  • Zonder intimiteit en knuffels kan seks in de loop van de tijd vergeten worden.

Los conflicten op met intelligentie

Los conflicten op met intelligentie
Een ander relatiegeheim van een gelukkig paar is om zich intelligent te gedragen wanneer bepaalde problemen in de relatie naar voren komen. Een probleem dat de relatie kan laten wankelen en conflicten kan veroorzaken, komt voort uit verschillen in meningen of standpunten.

Toch weten gelukkige koppels dat vooral wederzijds respect belangrijk is. Op deze manier zullen ze weten hoe ze met elkaar kunnen communiceren over wat ze denken, zonder de ander aan te vallen of zijn wil op te leggen aan de ander.

Wat ze doen is naar elkaar luisteren, de positie van de ander begrijpen en op deze manier proberen een oplossing te vinden die beide tevreden stelt. Dit betekent proberen om een gemeenschappelijke basis te vinden.

Veel mensen in een relatie brengen negatieve dingen uit het verleden naar voren. Ze proberen te manipuleren, schelden hun partner uit en eindigen met zich op zo’n manier te gedragen dat het de relatie enorm schaadt.

Er zijn andere manieren om conflicten op te lossen. Om dit te doen, moeten we echter respect hebben voor de ander door te luisteren en in staat te zijn om ons in te leven.

Maak wat we een ‘liefdesplan’ noemen

Een paar kust bij een ondergaande zon

Het laatste geheim van een gelukkig paar is een ‘liefdesplan’. Dit is niet meer dan een plan of schets van wat een paar in hun relatie opbouwt.

In dit plan beantwoorden ze allebei vragen zoals:

  • ​​Waar is mijn partner in geïnteresseerd?
  • Wat maakt de ander gelukkig?
  • Wat motiveert hem of haar?

Dankzij dit plan bouwt elk lid aan een leven met de dromen van de ander in gedachten. Dit omvat hun ambities en doelen, de belangrijkste gebeurtenissen, wat de ander motiveert en ook wat de persoon gelukkig maakt.

Dit alles maakt dat de ene partner de andere aanvult. Ze kennen elkaar veel beter en ze weten dus hoe ze een veel rijker dagelijks leven kunnen leiden.

Een gelukkig paar doet niets buitengewoons om geluk te bereiken. In plaats daarvan proberen ze gewoon voor het welzijn te zorgen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de andere persoon en de relatie.

Communicatie, empathie en andere al genoemde elementen zijn belangrijk om een ​​relatie te hebben die echt vruchtbaar is.

Elk probleem kan worden opgelost door te praten en naar de ander te luisteren. Ze moeten door de twee samen worden opgelost. Een gelukkig paar is een team.

Nu ken je de relatiegeheimen van een gelukkig paar. Ben jij ook in staat om dit te doen? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.