Seks ruilen voor genegenheid, een gevaarlijke bezigheid

27 april 2019
Seks ruilen voor genegenheid, wat alles doet behalve ons iets opleveren, kan ons gevoel voor eigenwaarde flink aantasten. Onthoud: we kunnen niet afhankelijk zijn van anderen om ons te geven wat we missen.

Heb je het ooit gedaan? Seks ruilen voor genegenheid? In eerste instantie zou iemand dit nooit durven toegeven en het antwoord is altijd “nee.” Maar deze gedachte is stevig geïnstalleerd in onze hersenen.

Ik weet zeker dat je op enig moment hebt gehoord dat mannen genegenheid aan vrouwen geven in ruil voor seks. En dat vrouwen precies het tegenovergestelde doen. Als dit gebeurt bevinden we ons in een giftige relatie die ons kapot maakt en uiteindelijk doen we onszelf pijn.

Hoe je een relatie ingaat bepaalt alles

handboeien

Denk je dat je een relatie begint omdat je verliefd bent of is dat alleen wat je jezelf wijsmaakt? In sommige gevallen beginnen we een relatie, omdat we bang zijn om alleen te zijn of uit angst dat niemand ooit meer van ons zal houden.

Het probleem is dat we ons nooit afvragen wat de initiële reden was dat alle pech veroorzaakte die later plaatsvond. De angst voor eenzaamheid en de angst om de persoon te verliezen die we nodig hebben (maar niet van wie we houden) brengt ons op een punt waarop we uiteindelijk seks ruilen voor genegenheid.

Hoeveel mensen zijn er die seksuele relaties hebben zonder daadwerkelijk hun partner aardig te vinden? Of degenen die met iemand naar bed zijn geweest na de eerste date, omdat ze bang waren dat hun date hen niet meer zou willen zien als ze het niet zouden doen?

Zoals je kunt zien praten we over angst. Een angst die niets met liefde te maken heeft. Erger nog, onze eigenliefde wordt beschadigd door deze dingen en kan mogelijk zorgen voor vreselijk lijden.

Lees ook:
Eigenliefde 101: om van jezelf te houden, hoe doe je dat?

Beschadigde relaties

We realiseren ons echter niet dat we de eersten zijn om onszelf naar beneden te halen als we iets zo intiem als seks ruilen voor een klein beetje genegenheid. Waar zijn we naar op zoek? Wat proberen we op te vullen? Missen we iets?

Dit zijn een paar vragen die we onszelf zouden moeten stellen. En we zouden moeten weten wat de antwoorden zijn, zodat we kunnen vermijden om in die valkuilen te trappen. Deze valkuilen waar we in trappen leiden ons naar erg beschadigende relaties.

Mensen vinden de andere persoon zo belangrijk dat we zo ver gaan dat we onszelf “verkopen.” Dit om maar een manier te vinden om iets te krijgen dat we denken te missen. We realiseren ons niet dat dat we door dit te doen onszelf kwetsbaar maken om pijn gedaan te worden. En dat is vaak wat er uiteindelijk ook gebeurt.

We denken dat we behoeftig zijn, dat we niet genoeg zijn, en daarom zoeken we naar anderen die ons compleet kunnen maken en onze behoeftes kunnen vervullen. Zelfs als dat betekent dat we seks ruilen voor genegenheid.

Seks ruilen voor genegenheid. Misschien is het liefde?

liefde

Als we seks ruilen voor genegenheid, kunnen we dat dan liefde noemen? De waarheid is dat we dat niet kunnen want in werkelijkheid is het een behoefte. We zoeken naar iets dat we niet hebben. Naar iets dat ons pijn doet en waarvan we weten dat het niet gezond voor ons is.

We hebben de neiging om altijd naar dingen buiten onszelf te kijken. Misschien omdat het gemakkelijker is, maar het is ook gevaarlijker. Dit komt omdat we ons eigen welzijn en onze blijheid vergeten. Want onze eigenliefde hangt af van mensen die ons teleurstellen, ons bedriegen en die een heleboel frustratie veroorzaken.

Dit gebeurt omdat niemand behalve wijzelf ons de dingen kan geven die we nodig hebben. Mensen zullen nooit aan al onze behoeftes kunnen voldoen. Het is ook zo dat blind geloven dat het liefde is dat we voelen, terwijl het eigenlijk een behoefte is, één van de ergste dingen is die we onszelf aan kunnen doen.

We zijn niet eerlijk, we houden onszelf voor de gek en dat weten we. We willen het alleen niet zien. Onze angsten kunnen ons veel erger beheersen dan welke waarheid dan ook.

Ook aanbevolen:
Kalmerende voedingsmiddelen als je last hebt van angst

Een gevaarlijke bezigheid

vrijheid

Seks ruilen voor genegenheid is een gevaarlijke bezigheid want het kan onze welzijn beïnvloeden. Het zorgt ervoor dat we lijden, pijn hebben en een serie van andere gevolgen die tot nervositeit en depressie kunnen leiden.

We hoeven niks te ruilen want we hebben niets nodig dat we zelf wel kunnen krijgen. Stop met geloven dat andere mensen degenen zijn die de dingen op zullen lossen die ons overkomen. We moeten het zelf gaan doen.

We kunnen onszelf niet tot in den treure uitputten. Dan hebben onze wonden nog meer tijd nodig om te helen. Elke keer dat we seks ruilen voor genegenheid dan openen we een nieuwe wond die kan gaan bloeden. Die een stevige tik voor onze eigenliefde kan zijn. We zijn genoeg, we zijn geliefd. We hoeven alleen maar in onszelf te kijken.