Probeer deze zeven seksspelletjes met je partner

Seksspelletjes en voorspel geven je de mogelijkheid om je seksleven wat pikanter te maken. Samen met je partner kan je een onontgonnen terrein ontdekken.
Probeer deze zeven seksspelletjes met je partner

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 23 augustus, 2022

Seksspelletjes met je partner zijn het perfecte instrument om een eind te maken aan de seksuele sleur die het huwelijksleven vaak aantast.

Het is onvermijdelijk dat we in ons seksleven bepaalde gewoonten hebben. Vernieuwen en op zoek gaan naar nieuwe prikkels kunnen je helpen om plezierigere en leukere ervaringen te hebben.

Het belangrijkste ding is allereerst dat je de communicatie met je wederhelft verbetert. Jullie beiden moeten immers kunnen uiten wat je vervelend vindt en wat je voorkeuren zijn.

Daarna kunnen jullie er samen in slagen om de sleur te doorbreken en beginnen met interessante spelletjes. Deze spelletjes kunnen je helpen om je seksleven te verbeteren.

Durf je die seksspelletjes met je partner eens uit te proberen? Ontdek in dit artikel zeven interessante mogelijkheden die je partner zullen prikkelen.

Seksspelletjes met je partner

De gevangene

Een seksspelletje waarbij één van de partners de gevangene is

Ben jij in bed dominant of onderdanig? Hier is het van geen belang. Je kan in deze spelletjes immers elk om beurt de dominante rol opnemen.

Dat schept een heel opwindende situatie. In dit geval is de ene partner overgeleverd aan de genade van de andere. Hij of zij kan niet bewegen en is weerloos.

Hoe werkt het?

 • De ‘dominante persoon’ gebruikt handboeien of een stropdas om zijn ‘slaaf’ vast te ketenen.
 • De gevangene zal zich onderwerpen aan wat de andere partner wil. Hij zal zonder klagen van de ‘veroordeling’ moeten genieten.
 • De andere persoon kan met de lippen, de handen of met een seksspeeltje beginnen met het lichaam van de gevangene te ontdekken.

De blinddoek

Dit is een klassiek seksspelletje. Het zal je partner absoluut prikkelen. Dit spelletje is een activiteit die de zintuigen stimuleert. Dat gebeurt vooral omdat je je concentreert op de aanraking en het voelen met je mond en met andere elementen. Je kan immers niets zien.

Het gaat perfect samen met het vorige seksspelletje op onze lijst. Je hoeft je in dit spel echter niet noodzakelijk te onderwerpen aan de andere partner.

Hoe werkt het?

 • Eén van jullie moet de ogen van de ander met een blinddoek bedekken.
 • Daarna begin je elkaar te stimuleren.

Spelen met temperatuur

Spelen met temperatuur tijdens de seks

Tijdens de seks kan je op vele manieren met temperatuur spelen. Ze veroorzaken interessante gewaarwordingen in de erogene zones. Vaak helpen ze om een orgasme te krijgen.

Het is wel belangrijk dat je nagaat of de temperatuur geschikt is voor de huid. Het doel is dat je het leuk vindt. Het is dus niet de bedoeling dat het een letsel of pijn veroorzaakt.

Hoe werkt het?

Kies eerst iets dat een andere temperatuur heeft:

 • Een ijsblokje
 • Warme olie
 • Een pepermuntje
 • Een warme drank

Nadat je iets gekozen hebt, steekt de persoon het in de mond of brengt het aan op de huid. Dan begint hij de ander met langzame bewegingen te stimuleren.

Bekijk ook eens dit artikel: Hoe verbeter je de erectie van je partner?

Bodypainting

Creatieve mensen kunnen door dit idee voor het voorspel erg opgewonden raken. Dat is wat bodypainting teweeg kan brengen.

Het is een heel opwindende activiteit. Op een zeer speciale manier maakt het de onderlinge verbondenheid sterker.

Hoe werkt het?

 • De beide partners zijn naakt en beschilderen elkaars lichaam.
 • Het gaat er niet om dat je meesterwerken creëert. Het idee is dat je geniet van het gevoel van de kwast en de verf op je lichaam.
 • Wat wel belangrijk is, is dat je verf gebruikt die geschikt is voor de huid. Je wil immers toekomstige huiduitslag of allergische reacties voorkomen.

Rollenspel

Maak de seks wat pikanter met een rollenspel

Het voordeel van rollenspel is dat de mogelijkheden oneindig zijn. Naast de klassieke ‘dominante en onderdanige’ spelletjes, bestaan er ook versies met kostuums, verhalen, beroepen en vele andere elementen. Ze creëren een interessante fantasie wanneer je deze seksspelletjes met je partner speelt.

Hoe werkt het?

 • Elke deelnemer speelt een rol (bijvoorbeeld baas en secretaresse).
 • Indien mogelijk kunnen beide partners een totaal andere rol spelen zodat ze iets spannender ervaren.
 • Belangrijk is dat beide partners hun personages op de perfecte manier spelen. Ze scheppen een verhaal met gedragingen en verhitte dialogen.

Twister naakt

Waarom zou je niet profiteren van dit klassieke spel voor kinderen? Je kan het gebruiken om een saai seksleven op te peppen. De houdingen die je moet aannemen, kunnen voor jullie beiden heel opwindend zijn.

Hoe werkt het?

 • Plaats je handen en je voeten op de mat met kleuren, net als in het gewone spel.
 • Het verschil is dat jullie naakt zijn. En dit maakt alles erotischer.

Strippoker

Speel strippoker met je partner

Strippoker is één van de populairste seksspelletjes met je partner. Met dit spelletje kan je de seksuele sfeer verhogen. Het is een manier om je partner op te winden. Tegelijkertijd geniet je van een langdurig erotisch moment vóór je overgaat tot de geslachtsgemeenschap.

Hoe werkt het?

 • Je speelt poker maar je zet geen geld in. Wanneer één van jullie verliest, zal je daarentegen een kledingstuk moeten uitdoen tot jullie allebei volledig naakt zijn.

Vond je één van deze seksspelletjes leuk? Deel ze dan met je partner. Moedig hen aan ze te proberen zodat jullie eindelijk die saaie sleur in jullie seksleven kunnen doorbreken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Brown A. Sexuality In Role-Playing Games. Amazon, 2015.
 • Felitti K. Juegos y juguetes para la liberación sexual femenina. Apuntes CECYP. 2016; 28: 188-206.
 • Illouz E. Erotismo de autoayuda. Cincuenta sombras de Grey y el nuevo orden romántico. Buenos Aires: Katz, 2014.
 • Vidaña L. Juegos eróticos. Buenos Aires: Del Nuevo Extremo, 2009.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.