Een handleiding om je partner te verleiden

Je partner verleiden is geen gemakkelijke opdracht. Want je moet je aanpak levendig houden om onverschilligheid en een saaie relatie te vermijden.
Een handleiding om je partner te verleiden
Isbelia Esther Farías López

Geschreven en geverifieerd door de filosoof Isbelia Esther Farías López.

Laatste update: 09 augustus, 2022

Je partner verleiden is een menselijke vaardigheid die gewoonlijk in de beginfase van een relatie tot uiting komt. Want in het begin zijn beide partners vatbaarder voor de romantische betovering en zijn ze volledig in de ban van de ander.

Je moet wel weten dat wat in het begin een veel voorkomend fenomeen is niet noodzakelijk altijd zo zal zijn. Eigenlijk is het tegenovergestelde doen de sleutel om een volmaakt evenwicht te vinden tussen passie en sleur.

Deze kleine spelletjes, aanrakingen en uiterlijk vertoon van inspanningen in romantische relaties verdwijnen vaak na verloop van tijd. Je hoeft je niet slecht te voelen als je op een bepaald moment vaststelt dat je jezelf vragen stelt over hoe de dingen verlopen.

Vandaag geven we je een paar adviezen over verleiden. Je kan deze raadgevingen in je relatie toepassen om deze opnieuw te laten opvlammen. Hou het vuur tussen jou en je partner gaande.

Vergeet niet waarmee alles begint. Frisse ideeën, meer inzicht en zorg voor details om op die manier de aandacht te trekken beginnen allemaal op dezelfde plek: bij jouw houding.

Dit is precies het onderwerp waarover de vijf voorstellen gaan die we in dit artikel bespreken. Ze zijn bedoeld om de passie en het verlangen bij je partner opnieuw tot leven te wekken. Als je het vuur opnieuw wilt aanwakkeren, dan is een positieve houding een must.

Enkele adviezen hoe je je partner kan verleiden en het vuur levend kan houden

1. Doorbreek de sleur volledig

Doorbreek de sleur volledig

Routine of sleur is ongetwijfeld één van de ergste vijanden van een relatie.

We hebben het hier echter niet over je werkroutines of de dagelijkse taken die je te doen heb. Maar we hebben het wel over de sleur in de relatie: altijd hetzelfde doen, op dezelfde plaatsen eten, dezelfde standjes tijdens het vrijen gebruiken enzovoort.

Vooraf al weten wat je partner zal doen vinden vele mensen verschrikkelijk en betreurenswaardig.

Er bestaat geen enkele twijfel: in deze gevallen moeten we vernieuwend te werk gaan.

2. Jij en ik alleen

Dit advies is vooral voor mensen met kinderen. Kinderen hebben maakt het moeilijk om momenten te vinden waar je er echt voor elkaar bent. Maar het mag geen excuus zijn om het niet te proberen.

Je kan elkaar ook terloops verleiden door te zorgen voor een geschikte sfeer voor je partner.

Plan minstens één per week een afspraak voor twee, of toch één keer om de twee weken. Maak plezier en geniet van elkaars gezelschap.

Gezin, werk en verantwoordelijkheden zijn belangrijk. Maar jullie als koppel zijn dat ook.

3. Verleid, ongeacht welke dag het is

Verleid, ongeacht welke dag het is

“Vandaag is het onze trouwdag. Ik zal dus bloemen kopen en met mijn partner vrijen.”

Is dat werkelijk je enige excuus om deze dingen te doen?!

Het is natuurlijk geweldig dat je de belangrijke data onthoudt en aandacht schenkt aan de details. Maar als dit de enige vonk is die nog rest dan wordt het herinneren op zich alleen maar een trieste herinnering aan gelukkiger tijden.

Eigenlijk geven we jou hier dit advies om je eraan te herinneren dat je iemand aan je zijde hebt die volledig verliefd is op jou. Lever een inspanning en word niet lui op het gebied van verleiden en verleiding!

Door dit te doen zal je partner ontvankelijker zijn en beter in het uitvoeren van taken (dus ook in bed).

4. Zelfs al lijkt dit vanzelfsprekend, volg ons advies op en – experimenteer!

Er is geen betere verleiding dan samen nieuwe ervaringen uitproberen.

Om in je relatie wat verandering aan te brengen hoef je niet naar exotische bestemmingen te reizen, elke dag naar een restaurant te gaan of elke week dure uitstapjes te plannen.

  • Verleiding is een houding en een manier van zijn die enorm afhangt van hoe jij je partner benadert.
  • Stel je open voor de mogelijkheid om samen te experimenteren met nieuwe en eenvoudige dingen.

We raden ook dit artikel aan: Hoe weet je of dit de liefde van je leven is?

5. Zeg uit jezelf wat je voelt!

Zeg uit jezelf wat je voelt!

Een deel van het verlies van verleiding en passie heeft te maken met hoe we na verloop van tijd niet langer onze liefde tonen aan die ene speciale persoon in ons leven.

We vervallen in een soort afgesloten cirkel waarin alle vorm van communicatie zwakker wordt.

Knuffelen, zoenen, strelen, elkaar aanvullen, lieve woorden uitwisselen… dit zijn allemaal kleine dingen die een relatie voeden en versterken. Ze zorgen er ook voor dat de verleiding altijd wild en vrij verloopt en ons eraan herinnert wat ons als koppel samenbrengt.

Onderdruk nooit de dingen die je met je partner zou moeten delen. Als je een soort afstandelijke interpersoonlijke houding blijft aanhouden dan zal je je relatie alleen maar nog ingewikkelder maken.

Wat je het best kan doen, is communiceren en tegen je partner zeggen wat je wil zeggen. Op die manier zal je altijd tot een wederzijds besluit komen.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Baranowski, Andreas & Vitouch, Oliver. (2011). The Science of Seduction: Teaching seduction techniques and evaluating their effectiveness.
  • Greene, Robert (2019). El arte de la seducción. Barcelona, España: Editorial Oceano.
  • Santos-Iglesias, Pablo; Sierra, Juan Carlos (2010). El papel de la asertividad sexual en la sexualidad humana: una revisión sistemática. International Journal of Clinical and Health Psychology. 10(3): 553-577.
  • Rathus, Spencer; Nevid, Jeffrey; Fichner-Rathus, Lois (2005). Sexualidad humana (6ª Ed.). México: Pearson Prentice Hall

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.