Acht eigenschappen die een vrouw aantrekkelijk maken

Heb je jezelf ooit weleens afgevraagd wat mannen nu precies aantrekkelijk vinden? Geloof het of niet, maar mannen kijken naar veel meer dan alleen het uiterlijk. Leer daarom welke acht eigenschappen mannen het meest aantrekkelijk vinden aan vrouwen.
Acht eigenschappen die een vrouw aantrekkelijk maken

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 07 november, 2022

De kans is groot dat je al genoeg artikeltjes hebt gelezen over wat mannen zogenaamd aantrekkelijk zouden vinden aan een vrouw.

In onze hedendaagse wereld hebben veel te veel vrouwen het foute idee dat ze om een man aan de haak te kunnen slaan een sexy look en een geweldig lichaam moeten hebben.

Natuurlijk kunnen deze aspecten voor genoeg mensen zeer aantrekkelijk zijn. Het is echter wel belangrijk om niet te vergeten dat het uiteindelijk om veel meer gaat dan alleen je uiterlijk.

Het is natuurlijk onmogelijk om te generaliseren en de smaak van alle mannen over één kam te scheren. Toch willen we het in dit artikel hebben over acht van de niet-lichamelijke eigenschappen die veel mannen aantrekkelijk vinden aan een vrouw.

1. Vriendelijkheid

Hoewel dit misschien een beetje oubollig klinkt, is het belangrijk om niet te vergeten dat vriendelijkheid een deugd is die vandaag de dag eigenlijk enorm schaars is geworden.

Het gaat er niet alleen om dat je een lief persoon bent voor de mensen die belangrijk voor je zijn, maar ook dat je lief bent voor de mensen die je helemaal niet kent en misschien wel wat hulp kunnen gebruiken.

Mannen willen een vrouw aan hun zijde die met haar glimlach die hele kamer kan verlichten. Meerdere studies tonen aan dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot vrouwen die sympathiek zijn en vaak lachen.

Een natuurlijke glimlach brengt een boodschap over van optimisme en stabiliteit. Dit zijn twee eigenschappen die veel mensen graag zien in hun partner.

2. Een positieve houding en een goed gevoel voor humor

Lachen is een aantrekkelijke eigenschap van een vrouw

Nog een belangrijk niet-lichamelijk aspect dat veel mannen belangrijk vinden in een relatie, of het nu gaat om een liefdesrelatie of niet, is de mogelijkheid om gelukkige momenten met elkaar te delen waarin veel wordt gelachen en jullie plezier met elkaar maken.

Goed zorgen voor je emotionele stabiliteit en gemoedstoestand zou altijd een prioriteit moeten zijn. Dit is de enige manier waarop je de uitdagingen die het leven je voorschotelt op positieve wijze en met een goede dosis humor onder ogen kunt komen. Je hoeft je helemaal niet de hele dag door als een cabaretier te gedragen.

Probeer je dagelijkse leven en de dingen die het leven op je pad gooit echter met een positieve houding aan te gaan. Hierdoor zul je veel aantrekkelijker worden in de ogen van anderen en tegelijkertijd ook je eigen zelfvertrouwen verbeteren.

3. Passie

Dit klinkt misschien een beetje veeleisend, maar mannen zijn vaak op zoek naar een partner die hen voortdurend weet te inspireren. Voor mannen is niets zo opwindend als een vrouw die gepassioneerd is over hetgeen ze doet, die haar dromen najaagt en haar doelen probeert te bereiken.

Dit heeft niets te maken met je beroep. Als je een gepassioneerde vrouw bent, dan gaan je ogen stralen zodra je begint te praten over de dingen die je wilt bereiken in het leven.

Mannen voelen zich tot deze eigenschap aangetrokken. Dit omdat ze weten dat ze zich met een vrouw die over deze eigenschap beschikt aan hun zijde nooit zullen vervelen in het leven.

4. Je kunt goed opschieten met zijn vrienden

Dit lijkt misschien een beetje vreemd, maar dit is een van de meest aangename niet-lichamelijke eigenschappen waar mannen zich tot aangetrokken voelen.

Het is altijd goed om een vriendin te hebben die goed op kan schieten met je vrienden. Een vriendin die gewoon ‘een van hen’ kan zijn wanneer de situatie hierom vraagt.

Dit betekent echter niet dat je voortdurend in zijn buurt moet zijn. Vergeet namelijk niet dat beide partners in een relatie ieder hun eigen persoonlijke ruimte moeten hebben.

5. Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is een aantrekkelijke eigenschap van een vrouw

Ook dit is in de ogen van mannen een van de meest aantrekkelijke eigenschappen die een vrouw kan hebben. Het is altijd beter om een vrouw aan je zijde te hebben die zich niet schaamt om zichzelf te zijn.

Het is niet dat je jezelf naast je partner moet zien als een krachtige vrouw. Echter is het wel belangrijk dat je gewoon jezelf durft te zijn. Het is aantrekkelijk wanneer je voor je eigen mening opkomt. Houd rekening met je eigen smaak en loop niet met de meute mee.

6. Je bent op je gemak met je eigen seksualiteit

We hoeven niet eens te zeggen dat dit voor mannen ook een van de meest aantrekkelijke niet-lichamelijke eigenschappen is. Het gaat er hierbij niet om welke trucjes je tussen de lakens allemaal uit de kast kunt halen. Wanneer je je op je gemak voelt met je eigen lichaam en seksualiteit, laat je zien dat je seksuele energie het enige is dat je nodig hebt.

Het is veel leuker om met iemand te zijn die zich ervan bewust is dat de liefde bedrijven iets is om van te genieten, niet om je voor te moeten schamen.

7. Je bent goed in het maken van keuzes

Het maken van keuzes

Het kan op een gegeven moment vervelend en saai worden wanneer een vrouw alles overlaat aan haar partner. De meeste mensen willen samen met iemand bepalen waar ze gaan eten of naar welke film ze willen gaan.

Als je in staat bent om jezelf in een discussie goed uit te drukken en je krachtig en vastberaden bent, dan kan dit een van de meest aantrekkelijke eigenschappen zijn. 

Dit soort gedrag laat een man namelijk zien dat hij niet altijd degene zal hoeven zijn die overal voor moet zorgen en dat jullie dingen samen aan kunnen pakken.

8. Je hebt je eigen stijl

Mannen zijn ‘visuelere’ wezens dan vrouwen. Zo zijn ze evolutionair nu eenmaal geprogrammeerd. Sommige vrouwen volgen altijd bepaalde modetrends. Dit doen ze zonder zich te realiseren dat dit een beetje saai kan worden in de ogen van anderen.

Vaak voelen mannen zich aangetrokken tot vrouwen die uniek zijn en hun eigen stijl hebben. Zij laten zich niet mee slepen door de laatste mode.

Niet-lichamelijke eigenschappen die zowel mannen als vrouwen aantrekkelijk vinden

Hoewel we ons in dit artikel voornamelijk hebben gericht op mannen, is het in werkelijkheid echter zo dat vrouwen ook een voorkeur hebben voor vriendinnen die over deze niet-lichamelijke eigenschappen beschikken.

Over welke eigenschappen denk jij te beschikken? 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.