7 positieve spreuken om elke dag te herhalen

Onze geest heeft meer invloed op ons leven dan we denken. Door deze spreuken elke dag voor jezelf te herhalen, kun je je innerlijke zelf gelukkiger maken.
7 positieve spreuken om elke dag te herhalen

Laatste update: 08 november, 2018

Je kunt zowel zelf de belangrijkste persoon in je leven als je beste vriend zijn. Als dit iets is dat je echt wil, moet je opletten hoe je met jezelf praat en hoe je van elke dag kunt genieten. Hoe positieve spreuken hier een rol in spelen, lees je hier!

Waarschijnlijk ben je namelijk maar al te vaak te kritisch richting jezelf. Je hebt jezelf bijvoorbeeld vast wel eens de schuld van iets gegeven nadat er iets fout ging, of je jezelf hierdoor ontmoedigd.

Het nut van positieve spreuken

Beeld je in dat je je houding ten opzichte van jezelf kunt veranderen. Dat kan door enkele positieve spreuken naar jezelf te herhalen, liever te zijn voor jezelf en je beter bewust te worden over hoe je met jezelf moet omgaan.

Door de volgende positieve spreuken toe te passen, kun je al een serieuze spong voorwaarts maken om je uiteindelijk beter te voelen.

1. Ik geloof in mijn dromen

Vallen

Je moet geloven in jezelf en alles wat je doet. Vergeet niet hoe invloedrijk onze geest is en hoe die kan helpen om dingen te bereiken zolang we er zelf maar in geloven.

Door jezelf te vertellen dat je in je dromen gelooft, help je jezelf om zelfverzekerder te worden en jezelf ervan te overtuigen dat je alles kunt verwezenlijken.

Niemand kan ooit je vertrouwen in jezelf wegnemen om de dingen die jij wil bereiken tegen te houden. Door positieve spreuken zoals deze te herhalen, oefen je je brein om iets te bereiken dat je misschien wel onmogelijk achtte.

2. Ik doe elke dag m’n best

Het doet er niet toe of je nu iets kleins of groots wil bereiken. Elke dag moet je het beste van jezelf geven om de dingen die je wil bereiken in het leven ook effectief te bereiken. Succes overkomt je niet ineens, het vormt zich stap voor stap.

Je moet jezelf er constant aan herinneren om elke dag het beste van jezelf te geven om dichterbij je doelen te komen.

Ook al heb je een slechte dag, door deze positieve spreuk te gebruiken ga je je focussen op alle energie die je al gestopt hebt in het bereiken van je doel.

3. Ik hou van mezelf om wie ik ben

Wanneer je de volgende keer in de spiegel kijkt, zeg dan tegen jezelf: “Ik hou van jou”. Herinner jezelf er constant aan dat je van jezelf houdt met alle waarden en imperfecties die jou als persoon uniek maken.

Je kunt niet van iemand anders houden zonder eerst van jezelf te houden. 

Als je de persoon in de spiegel graag begint te zien en te waarderen, open je je hart om liefde en zoveel meer te ontvangen van de mensen om je heen. Het begint allemaal met jezelf en daarom is het zo belangrijk om elke dag van jezelf te houden zoals je bent.

4. Ik heb mijn eigen geluk in handen

Geluk

Tegenslagen zijn een goede les voor later en maken ons sterker. Alleen jij kan jezelf tot een positief en voldaan persoon maken. Enkel jij hebt je eigen geluk in handen.

Vele mensen komen van een koude kermis terug wanneer ze het geluk gaan zoeken bij iemand anders. Het echte geluk kun je namelijk alleen bij jezelf vinden.

Daarom zou je deze vierde spreuk vaker tegen jezelf moeten zeggen. Zo kun je je gaan realiseren dat je je geluk en tevredenheid alleen zelf kunt bepalen. Het zal je ook helpen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens.

5. Ik accepteer de verantwoordelijkheid voor mijn leven voor 100%

Sporten

Net zoals je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, is het ook erg belangrijk dat je de leiding neemt over je handelingen.

Je hoeft niet te klagen over de omstandigheden die om je heen je plaatsvinden, je levenssituatie of de mensen die je omringen, want hiermee doe je alleen jezelf pijn.

Niemand anders dan jijzelf is verantwoordelijk voor het leven dat jij leidt, want jij bent het zelf die de beslissingen maakt. Door deze vijfde spreuk geregeld te herhalen krijg je terug controle over je leven.

6. Het beste moet nog komen

Dit is een van de positieve spreuken die een dagelijkse inspiratie zou moeten zijn. Door positief te denken, stimuleer je jezelf om altijd het beste van jezelf te geven in elke situatie.

Geloof er altijd in dat morgen iets goeds voor je in petto heeft. Door dit te doen kun je leren een positievere houding tegenover het leven aannemen en ben je beter gewapend tegen wat komt.

7. Ik ben dankbaar voor elke dag

Waardeer elke dag van je leven, hoe goed of slecht het ook mag gaan. Vergeet niet dat je sommige gebeurtenissen niet kunt veranderen, maar wel de houding die je er tegenover aanneemt.

Wees dankbaar voor alle goede en slechte dingen en zie ze als ervaringen waaruit je iets kunt leren. Toon dankbaarheid voor elk deel van de dag.

Als je deze denkwijze overneemt, zul je je al gauw gaan realiseren dat het een wonder is om elke dag gezond en wel op te staan. Daardoor ben je immers in staat om de dingen te doen die je graag doet.

De invloed die je geest heeft op je leven is indrukwekkend. Daarom is het zo belangrijk om deze zeven spreuken dagelijks te herhalen. Maak er een gewoonte van om ze te herhalen en je zult zien dat je gelukkiger in het leven zult staan.

Ook interessant voor jou
Ik wil opnieuw leren om gelukkig te zijn
Gezonder LevenRead it in Gezonder Leven
Ik wil opnieuw leren om gelukkig te zijn

Echt gelukkig te zijn kan nogal een uitdaging zijn. Volg onze tips en zet de eerste stappen naar het geluk dat jij verdient.