Ontdek de meest erotische lichaamsdelen volgens de wetenschap

Wetenschappers in Engeland en Zuid Afrika hebben ontdekt dat de meeste erogene delen van het menselijk lichaam niet altijd overeenkomen met onze traditionele opvattingen.
Ontdek de meest erotische lichaamsdelen volgens de wetenschap

Geschreven door Ángela Aragón

Laatste update: 24 augustus, 2022

Recente films zoals Kiki en tv-series zoals Masters of Sexs hebben laten zien dat seksueel genot niet bereikt wordt via één enkele route. Menselijke seks bestaat uit meer dan alleen een penis en een vagina. Er zijn meer erotische lichaamsdelen.

Sterker nog, het onderdeel dat ons het meeste genot geeft zijn de hersenen. Dit kan het bestaan verklaren van verrassende voorkeuren of fetisjen, die op geen enkele manier slecht zijn zolang alle partijen het ermee eens zijn. In elke relatie zijn er dus overeenkomsten. Bepaalde elementen kunnen namelijk bij de meeste mensen gevonden worden.

Dit is bevestigd door een studie die in 2014 gedaan is en waaraan 800 mensen uit Engeland en Sub-Sahara Afrika aan meededen. Dit is belangrijk omdat het een multiculturele aanpak betrof, om te kijken of culturele waarden een factor speelden.

De resultaten van het onderzoeken hebben een aantal onverwachte uitkomsten opgeleverd.

 • Allereerst werd er geen verschil gevonden op basis van ras, origine, leeftijd en seksuele geaardheid.
 • Een andere bevinding die de aandacht trok, was het feit dat voeten niet werden geclassificeerd als een van de meeste erogene lichaamsdelen. Ze kunnen het object van sommige fetisjes en verlangens worden, maar het idee dat de voeten neurotransmitters bevatten die het je mogelijk maken om stimulatie te voelen op hetzelfde niveau als de genitaliën, is een complete mythe.
 • Misschien dat het verschil ligt in het gebied tussen een mythe en een fetisj. Er zijn nog steeds mensen die bepaalde gebruiken kunnen waarderen, terwijl andere ze afwijzen. Maar de reactie van het lichaam is hetzelfde.

De meest erotische lichaamsdelen voor mannen en vrouwen

Seks

Bij seks draaide van oudsher eigenlijk alles om de man. Zelfs tot in de negentiger jaren was het gewoon om een discussie te horen of er nu eigenlijk wel of niet zoiets bestond als het vrouwelijk orgasme.

Bovendien is het belangrijk om op te merken dat er nooit vragen zijn geweest over vrouwelijke ejaculatie. Het ging om de mogelijkheid om een orgasme te krijgen. Aan de andere kant waren er een hoop wetenschappers die hard hebben gewerkt om dit een erkend, gedocumenteerd feit te maken.

Later was er een claim dat vrouwen meer erotische lichaamsdelen hebben. Terwijl bij mannen dit voornamelijk werd toegeschreven aan de penis, testikels en de anus, hadden vrouwen veel meer opties op dit gebied en dat feit is waar.

Het kan verbazingwekkend zijn hoe opgewonden een vrouw kan raken als ze de aanraking van de handen van haar geliefde achter haar benen voelt. Dat geldt ook voor de hoofdhuid en de buik.

De inschatting is dat vrouwen een aanzienlijk voordeel op mannen hebben, met tien aanvullende erotische lichaamsdelen.

Zoenen

Te weten:

 • De vagina
 • De lippen
 • De nek
 • De borst en de tepels
 • De binnenkant van de dijen
 • De oren

Voor de mannen zijn de meest erogene zones:

 • De penis
 • De lippen
 • De nek
 • De tepels
 • De binnenkant van de dijen
 • Het perineum
 • De oren

Het stimuleren van deze zones zal effect hebben, maar het is niet bepaald logisch om ze allemaal tegelijk te gaan proberen. We houden er allemaal van om langzaam te gaan. Dat is de reden dat zeggen dat je gaat zoenen tijdens een plezierig spelletje tussen twee partners veel effectiever is dan om diegene zonder waarschuwing aan te raken. Verleiding is de sleutel tot succes.

Volgens de neurowetenschappen zit de G-spot in de hersenen

Omhelzing

Andere studies op neurowetenschappelijk gebied hebben ontdekt dat de geest in staat is om elk lichaamsdeel te seksualiseren. Een mens kan groot genot ervaren door alleen maar te voelen hoe hun partner hun vingertoppen kust. Een van de redenen hiervan is dat dit het automatische gedachtenpatroon prikkelt.

Zonder dat ze zich ervan bewust zijn, wekken ze vele associaties op die samen culmineren tot een erotische stimulans.

Op deze manier is het mogelijk dat iemand al helemaal smelt als ze de aanraking van hun partner op een bepaald lichaamsdeel voelen, gewoon omdat ze het er van tevoren al in een gesprek over hebben gehad. Het vooruitzicht op de actie die gaat komen of de projectie van het verlangen kan erg bevredigend zijn.

Deze feiten in aanmerking genomen, kunnen we concluderen dat de verbeelding een van onze meest erotische aspecten is. Het is je vermogen om beelden te bedenken dat opgewondenheid stimuleert en genereert. Dus als je je seksuele energie wilt stimuleren, raden we je aan om de tijd te nemen om je geest te verzorgen en je verbeelding te ontplooien. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.