Een beter seksleven met deze 5 oefeningen voor vrouwen

Seksueel actief zijn is niet alleen leuk, maar heeft nog heel wat andere functies die nauw in verband staan met je geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Een beter seksleven met deze 5 oefeningen voor vrouwen
Carlos Fabián Avila

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Carlos Fabián Avila.

Geschreven door Katherine Flórez

Laatste update: 03 mei, 2023

Ontdek in dit artikel leuke oefeningen die je kunt doen om een beter seksleven te krijgen. Je zult bovendien merken dat je meer plezier beleeft in bed. Mooi meegenomen is dat de oefeningen je ook nog veel andere voordelen bieden.

Regelmatig vrijen met je partner stimuleert die emotionele band die er tussen jullie bestaat. Het vertrouwen in elkaar stijgt en er ontstaat een emotionele rust in de relatie.

Maar geef toe, het overkomt ons allemaal wel eens dat we veel te vermoeid zijn. We proberen ons best te doen, maar we slagen er niet in het vuurtje aan te wakkeren.

Stress kan de oorzaak zijn, een veel te drukke agenda gedurende de dag of hormonale veranderingen die optreden bij het verouderingsproces. Het is een vrij veel voorkomend verschijnsel en we hebben de gewoonte aangenomen om dit als een “normale” evolutie te beschouwen.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat er heel wat lichamelijke oefeningen bestaan die je zin en je seksuele energie opnieuw tot leven brengen. Hierdoor kan je dus een beter seksleven krijgen.

Deze oefeningen activeren de spieren die actief zijn tijdens het vrijen, waardoor de prestatie in bed aanzienlijk kan verbeteren. Ze stimuleren ook de productie van endorfines, die eveneens helpen om je zin in seks en libido te verhogen.

Lees gauw verder en ontdek hieronder 5 oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen om je die heerlijke, sensuele energie terug te geven.

1. Squats voor een beter seksleven

Squats

Squats zijn de beste oefeningen die je kunt doen om je benen en dijspieren sterker te maken.

Deze versterkende oefening zorgt ervoor dat je aantrekkelijke billen krijgt. De bloedsomloop in de benen wordt gestimuleerd en je zal merken dat ze je libido en seksuele energie een stevige boost geven.

Ze hebben bovendien een verstrakkend effect op het hele lichaam en je zult merken dat je in staat bent bepaalde standjes langer vol te houden.

Hoe doe je een goede squat?

 • Plaats de voeten stevig op de grond en op schouderbreedte uit elkaar. Hou de hielen op de grond en buig vervolgens traag door de knieën.
 • Beweeg op deze manier langzaam op en neer. Beeld je in dat je op een stoel gaat zitten, maar zorg ervoor dat tijdens het buigen de knieën niet voorbij de tenen reiken.
 • Je kunt deze oefening intenser maken door een halter of gewichtjes te gebruiken.
 • Doe minimaal drie sets van 15 squats.

2. Brug

De heupen naar boven toe bewegen in de brugpositie versterkt de bilspieren, de binnenkant van de dijen en de hamstrings.

De beweging van deze oefening vertrekt vanuit de bekkenbodem. Het versterkt de vrouwelijke seksuele organen, waardoor je in staat zult zijn meer intense en meer gecontroleerde orgasmes te krijgen.

Voer je de brug regelmatig en op een correcte manier uit, dan bereidt die het lichaam perfect voor om je te laten domineren in de standjes waar jij de boventoon voert.

Hoe maak je een sterke brug?

 • Zoek een comfortabele positie op je rug op een yogamat. Hou  je voeten plat op de mat, de armen gestrekt naast het lichaam en buig de knieën.
 • Beweeg de heupen vervolgens naar het plafond door de bilspieren aan te spannen.
 • Houd deze positie ongeveer dertig seconden aan. Na verloop van tijd kun je dit opvoeren tot 1 minuut.
 • Rol wervel per wervel weer naar beneden en herhaal deze brug ten minste drie maal.

3. Stevige buikspieren voor een beter seksleven

Buikspieren Trainen

Zowel sekstherapeuten als persoonlijke trainers benadrukken dat de buikspieren een belangrijke rol spelen tijdens seks.

Zorg voor sterke buikspieren en een stevige onderrug, zodat de stabiliteit van je core verhoogt en je makkelijk verschillende standjes kunt aanhouden.

4. Plank

De oefening die de plank genoemd wordt, is dé topoefening die vrijwel alle spiergroepen in je lichaam tegelijkertijd versterkt. Maar ook je uithoudingsvermogen wordt hier op de proef gesteld!

Je wordt uitgedaagd het volledige bovenlichaam te gebruiken. Het versterkt de rugspieren en verbetert de flexibiliteit.

Hoe voer je een correcte plank uit?

 • Plaats de knieën en de palmen van de handen plat op de grond.
 • Zorg ervoor dat de handen op schouderbreedte staan en strek vervolgens de benen uit.
 • Hou een rechte rug en ondersteun jezelf door vanuit de tenen opwaartse kracht uit te oefenen.
 • Trek de navel richting de rug in en vermijd al te hard de bilspieren aan te spannen. Hou deze positie twintig tot dertig seconden aan.
 • Herhaal dit drie tot vijf keer.

5. Triceps curls

Triceps Curls

Sterke, getrainde bovenarmen zijn onmisbaar voor zo veel lichamelijke activiteiten in ons dagelijks leven. En daar hoort seks ook bij. Triceps die goed getraind zijn komen namelijk heel goed van pas tijdens de standjes waar je op de armen steunt. Zo ben je in staat net ietsje verder te gaan dan je tot nu toe gewend was!

Hoe krijg je sterke triceps?

 • Plaats je handen achter je op een stoel, tafel of de trap.
 • Hou de voeten op heupbreedte uit elkaar en buig de knieën in een hoek van negentig graden.
 • Laat vervolgens de dijen naar de grond toe zakken en zorg ervoor hierbij een rechte rug te houden.
 • Houd deze houding enkele seconden aan en keer terug naar de startpositie. Ontspan de triceps zonder de steun los te laten.
 • Begin met twee sets van twintig bewegingen.

Ga meteen aan de slag met deze leuke, eenvoudige oefeningen die je prima thuis kunt uitvoeren. Je hebt er geen duur abonnement voor de sportschool voor nodig. Jij en je partner zullen ongetwijfeld snel de impact op jullie seksleven ontdekken! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.