9 geweldige tips voor een beter seksleven

Hoewel je dit misschien moeilijk te geloven vindt, kan het besteden van meer tijd aan liefdevolle gebaren de gezondheid en balans van je relatie enorm verbeteren.
9 geweldige tips voor een beter seksleven
Isbelia Esther Farías López

Geschreven en geverifieerd door de filosoof Isbelia Esther Farías López.

Laatste update: 26 mei, 2023

Iedereen heeft zijn eigen mening over seks. We zijn het er echter allemaal over eens dat we altijd manieren kunnen vinden om de seks die we hebben beter te maken. Vooral mensen die al een relatie hebben zijn vaak op zoek naar manieren om een beter seksleven te krijgen.

Om te beginnen moet je weten dat mannen en vrouwen heel verschillend zijn als het gaat om intimiteit. Elke persoon geniet immers op een andere manier van seks.

Het is belangrijk om te begrijpen dat seks heel persoonlijk is. Het is iets dat alleen jij en je partner met elkaar zouden moeten bespreken, zodat jullie kunnen ontdekken wat ieder het lekkerst vindt.

Veel mensen denken (ten onrechte) dat seks alleen draait om penetratie en orgasmes en niets meer. Maar niets is minder waar! Seks is veel meer dan dat.

Het gaat om genot, voelen en het maken van contact met je partner. Het zou een aangename tijd moeten zijn.

Daarom delen we in dit artikel negen tips die je kunnen helpen om een beter seksleven te krijgen.

Vergroot het genot

Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de vonk tussen twee geliefden blijft bestaan. Daarom is het belangrijk om van tijd tot tijd wat verandering aan te brengen.

Dit maakt de seksuele daad veel interessanter en opwindender.

We zeggen niet dat je meteen alle posities in de Kama Sutra moet uitproberen. Voorspel is een fundamenteel aspect om te genieten van een beter seksleven.

Daarom is het zo belangrijk om hier en daar een paar technieken en trucjes toe te passen om onvergetelijke herinneringen te creëren.

Als je wilt weten hoe je je seksleven positief kunt veranderen, blijf dan lezen…

Tips voor een beter seksleven

1. Gooi je charme in de strijd

Begin met je uiterlijk. Niemand houdt van een persoon die onverzorgd is, of nog erger, die stinkt.

We raden je aan om je uitstraling voor de gelegenheid te perfectioneren. Verwijder ongewenst haar, ga in bad of onder de douche, doe wat parfum op en kleed je sexy aan.

In de slaapkamer kun je kiezen om lingerie, kousen, jarretels of kanten ondergoed te dragen.

2. Vergroot de begeerte

  • Voorspel heeft alles te maken met het vergroten van het verlangen. En dit hoeft niet te gebeuren net voordat je naar de slaapkamer gaat.

Begin al ruim van tevoren met flirten: streel haar haar, speel met zijn stropdas…

Wanneer het tijd is om over te gaan in actie, kun je met haar oren spelen en zijn nek en borst verkennen met je lippen.

  • Een andere spannende optie is om massages te geven. Als je partner een stressvolle dag heeft gehad op zijn werk, geef hem dan een rugmassage met behulp van ontspannende etherische oliën.

Masseer zijn armen en handen terwijl je hem kust … geloof ons, hij zal het geweldig vinden!

  • Ook erotisch dansen is een geweldige optie. Je kunt sexy muziek aanzetten en dansen voor je partner, of samen dansen.

Als je er klaar voor bent, kun je zelfs gaan strippen, hartstochtelijk dansend terwijl je je uitkleed.

3. Vrijen

Dit gaat hand in hand met het vorige punt. Zoenen is essentieel. Kus elkaar in het donker. Kus langzaam en neem de tijd, terwijl je in de ogen van de ander kijkt.

Je kunt ook andere delen van het lichaam van je partner kussen, zoals zijn oren, nek, enz.

4. Experimenteer met nieuwe posities

De meest gebruikelijke positie is de missionairspositie. Deze positie kan plezierig zijn voor beiden, en het stelt geliefden in staat om elkaar in de ogen te kijken.

Je kunt van deze positie gebruikmaken om de lippen van je partner te kussen, aan zijn armen te knabbelen of zijn rug te strelen.

Daarnaast kun je echter ook experimenteren met andere posities voor een beter seksleven. Onderzoek en bespreek met je partner welke posities jullie bereid zijn te doen, of wat je zou willen proberen.

Je kunt de beroemde cowgirlpositie proberen, waarbij de vrouw bovenop zit. Een positie waar veel jongens van houden is doggy-stijl; probeer het eens, je zult het zeker leuk vinden.

5. Pas op met strelen

Elkaar strelen is heel belangrijk, maar je kan er ook mee overdrijven. Strelen is iets heel anders dan deeg kneden. Maak dus niet de fout om te intensief te zijn met je strelingen.

Gebruik je handen om haar gezicht, wangen, nek, borst en rug aan te raken. Langzame strelingen verhogen de passie en dit zorgt voor een beter seksleven.

6. Wat moet ik zeggen?

Ze zeggen dat de clitoris in het oor kan worden gevonden, omdat veel vrouwen zeggen dat ze graag dingen horen als: ‘Je bent mooi’, ‘Je ziet er zo sexy uit’, of ‘Ik ben dol op je.’.

Voor een beter seksleven is het heel belangrijk om verbale stimulatie in je routine op te nemen. Het maakt het moment zoveel sensueler.

7. Net lang genoeg

Vrouwen vinden het doorgaans niet zo leuk als de man al heel snel klaar is en misschien zelfs vrij gewelddadig en agressief is in bed. Vergeet niet, minder is meer.

Een rustiger ritme heeft de voorkeur, en met name een ritme dat je vijftien tot twintig minuten kunt volhouden, om van elke sensatie te kunnen genieten.

Misschien ook interessant: Hoe verbeter je de erectie van je partner?

8. Gebruik glijmiddel

Veel mensen realiseren zich niet dat de latex in condooms vaginale droogheid kan veroorzaken. Om deze reden raden we aan om een glijmiddel te gebruiken.

Hierdoor vermijdt je ongewenste situaties en zul je veel meer van je seksuele relatie kunnen genieten.

9. Val niet in slaap!

Het is waar dat de meeste mannen na seks de neiging hebben om meteen in slaap te vallen. Wij raden echter aan deze drang koste wat kost te weerstaan!

Direct in slaap vallen is een tegengif voor passie. Proberen om nog even wakker te blijven om een beetje te zoenen en strelen, zal de kers op de taart zijn. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.



Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.