Zeven eenvoudige gewoontes om je seksdrive te verbeteren

Routine is een van de meest ongunstige dingen voor je seksdrive. Als je de vlam opnieuw wilt ontsteken, laat de norm dan terzijde en probeer nieuwe dingen uit.

Laatste update: 21 maart, 2023

De seksdrive is een zeer belangrijk aspect van het leven van volwassenen. Dat geldt vooral wanneer ze een langdurige relatie aangaan.

Seks is niet alleen een lichamelijke noodzaak. Het dient ook om de lichamelijke en emotionele band tussen twee mensen te versterken. Bovendien biedt het een brede reeks voordelen, op zowel lichamelijk als mentaal vlak. Het is bovendien ideaal om de gezondheid van zowel individuen als stelletjes te bevorderen.

Wat veroorzaakt een lage seksdrive?

Het probleem is dat er factoren zijn die ervoor kunnen zorgen dat je libido afneemt. Daardoor kun je ook niet ten volle genieten van seks.

Dit kunnen dingen zijn als hormonale veranderingen, maar een verlaagd libido heeft vaak ook te maken met iemands humeur, dieet en de communicatie die plaatsvindt in een relatie.

Gelukkig kun je de passie en drive weer opwekken en meer van seks genieten door een paar veranderingen te maken in je levensstijl. Wil je weten hoe?

1. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Sporten voor een betere seksdrive

Lichaamsbeweging is op zo veel manieren gunstig voor je seksuele gezondheid, hoewel velen zich hier totaal niet van bewust zijn.

  • Het verbetert de bloedsomloop, wat voor zowel mannen als vrouwen kan helpen om makkelijker opgewonden te raken.
  • Daarnaast verbetert het ook je humeur, waardoor je lichaam meer hormonen gaat uitscheiden als serotonine en endorfine.
  • Lichaamsbeweging kan zelfs helpen om de sekshormonen in balans te houden. Dat is natuurlijk van essentieel belang om problemen in je seksleven te voorkomen.
  • Ten slotte verbetert lichaamsbeweging ook nog je uiterlijk en daarbij je zelfvertrouwen. Deze factoren kunnen ook veel invloed kunnen hebben op iemands seksdrive.

2. Houd een gezond dieet aan

Gezond eten draagt niet alleen bij aan je lichamelijke gezondheid, maar biedt ook geweldige voordelen voor je seksdrive.

Terwel vetrijk voedsel het libido en de activiteit van sekshormonen kan verlagen, kunnen bepaalde vruchten, groenten en graansoorten juist bijdragen aan je seksleven.

Dit komt doordat deze voedingsmiddelen een belangrijke rol spelen in het reguleren van de hormonen en tegelijkertijd helpen om je energielevel te verhogen. Dit vertaalt zich in langere en bevredigendere geslachtsgemeenschap.

3. Houd stress onder controle

Stress

Werkzorgen en andere stressvolle situaties kunnen in direct verband staan met een verlaagd libido. Deze factoren kunnen lichamelijke vermoeidheid en hormonale onevenwichtigheden veroorzaken die ervoor zorgen dat je niet ten volle van seks kunt genieten.

Daarom is het belangrijk om er een gewoonte van te maken om regelmatig ontspanningsoefeningen te doen en plezierige bezigheden uit te voeren die kunnen helpen. Zodoende kun je je hormonen weer in balans brengen.

Dit zal ervoor zorgen dat je cortisolgehalte daalt en je drang naar momenten van genot in je relatie vergroten.

4. Plan avondjes buiten de deur

Veel van de problemen die mensen ervaren in hun seksleven worden veroorzaakt doordat ze in een sleur terecht zijn gekomen.

Hoewel we ook weer niet willen zeggen dat je elke dag iets anders moet doen, is het wel een goed idee om af en toe de routine te doorbreken en van nieuwe ervaringen te genieten.

In plaats van net als altijd thuis te blijven, is het hartstikke gezond om iets nieuws uit te proberen. Zorg er dan wel voor dat jullie je allebei op jullie gemak voelen. Een avondje buiten de deur plannen bij een nieuw restaurant of iets dergelijks kan de perfecte oplossing zijn om je relatie nieuw leven in te blazen.

5. Stop met roken

Roken

Het is wetenschappelijk bewezen dat de giftige bestanddelen die aanwezig zijn in sigaretten direct invloed kunnen hebben op je libido en seksuele prestaties. Deze gifstoffen tasten de bloedsomloop in het genitale gebied aan en versnellen het verouderingsproces van je aderen.

Daarnaast kan roken ook onevenwichtigheden in de hormoonuitscheiding veroorzaken, wat je seksdrive ernstig kan verminderen.

6. Verbeter de communicatie

Om je seksdrive te verbeteren en meer van seks te kunnen genieten, is het absoluut van belang om ervoor te zorgen dat de communicatie tussen jou en je partner goed is. Dit houdt in dat jullie beiden in staat zijn om aan te geven wat jullie wel en niet fijn vinden tijdens de seks.

Deze vorm van communiceren kan dienen als een goede lustopwekker wanneer het even niet zo goed loopt met je seksleven.

7. Creëer een geschikte sfeer

Sfeervolle slaapkamer

Een beetje moeite doen om de uitstraling van je slaapkamer te verbeteren, of een andere plek waar je graag de liefde bedrijft, is een zeer eenvoudige manier om het vuur weer op te doen laaien.

Dit hoeft helemaal niet ingrijpend te zijn. Een paar kaarsen aansteken, ervoor zorgen dat je slaapkamer lekker ruikt of een beetje muziek aanzetten om een romantische sfeer te creëren, kan al voldoende zijn om je seksuele ervaringen aanzienlijk te verbeteren. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Laura. (2014). THIS JUST IN: Libido Killer. Women’s Health, 11(5), 036.
  • Nakanishi, Yamane, Kamei, Okubo, & Kohno. (2004). Erectile dysfunction is strongly linked with decreased libido in diabetic men. The Aging Male, 7(2), 113-119.
  • Vaginal dryness and decreased libido caused by smoking.(CONSULTATIONS)(Brief article). (2013). Clinical Advisor, 16(11), 86.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.