Vijf verschillende soorten orgasmes en hoe je ze krijgt

We weten allemaal wel dat de vrouwelijke seksualiteit iets complexer is dan die van de man. Vrouwen kunnen verschillende soorten orgasmes krijgen en het vrouwelijke lichaam heeft doorgaans een hoop stimulatie nodig om dit hoogtepunt van genot te bereiken.
Vijf verschillende soorten orgasmes en hoe je ze krijgt
Bernardo Peña

Beoordeeld en goedgekeurd door de psycholoog Bernardo Peña.

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 03 mei, 2023

Wist je dat vrouwen verschillende soorten orgasmes kunnen krijgen? Aangezien seks voor de vrouw zo complex is, experimenteren een hoop stelletjes met seksuele spelletjes of proberen vrouwen hun lichaam op verschillende manieren te onderzoeken om zichzelf beter te leren kennen.

Hierdoor zijn veel vrouwen erachter gekomen dat ze verschillende soorten orgasmes kunnen krijgen. Dit kan wanneer verschillende delen van hun lichaam gestimuleerd worden.

Laten we eens kijken naar slechts vijf van deze verschillende soorten orgasmes.

5 verschillende soorten orgasmes

1. De clitoris: de sleutel tot succes

De clitoris is het meest bekende seksuele deel van het vrouwelijk lichaam. Het stimuleren van  dit lichaamsdeel is voor de vrouw de makkelijkste manier om een orgasme te krijgen. Dit komt met name doordat de clitoris zo toegankelijk is.

Een clitoris kan gemakkelijk gestreeld worden. De meeste vrouwen vinden het heerlijk wanneer dit deel van hun lichaam gestimuleerd wordt, waardoor ook de meeste mannen goed weten hoe ze hun partner wild kunnen krijgen.

Sommige mensen zeggen dat masturbatie in dit geval erg belangrijk is. Zelfs een vrij onervaren partner kan wanneer zijn partner zelfverzekerd genoeg is goed door haar begeleid worden. Waarschijnlijk ken je dit deel van je eigen lichaam al vrij goed. Daardoor kan je je partner makkelijk de weg wijzen wanneer hij een beetje verdwaald lijkt.

2. Het vaginale orgasme

Seks

Ook dit orgasme is vrij bekend en voor sommige stelletjes is dit het enige orgasme dat ze kennen. Dit orgasme is echter ook een van de moeilijkste soorten orgasmes om te krijgen. Penetratie is op zichzelf niet genoeg om de befaamde G-spot te stimuleren.

Om op deze manier klaar te komen, moet je heel hard je best doen en je goed concentreren. Ook al is dit orgasme misschien vrij ingewikkeld, toch raden we niet aan dat je hem hierdoor maar meteen aan de kant schuift. Een vaginaal orgasme kan namelijk zeer bevredigend zijn.

In dit geval is goede communicatie van essentieel belang. Er zijn verschillende standjes die kunnen helpen om dit deel van het vrouwelijk lichaam te stimuleren. Door bijvoorbeeld: op de knieën te gaan zitten, helemaal gaan zitten, het van achteren proberen of juist van de zijkant. Blijf doorgaan tot je het juiste standje gevonden hebt.

Sommige vrouwen zeggen dat het juist helpt om zelf bovenop te zitten, omdat ze dan zelf de bewegingen kunnen bepalen. Onderop kan het helpen als de man bij de baarmoederhals kan komen.

3. Het gemende orgasme

Orgasme

Dit is een van de meest intense orgasmes die een vrouw kan hebben. Deze wordt opgewekt door zowel de clitoris als de G-spot tegelijkertijd te stimuleren. Dit wordt ook wel een volledig orgasme genoemd. Wanneer de vrouw op deze manier klaarkomt, voelt ze haar hele lichaam trillen en is ze gevoelig voor alle sensaties.

Veel vrouwen realiseren zich niet dat niet alleen de G-spot, maar ook de clitoris invloed heeft op de vulva en de binnenkant van de vagina. Daarom kan het helpen om beide tegelijkertijd te stimuleren.

Het is de eerste paar keer niet bepaald makkelijk om dit te doen. Dus misschien moet je je lichaam eerst even goed analyseren. Wij raden aan dat je je partner hier als vrouw altijd even bij helpt. Probeer een paar standjes waarbij je zelf bovenop zit en voer verschillende bewegingen uit tot je de juiste vindt.

4. De ‘taboe-orgasmes’

Jazeker. We hebben het inderdaad over dat deel van het lichaam: de anus. Sommige vrouwen of stelletjes proberen dit nooit, omdat ze bang, wantrouwig of bevooroordeeld zijn of vanwege bepaalde geloofsovertuigingen. Anderen proberen het wel uit, maar voelen zich er ongemakkelijk bij of vinden het zelfs pijnlijk. Sommige vrouwen hebben echter vrij vaak anale seks. Ze kunnen hier fantastische orgasmes mee krijgen.

Ja dat lees je goed, ze krijgen fantastische orgasmes wanneer ze bekend zijn met dit deel van hun lichaam. De anus heeft net als de clitoris zeer gevoelige zenuwuiteinden. Daardoor kun je met minimale stimulatie zeer veel genot ervaren.

Je kunt de anus stimuleren met je vingers, je mond en natuurlijk een penis. Om penetratie in dit lichaamsdeel makkelijker te maken, kun je gebruik maken van erotische speeltjes. Dit is om het lichaamsdeel nat te maken, waardoor de anus toegankelijker wordt en de kans op een orgasme groter wordt.

Hygiëne en goede communicatie met je partner zijn absoluut van essentieel belang als je op deze manier wilt klaarkomen. Wees je ervan bewust dat het in eerste instantie misschien een beetje onaangenaam kan zijn, maar dat het na een tijdje erg bevredigend kan zijn. Wees niet bang om het eens aan je partner voor te stellen of enige twijfels erover gewoon te uiten.

5. Van trainen in de sportschool kun je ook een orgasme krijgen

Sporten

Volgens een studie die onlangs werd uitgevoerd hebben vrouwen helemaal geen man, vibrator of zelfs directe seksuele stimulatie nodig om klaar te komen. Vrouwelijk seksueel genot zou namelijk ook kunnen worden opgewekt door middel van lichaamsbeweging.

Misschien ben je wel iemand die dagelijks naar de sportschool gaat of misschien heb je weleens een bepaalde prikkel gevoeld toen je de trap opging. Zo ja, dan ervoer je op dat moment seksueel genot door lichaamsbeweging.

Dit soort orgasmes bieden half niet zoveel sensaties als de bovengenoemde orgasmes. Hoewel sommige vrouwen deze manier om genot te ervaren wel verder hebben ontwikkeld, waardoor het steeds aangenamer en intenser werd. Probeer eens buikspieroefeningen te doen, te fietsen, aerobicsoefeningen te doen of te gaan rennen. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Orgasmes, de grote vrouwelijke uitdaging

Klaarkomen is voor een vrouw nu eenmaal niet altijd even makkelijk. Dit is met name wanneer ze haar eigen lichaam niet goed kent. Daarom lijkt het misschien onmogelijk dat er überhaupt zo veel verschillende soorten orgasmes bestaan. Het lijkt zelfs nog onmogelijker dat je ze ooit zelf allemaal zult ervaren.

Weet echter dat het zelfs mogelijk is om niet alleen een van deze orgasmes, maar al deze verschillende soorten orgasmes tijdens hetzelfde avontuurtje te ervaren. Het enige dat je vooral hoeft te doen, is jezelf laten gaan en je complexen aan de kant te zetten. Vooral dan zul je in staat zijn om erachter te komen wat voor jou het meest bevredigend is.

Het beste is zelfs nog dat je helemaal geen partner nodig hebt. Vrijgezelle vrouwen kunnen net zo goed van een orgasme genieten als vrouwen die een partner hebben. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.