8 dingen die je vingers kunnen vertellen over je gezondheid

· 19 november 2015
Je handen kunnen bepaalde aspecten onthullen van zowel je persoonlijkheid als je gezondheid. Vrouwen bij wie hun ringvinger bijvoorbeeld langer is dan hun wijsvinger, zijn doorgaans beter in sport.

Net als elk ander lichaamsdeel spelen ook je vingers een belangrijke rol in je leven, je gezondheid en je alledaagse bezigheden. Naast dat ze erg handig zijn, kunnen je vingers zonder dat je het misschien doorhebt namelijk ook de algehele staat van je gezondheid weerspiegelen.

In de laatste paar jaren hebben verschillende studies aangetoond dat je vingers daadwerkelijk in staat zijn bepaalde aspecten van je lichamelijke en emotionele gezondheid te onthullen. Ook kunnen ze het één en ander duidelijk maken wat betreft je persoonlijkheid en gedragskenmerken. Aangezien je je waarschijnlijk tot nu toe niet bewust was van hetgeen je vingers je al die tijd proberen te vertellen, zullen we het in dit artikel hebben over 8 dingen die je aan de hand van je vingers te weten kunt komen over je gezondheid.

1. Hoog testosterongehalte

Indien je wijsvinger korter is dan normaal, is het aannemelijk dat er in je lichaam grote hoeveelheden testosteron aanwezig zijn. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Bij mannen is de wijsvinger vrijwel altijd korter dan de ringvinger. Bij vrouwen hebben de twee vingers meestal ongeveer dezelfde lengte.

Dit verschil in lengte tussen de ring- en wijsvinger is in verband gebracht met zowel testosterongehaltes als andere hormoongehaltes. Testosterongehaltes zijn doorgaans hoger bij mannen. Mannen die ongebruikelijk hoge testosterongehaltes hebben, hebben vaak erg lage oestrogeengehaltes en een verminderde hoeveelheid zaadcellen.

2. Grotere kans op artrose

Röntgenfoto Handen

Onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Nottingham (Verenigd Koninkrijk) toont aan dat mensen die gemiddeld een kortere wijsvinger hebben, vaak ook een grotere kans hebben op het ontwikkelen van aandoeningen als artrose. Dit is in verband gebracht met een tekort aan oestrogeen en weinig lichamelijke beweging. Hier hebben vooral vrouwen last van.

3. Grotere kans op prostaatkanker

Onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Warwick (Verenigd Koninkrijk) toont juist aan dat mannen bij wie de wijsvinger langer is dan de ringvinger een groter risico lopen op het ontwikkelen van prostaatkanker.

4. Een genetisch voordeel

Indien je wijsvinger aanzienlijk korter is dan je ringvinger, kan dit ook aangeven dat je in de baarmoeder bent blootgesteld aan grote hoeveelheden testosteron. Onderzoek aan het King’s College (Verenigd Koninkrijk) toont aan dat wanneer je in de buik van je moeder wordt blootgesteld aan hormonen, dit in de toekomst bepaalde gedragspatronen kan veroorzaken. 

5. Ze zouden iets kunnen zeggen over de grootte van je penis

Breedte Handen

Onderzoek uitgevoerd door wetenschappers aan de Universiteit van Gachon (Zuid Korea) toont aan dat mannen bij wie de wijsvinger korter is dan de ringvinger over het algemeen een grotere penis hebben. Tijdens dit onderzoek werd bij 144 mannen, terwijl ze onder narcose waren, gekeken naar de lengte van zowel hun penis als hun ring- en wijsvingers.

6. Aanwijzing van hypothyreoïdie

Wanneer je veel natrium binnenkrijgt, kan dit leiden tot vochtretentie, waardoor de kans groot is dat je vingers tijdelijk opgezwollen zullen zijn. Dit kan eenvoudig worden opgelost door middel van een aantal natuurlijke remedies die vochtretentie kunnen tegengaan. Zijn je vingers echter langere periodes opgezwollen of zwellen ze vaak op, dan kan dit aangeven dat er sprake is van problemen met de schildklier. Schildklierproblemen kunnen de stofwisseling vertragen, wat weer tot gewichtstoename en nog meer vochtretentie kan leiden.

7. Je bent erg goed in sport

Sporten

Onderzoek toont aan dat vrouwen bij wie de ringvinger langer is dan hun wijsvinger doorgaans beter zijn in sport dan vrouwen bij wie dit niet het geval is. Ze kunnen over het algemeen atletischer zijn, met name als het aankomt op rennen, tennis en gewichtheffen.

8. Je hebt een goed oog voor zakendoen

Ander onderzoek toont aan dat mensen bij wie de ringvinger langer is dan de wijsvinger, vaak meer succes hebben in de zakenwereld. Tijdens een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Cambridge (Verenigd Koninkrijk) stelden wetenschappers vast dat financiële investeerders die een lange ringvinger hebben tot wel 11 keer meer winst maakten dan andere financiële investeerders. Dit succes zou verbonden kunnen zijn aan hoge testosterongehaltes.

Onthoud

Naast het belang van de uitstraling van je handen, kunnen je vingers je ook veel aanwijzingen geven over je algemene gezondheid en persoonlijkheid. Misschien zal deze informatie op een dag van pas komen als je je ergens zorgen over maakt of bij het opsporen van bepaalde problemen en het zoeken naar manieren om deze problemen te behandelen.