5 slaapgewoonten van succesvolle mensen

Door te lezen voor het slapengaan kun je stress vergeten of loslaten, beter volledig ontspannen en makkelijker in slaap vallen. Schakel elektronische apparaten minstens een uur voor het slapengaan uit.
5 slaapgewoonten van succesvolle mensen

Laatste update: 29 januari, 2019

Het is niet professioneel succes, maar persoonlijk succes dat de kwaliteit van je leven bepaalt. Deze eenvoudige slaapgewoonten zullen leiden tot een voller leven, waar je echt kunt genieten van wat belangrijk is. In dit artikel zullen we deze slaapgewoonten bekijken.

5 slaapgewoonten van succesvolle mensen

1. Hoeveel uur slaap heb je nodig om goed uitgerust wakker te worden?

Lekker Slapen

Het antwoord lijkt simpel genoeg. We hebben allemaal vele malen gehoord dat mensen 8 uur per nacht nodig hebben om goed uit te rusten. De realiteit is echter dat we niet allemaal hetzelfde zijn en we niet allemaal hetzelfde aantal uren slaap nodig hebben.

Voor sommige mensen is 6 uur genoeg en voor anderen kan 9 uur nodig zijn, met een gemiddelde van 8. A lleen jij weet hoeveel uur je nodig hebt om verfrist wakker te worden en de sleutel hiertoe is het instellen van een bedtijd. Heb je 7 uur slaap nodig? Dan moet je bijvoorbeeld om 22:00 of 23:00 uur naar bed gaan.

Iets anders om in gedachten te houden: studies tonen aan dat het niet goed is om op te staan en je meteen te moeten haasten. Je wekker zetten om 07:00 uur om het huis te verlaten om 7:30 is bijvoorbeeld geen goed idee.

Het is beter om:

 • Op te staan
 • Rustig te ontbijten
 • Een douche te nemen
 • En je huis met een ontspannen gevoel te verlaten

Vroeg opstaan is een betere manier om de dag te beginnen.

2. Het lezen voordat je naar bed gaat

Boek Lezen

Moeten we je nog vertellen dat lezen voor het slapengaan een gezonde gewoonte is? Uit verschillende studies blijkt dat vijf minuten lezen voordat je naar bed gaat stress vermindert. H et is namelijk ontspannend, lezen voor het slapengaan vermindert angst en stelt ons in staat om sneller in slaap te vallen.

Houd dit echter in het achterhoofd: het is niet goed om te lezen van een computerscherm of tablet. Het licht van elektronische apparaten houdt ons alert in plaats van ons te ontspannen. Wat denk je van een mooie paperback in plaats daarvan?

3. Hoe zit het met een wandeling?

Wandelen

Ben je in staat om korte wandelingen te maken in het gebied waar je woont? Is het veilig en goed verlicht? Geweldig! Als je iemand hebt met wie je samen kunt gaan, nog beter.

Een wandeling van 15-20 minuten zorgt onder andere voor:

 • Voorziet het bloed van zuurstof.
 • Helpt om te ontspannen.
 • Dingen vanuit een andere oogpunt te bekijken.
 • Verhoogt je gevoel van welzijn.

Wandelingen zijn geweldig om je te helpen weer helder te denken en voor het in het juiste perspectief brengen van problemen. Er zijn momenten waarop deze ontspanning zal resulteren in een plotselinge uitbarsting van creativiteit en frisse ideeën, iets dat succesvolle mensen als Bill Gates vaak ervaren.

Maak een korte wandeling voor het slapengaan en je zult zien hoe goed je je voelt.

4. Breng meer tijd door met familie en vrienden

Familie

Ze zijn de drijvende kracht in ons leven, de echte energie die ons geluk verhoogt. Tijd doorbrengen met familie en vrienden voor het naar bed gaan is dus essentieel voor een vervullend leven.

Organiseer een etentje met vrienden, speel met je kinderen, neem een douche met je partner… het kost niets en zal zorgen dat je je goed voelt over jezelf. Tijd doorbrengen met familie is net zo belangrijk voor je geluk en de kwaliteit van het leven als ademhalen.

5. Visualiseer de volgende dag

Visualiseren

Hoe kan het plannen van de volgende dag voordat je gaat slapen je helpen? Het visualiseren van de volgende dag zal je helpen doelen te formuleren en grenzen te stellen aan wat je zult kunnen doen. Het is dus een goede manier om ons te herinneren aan wie we zijn en dat we een doel hebben.

Het visualiseren van de volgende dag is een gemeenschappelijke strategie onder succesvolle mensen, maar vergeet niet realistisch te zijn en stel niet teveel doelstellingen vast. Vergeet echter niet dat het ware geluk ligt in de kleine dingen.

Het is bijvoorbeeld een goed idee om de uitnodiging van een collega die je niet uit kan staan af te slaan, zodat je naar het park kunt gaan met je kind. Wat als we het in de praktijk brengen?

Deze richtlijnen zullen niet alleen helpen bij het behalen van meer persoonlijk succes, maar ze zullen ook helpen om meer plezier te krijgen in je leven. Vergeet niet dat je slaapgewoonten je gezondheid kunnen beïnvloeden.

 • Je moet een licht avondmaal ten minste twee uur voor het slapen gaan eten.
 • Tijd met familie en vrienden doorbrengen verrijkt onze emoties.
 • Een wandeling maken of het nemen van een warm bad is een goede manier om te ontspannen.
 • Het lezen voor het slapengaan zal stress verlichten en je laten ontspannen.

Een beetje geluk is zo simpel als het volgen van deze tips. Ben je dus klaar voor deze slaapgewoonten? 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.