8 tips voor een gelukkiger leven

Geluk is niet afhankelijk van je omstandigheden, om gelukkiger te worden kun je zelf ook een aantal dingen doen. Sommige zijn eigenlijk heel simpel.
8 tips voor een gelukkiger leven

Laatste update: 10 januari, 2019

Het kan gezegd worden dat geluk het meest bevredigende gevoel is dat een mens kan beleven en het helpt bij het doorstaan van alle goede en slechte tijden in het leven en het geeft je goede energie. Lees hier onze tips voor een gelukkiger leven.

Om te beginnen is het heel normaal als je je soms ongelukkig of depressief voelt, maar de mogelijkheid om een actief en gelukkig persoon te zijn ligt voor het oprapen.

Hieronder geven we je enkele tips om een gelukkiger leven te leiden, die je manier van denken kunnen beïnvloeden, zodat je meer van je leven kunt genieten.

8 tips voor een gelukkiger leven

1. Ontdek nieuwe dingen

Het is normaal dat de dingen die je iedere dag doet op een bepaald moment saai worden en dat je er geen plezier meer aan beleeft. Om dat op te lossen kun je je omgeving veranderen.

Ga een sport beoefenen, ontdekt nieuwe plaatsen, verander je vriendenkring of ga op bezoek bij mensen die je al lang niet meer hebt gezien.

Rollerbladen om gelukkiger te worden

In je verbeelding kun je een stimulans vinden om gelukkiger te worden. Maak een verandering waardoor je je vernieuwd voelt, zoals nieuwe kleding, een nieuw kapsel of een haarkleur die anders is dan wat je altijd hebt.

Het is zeer belangrijk dat je begrijpt dat het idee niet is om te veranderen om andere mensen te behagen, maar om echt na te denken over hoe je jezelf wilt zien, zodat je jezelf veilig, comfortabel en mooi voelt. Dit zal dan gemakkelijk terug te zien zijn.

2. Je eigen oordeel

Volg je eigen oordeel

Hoewel het noodzakelijk is voor de samenleving om regels en overtuigingen te hebben zodat je met elkaar kunt leven, heb je wel je eigen gedachten over een bepaald onderwerp of levensstijl, zonder iets of iemand die volgens andere overtuigingen leeft compleet te negeren.

Vergeet niet dat wat telt is dat je gelukkig bent. Vaak wordt dit niet bereikt door het blind volgen van de mensen om je heen. Wees zelfverzekerd en je zal gelukkiger worden.

Soms willen vrienden en familie je uiteraard advies geven, want ze willen het beste voor je, maar het is van essentieel belang dat je altijd een beroep doet op je eigen oordeel.

3. Accepteer mensen om wie ze zijn

Hand in hand

Soms hebben mensen houdingen die ons ontmoedigen of irriteren of ze zijn niet gemakkelijk te accepteren. Als je dit soort persoon in je vriendengroep, op het werk of in je familie hebt, is tolerantie de belangrijkste waarde waar je over kunt beschikken.

Je bent op een constante zoektocht naar geluk. Als je jezelf vult met woede of ergernis, zal je verder en verder hiervan vandaan komen te staan.

Je moet ook beseffen dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft. Probeer de houdingen en vaardigheden die je ziet in andere mensen om je heen te benadrukken en richt je hierop, zodat je je niet bitter gaat voelen over dingen die niet eens belangrijk zijn.

4. “No hard feelings”

Hart in het gras

Haat en negatieve gevoelens zijn alleen maar schadelijk voor je lichaam en geest. Laat deze niet toe in je leven, laat niet iets negatiefs achter in je lichaam en blijf weg van die mensen waarvan je denkt je dat ze je schaden.

Dit is slechts een obstakel, dat je gemakkelijk kunt overwinnen om je dromen en doelen te bereiken.

5. Maak plannen

Maak plannen

Als je een persoon bent die de dagen voorbij laat gaan door te wachten tot er goede dingen gebeuren uit het niets, zal het leiden van een gelukkiger leven een beetje moeilijker zijn.

Je moet voor de korte en lange termijn doelen stellen. Denk na over wat je wilt in het leven en waar en hoe je wilt zijn over een paar jaar, met betrekking tot je werk, je financiële situatie en je relaties.

6. Lach!

Lach zo vaak je kunt

Het leiden van een gelukkiger leven is het belangrijkste ding om gelukkig te zijn. Wanneer je lacht maakt je lichaam endorfine aan, die helpt bij de bestrijding van stress en het stimuleren van de verwijding van de bloedvaten.

Geniet van alle speciale momenten in je leven. Wees blij om het succes van anderen. Kijk naar de positieve kant van situaties. Waardeer de mooie dingen die het leven je geeft.

7. Geniet 100% van alle dingen die je plezier bezorgen

Breng tijd door met je familie

Houd in gedachten dat geluk niet alleen bestaat uit het hebben van geld, reizen of comfortabel zijn. Het leven bestaat uit kleine details, die zorgen dat je je tevreden en voldaan voelt. Geniet van het voedsel waar je van houdt, een goede film, een bad, meer tijd doorbrengen met je familie

Kortom: er zijn vele eenvoudige dingen die je kunnen laten zien dat je leven beter is dan je denkt.

8. Eet licht voedsel

Het eten van bewerkte voedingsmiddelen kan zorgen dat je je opgeblazen voelt of aan indigestie lijdt, dat je je gestrest voelt en het verhoogt de kans op het krijgen van een chronische ziekte en zou je prestaties in de dagelijkse activiteiten kunnen verlagen. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.