Vier tekenen dat een vriend je gebruikt

Elke dag gaan we om met verschillende mensen. Het is niet altijd gemakkelijk om te zeggen of een vriend je gebruikt of dat het een echte vriend is.
Vier tekenen dat een vriend je gebruikt

Geschreven door Okairy Zuñiga

Laatste update: 24 augustus, 2022

Elke dag gaan we om met verschillende mensen. Sommigen van hen worden een echte vriend, waar we altijd op kunnen rekenen. Maar anderen proberen gewoon om de voordelen van de vriendschap die we ze geven te plukken.

Het is niet altijd gemakkelijk om te zeggen of een vriend je gebruikt of dat het een echte vriend is. Er zijn echter bepaalde situaties of kenmerken van hoe ze zich naar ons toe gedragen, die zeer typerend zijn en die het gemakkelijk maken om een ​​negatieve vriendschap te identificeren of te zien wanneer iemand dichtbij ons probeert te komen met verdere bedoelingen.

Dit is ook een interessant artikel:
De Wet van Spiegel als weg naar het geluk

Je hoort alleen van hen als ze iets nodig hebben

Dit is het voornaamste teken van een valse vriendschap of een vriendschap die alleen bestaat uit eigenbelang: als je vriend alleen maar langskomt als hij of zij iets van je nodig heeft.

Dit kan over hele eenvoudige dingen gaan, zoals dat ze een boek van je willen lenen of ze willen dat je hen ergens naartoe brengt. Ook kan het over meer gecompliceerde situaties gaan, zoals het lenen van geld.

Het helpen van je vrienden is een teken van liefde en genegenheid, maar als je begint te merken dat deze persoon alleen bij je langskomt om dingen van je te vragen, is het misschien tijd om een ​​grens te stellen of zelfs een einde te maken aan de situatie.

Ze gaan uit met vrienden en nodigen jou niet uit

Het is logisch om te willen dat onze vrienden elkaar leren kennen en dat ze onderlinge vriendschappen opbouwen. Maar als iemand die onlangs werd opgenomen in je vriendenkring begint uit te gaan met je vrienden en jou daarbij niet uitnodigt en dit eigenlijk voor je verbergt, kan dit een teken zijn van alarm.

Het is een belangrijk punt als deze situatie zich voordoet, want soms is het gemakkelijk om je wat bedreigd of jaloers te voelen zonder werkelijke oorzaak. Daarom is het aan te bevelen om de situatie heel goed te analyseren, voordat je afstand neemt van deze persoon.

Gebruiken jouw persoonlijke gegevens voor eigen voordeel

Sommige nep-vrienden willen dichtbij je komen om je persoonlijke informatie te verkrijgen. Deze gegevens gebruiken ze vervolgens in hun voordeel. Deze situatie kan erg duidelijk zijn en soms neem je het misschien niet serieus.

Dit kan voorkomen in een aantal zeer verschillende situaties, dus moet je alert blijven. Het kan zijn dat deze vriend je contactgegevens gebruikt om een baan te krijgen of om gunsten te verkrijgen onder jouw naam.

Je zou betrokken kunnen raken bij misverstanden of ernstige problemen met je contactgegevens, zonder enig idee wat er gebeurd is.

Je wordt voortdurend geweigerd door die vriend

Een echte vriendschap is oprecht en er is geen eigenbelang. Echter, in bepaalde gevallen hebben we onze vrienden nodig. Het kan zijn dat je ze nodig hebt om te luisteren, je een gunst nodig hebt of je wilt graag dat ze je helpen met een bepaalde situatie. Als je merkt dat je vriend altijd weigert om je te helpen, is de vriendschap waarschijnlijk niet oprecht.

Dit punt is sterk gerelateerd aan het eerste punt, want het is heel gebruikelijk dat in nep-vriendschappen ze je altijd om hulp vragen of proberen misbruik van je te maken, maar als jij hen nodig hebt, verdwijnen ze.

Niet iedereen die we ontmoeten in ons leven heeft de bedoeling om je te gebruiken of je kwaad te doen. Het is echter belangrijk alert te zijn om te voorkomen dat je gebruikt wordt.

Foto eigendom van wrangler

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.