7 voordelen van kussen

8 juni 2015

Er zijn verschillende soorten kussen. Je kunt er een hoop gevoelens en emoties mee uiten. Maar waarom we ook een kus geven of krijgen, de voordelen voor je gezondheid zijn echt opvallend en we zullen er hieronder meer over te weten komen.

Lagere bloeddruk

Als je iemand gepassioneerd kust, of gekust wordt, versnelt dat je hartritme. Daardoor verwijden je bloedvaten zich beter en bereikt je bloed gemakkelijker alle organen in je lichaam, waardoor je bloeddruk weer zakt naar het normale niveau. Het is dus een enorm voordeel voor mensen met verhoogde bloeddruk.

Minder menstruatiepijn en hoofdpijn

Volgens experts kan zoenen een einde betekenen voor hoofdpijn en menstruatiepijn. Dit komt door het verwijdende effect dat het heeft op je bloedvaten, dat weer wordt veroorzaakt door het gevoel van genot dat wordt veroorzaakt door een kus.

Minder gaatjes

Tijdens het kussen wissel je onvermijdelijk speeksel uit en dat wordt steeds meer tijdens de kus. Dit is de reden dat het plaque van je tanden haalt, de belangrijkste oorzaak van gaatjes.

Een gelukkig gevoel

Een kus kan de productie van hormonen verhogen, die geluk veroorzaken. Dat zijn onder andere dopamine, serotonine en oxytocineAls deze hormonen toenemen, veroorzaakt dat genot en geluk voor jou en je lichaam.

Verbranden van calorieën

Kussen is een erg aangename manier om eventuele onnodige calorieën te verbranden, omdat je met iedere hartstochtelijke zoen acht tot zestien calorieën kunt verbranden.

Meer zelfvertrouwen

Het geven en krijgen van een kus kan iemands zelfvertrouwen vergroten met tot wel honderd procent, omdat je jezelf er gewild en begeerd door voelt. Dat is belangrijk voor iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd.

Een bewijs van liefde

Een kus is de beste manier om te bepalen of je wederhelft voor jou echt de belangrijkste persoon op aarde is. Met een enkele zoen ervaar je alle emoties, die de ander bij jou zal veroorzaken.

En knuffels dan?

knuffel

Knuffels hebben andere voordelen dan kussen. Knuffels zijn veel efficiënter in het helpen van mensen met een te hoge bloeddruk, omdat ze dat veel sneller verminderen.

Ook knuffels hebben de geweldige eigenschap dat ze de productie van het hormoon oxytocine verhogen, waardoor je een gevoel krijgt van geluk en genot.

Bekijk Ook