11 voedingsmiddelen die angst helpen bestrijden

27 augustus 2015

We ervaren elke dag situaties die ons gestrest maken en angst veroorzaken. Dit kan zelfs tot serieuze problemen leiden en dat is waarom we je een aantal tips willen geven hoe je stress en angst kan bestrijden, zodat je een gezonder en vrediger leven hebt.

Eén van de primaire symptomen van angst is honger, wat veroorzaakt kan worden door op onregelmatige tijden te eten of een dieet te volgen dat niet voldoende vitaminen en voedingsstoffen bevat. Meerdere uren een gebrek aan voedingsmiddelen zorgt ervoor dat je glycemische index verlaagd wordt, waardoor je hunkert naar zoetigheden of junkfood. Daardoor is voedsel de meest belangrijke factor om angst te bestrijden. Hieronder zullen we een aantal voedingsmiddelen laten zien, die ervoor zorgen dat je je beter voelt en je in staat stellen om angst en ook stress onder controle te houden.

Vis

Vis is uitstekend om je druk stabiel te houden. Het bevat omega 3, dat verantwoordelijk is voor het verminderen van hart- en vaatziekten en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het is belangrijk dat je minimaal één keer per week vis eet, aangezien het een bron van magnesium is. Het stimuleert ontspanning en vermindert stress en angst.

Zuivelproducten

Zuivelproducten bevatten tryptofaan, een aminozuur dat de geweldige vaardigheid heeft om je gemoedstoestand te verbeteren en je ontspannen te laten voelen. Andere voedingsmiddelen, zoals pinda’s en bananen, bevatten dit ook.

Amandelen

amandelen-1

Net als vis, bevatten amandelen een grote hoeveelheid magnesium, maar ook andere eiwitten en vitaminen, die je lichaam helpen om goed te functioneren. Wanneer je gestrest bent, eet dan een klein beetje. Een handjevol is voldoende.

Bananen

Bananen bevatten een hoop kalium, dat het zenuwstelsel gegarandeerd versterkt door angst en stress-stoornissen onder controle te houden.

Zeewier

Zeewier bevat grote hoeveelheden magnesium en tryptofaan, dat een gevoel van rust en vrede veroorzaakt.

Chocola

donkere-chocola

Zoek naar donkere chocola (suikervrij). Dit is uitstekend voor het kalmeren van angst en het verminderen van cortisol, een hormoon dat stress veroorzaakt.

Havermout

We bevelen havermout aan voor het verminderen van angst, omdat het de productie van hormonen stimuleert, die als antidepressiva in je lichaam werken. Het bevat ook grote hoeveelheden complexe koolhydraten, magnesium en uiteraard vezels.

Tip: Kook drie eetlepels havermout in 1/4 liter water. Neem een kopje wanneer je wakker wordt, na elke maaltijd en voor het slapen gaan.

Sinaasappelblaadjes

Sinaasappelblaadjes fungeren als kalmeringsmiddelen en slaappillen. Maak elke avond voor het slapen gaan een infusie, omdat het je helpt om goede slaapgewoontes te hebben en het helpt je om angst en stress te verminderen.

Noten

noten-The-Travelling-Bum

Noten zijn erg handig voor het bestrijden van angst, omdat ze vitamine B bevatten. Dit zorgt voor de vorming van serotonine, dat een erg belangrijke rol speelt als een neurotransmitter. Het voorkomt voornamelijk woede, houdt de lichaamstemperatuur onder controle en je eetlust stabiel.

Perziken

Perziken bevatten vezels, vitaminen en mineralen, die helpen om angst en stress onder controle te houden. Eet elke keer wanneer je angstig wordt een paar perziken, twee of drie, zodat je je verzadigd voelt. Als je hunkert naar zoetigheid, aarzel dan niet om een paar perziken te kopen.

Tips voor het dagelijkse leven

  • Consumeer zo min mogelijk koffie. Het is beter om fruitinfusies of aromatisch water te drinken.
  • Drink veel water. Dit is essentieel voor het goed functioneren van alle organen in je lichaam.
  • Maak een eetschema. Wanneer eet je je ontbijt, lunch en avondmaaltijd? Volg dit schema elke dag, zodat je vaste eettijden aanhoudt.
  • Doe fysieke activiteiten. Het geeft je lichaam en geest veel voordelen.
  • Drink geen alcohol en/of rook geen sigaretten. Deze slechte gewoontes zorgen alleen maar voor problemen in je lichaam.
Bekijk Ook