8 aanwijzingen dat je partner vreemdgaat

27 november 2018
Deze aanwijzingen zijn bedoeld je te helpen achterhalen of je partner vreemdgaat, negeer echter nooit je eigen zesde zintuig en intuïtie. 

Zelfs in de beste relaties komen weleens problemen voor en soms zijn deze problemen maar moeilijk op te lossen. Vaak proberen we te negeren dat er überhaupt iets aan de hand is of dat onze relatie niet zo goed verloopt als zou moeten. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je vermoed dat je partner vreemdgaat.

Wanneer we dan eindelijk bereid zijn toe te geven dat er toch iets mis is, zijn de problemen door een gebrek aan communicatie en intimiteit tussen beide partners inmiddels misschien niet meer te overzien.

Erachter komen of je partner vreemdgaat kan makkelijk zijn als je let op bepaalde aanwijzingen en bepaald gedrag – toch zouden deze aanwijzingen en gedragingen niet moeten worden gezien als absoluut bewijs. We willen enkele van deze aanwijzingen met je delen, omdat ze bovenal aan kunnen tonen dat er iets niet helemaal goed zit in je relatie.

Lees ook:
Wie is de juiste partner voor mij?

8 aanwijzingen dat je partner misschien vreemdgaat

1. Je partner houdt zich opeens erg bezig met zijn/haar uiterlijk

Vooral wanneer hij/zij iets begint te doen dat hij/zij voorheen zelden of nooit deed zoals:

 • Vaker naar de sportschool of schoonheidssalon gaan.
 • De kledingkast herzien om nieuwe, modieuzere kleding aan te schaffen.
 • Duurdere kleding kopen.
 • Op dieet gaan omdat hij/zij zichzelf ineens te zwaar vindt, terwijl hij/zij dit niet is.
 • Met een nieuw trainingsschema beginnen.

2. Je partner heeft het herhaaldelijk over een bepaald persoon

Geliefden met Wijn

Dit is vooral belangrijk als deze persoon een collega, vriend of iemand is die je partner al langere tijd niet heeft gezien. Dit hoeft geen teken te zijn van ontrouw.

Het kan echter wel het begin van iets betekenen of het kan betekenen dat je partner je vast over deze persoon wil inlichten om te voorkomen dat je achterdochtig wordt in het geval dat iemand hen met elkaar ziet praten.

Hetzelfde geldt voor het betrappen van je partner op geheimzinnige telefoontjes met deze persoon doordat je toevallig net thuis komt of wanneer je ze ergens buiten samen tegenkomt.

3. Pas op met de telefoon!

Onze telefoons kunnen vele geheimen herbergen. Je telefoon slaat namelijk je belgeschiedenis, voicemails, berichten etc. op. Het kan een teken zijn als je partner:

 • De telefoon op een rare manier opneemt.
 • Met een gedempte stem opneemt.
 • Wanneer hij/zij de kamer uitloopt om te bellen.
 • Liegt over wie er belde of waar het gesprek over ging.
 • Wanneer hij/zij de belgeschiedenis en berichten meteen verwijdert, vooral wanneer je partner deze dingen voorheen nooit deed.

4. Let op de geur van parfum of aftershave!

Geliefden bij Zonsondergang

Het kan een belangrijk teken zijn als je partner ineens anders ruikt dan normaal wanneer hij/zij thuiskomt en als je hiernaar vraagt hij/zij duizenden excuses klaar heeft:

 • Nee, ik werd in het winkelcentrum gevraagd een nieuwe parfum te proberen.
 • Mijn vrienden hebben een grap met me uitgehaald.
 • Ik kwam een oude vriend(in) tegen die veel te veel parfum draagt!

Of misschien is jouw partner zelfs nog vindingrijker. Soms is het dan ook beter om er helemaal niet naar te vragen.

Misschien ook interessant om te lezen:
Leer hoe je natuurlijke vanilleparfum kan maken

5. Make-up op hun kleding

Wees gewaarschuwd als je kleding in de wasmand vindt met sporen van make-up erop, bijvoorbeeld foundation, poeder, lippenstift, mascara, oogpotlood etc.

6. Hoe zit het met het seksleven?

Ontrouw binnen een relatie zorgt er meestal voor dat het seksleven van een koppel op een lager pitje komt te staan. Dit is misschien niet meteen het geval, maar geleidelijk aan en naarmate je partner steeds meer en dieper onder de indruk wordt van iemand anders, zal de seks binnen jullie relatie in frequentie afnemen.

7. Reisjes die niet bestaan of denkbeeldige werkuren

Ook het verzinnen van reisjes die nooit plaatsvinden of zeggen te moeten overwerken omdat een vriend of collega zich heeft ziek gemeld, kunnen aanwijzingen zijn van ontrouw. Onthoud dat vreemdgaan niet altijd ’s nachts hoeft te gebeuren, vaker gebeurt het juist in de middag of tijdens lunchpauzes.

8. En dat cadeautje?

Poppetjes van Papier

Krijg je ineens vaker onverwacht een cadeautje, dure sieraden, bloemen of iets anders dat betekenisvol voor je is – en wordt dit allemaal met liefde gegeven? Het kan zijn dat je partner zijn of haar schuldgevoel probeert af te kopen door je mooie dingen te geven.

Wees je hier vooral op bedacht als je partner voorheen nooit zo vrijgevig was of als je de cadeautjes krijgt op de meest willekeurige momenten.  

Hopelijk heb je iets gehad aan deze 8 aanwijzingen dat je partner vreemdgaat.