Leer hoe je natuurlijke vanilleparfum kan maken

· 19 juli 2015

Vanille wordt vaak gebruikt in de keuken om een natuurlijke smaak en geweldig aroma toe te voegen aan je maaltijden, vooral bij desserts. Maar het wordt ook gebruikt in natuurlijke medicijnen, dankzij de geweldige eigenschappen die het bezit. Vandaag kan je profiteren van alle eigenschappen door te leren hoe je thuis je eigen natuurlijke vanilleparfum kan maken.

Voordelen van vanillearoma

Het verrukkelijke en geweldige aroma van vanille zorgt ervoor, dat je direct een hoop energie krijgt wanneer je het ruikt. Het zorgt er ook voor dat je gemoedstoestand significant verbetert, omdat het helpt om angstgevoelens te verminderen. Geuren gebaseerd op vanille zijn sterk aanbevolen voor personen die depressieproblemen hebben.

Vanilleparfum helpt je om makkelijker te rusten, omdat het een kalmerend effect heeft. Het helpt je ook om slapeloosheid te voorkomen, dat stress veroorzaakt. Je zou ook moeten onthouden dat het je enorm kan helpen om muggen op een afstand te houden, omdat het een uitstekend, natuurlijk afstotend middel is.

Maak vanilleparfum

Ingrediënten

  • Een kom of pot met een glazen deksel
  • Een parfumfles
  • Een mes
  • Een koffiefilter
  • 40% alcohol
  • Vier tot vijf vanillebonen
  • Twintig druppels jojoba- of zoete amandelolie

Uitleg

Deze parfum gebaseerd op vanille is eigenlijk erg simpel. De eerste stap is om de vanillebonen halverwege te openen. Schrap het smeersel binnenin eruit en doe het in een glazen kom of pot. Je kan de bonen die overblijven ook gebruiken. Snijd ze in erg kleine stukjes.

Giet vervolgens alcohol in de container, zodat de bonen volledig ondergedompeld zijn. Doe de deksel op de pot en laat het ongeveer zes weken op een warme en droge plek staan. Gedurende deze periode zou je de deksel er één keer per week af moeten halen en goed moeten roeren. Doe de deksel er daarna weer op. Gebruik na de zes weken één of twee koffiefilters om het mengsel af te gieten.

Wanneer je het mengsel helemaal afgegoten hebt, kan je het in een parfumfles doen en een paar druppels van je favoriete olie toevoegen (de olie zorgt ervoor dat het parfum langer op je huid blijft zitten).

Je zou het parfum op een koele en droge plek moeten bewaren. Je kan het verscheidene maanden bewaren, maar daarna zal het zijn geur stukje bij beetje verliezen. Dus je zou het bij voorkeur moeten gebruiken voordat vier maanden verstreken zijn.

Dus ga je proberen om je eigen vanilleparfum te maken?