Vier dingen die je kunt doen met oude parfumflessen

Hier zijn enkele fantastische ideeën om je oude, ongebruikte parfumflessen weer nieuw leven in te blazen. Je zult versteld staan, dus neem een kijkje in dit artikel!
Vier dingen die je kunt doen met oude parfumflessen

Geschreven door Paula Heidemeyer

Laatste update: 09 augustus, 2022

Parfumfles met lavendel

Als jij je in deze omschrijving herkent, zijn hier een aantal ideeën die je kunt gebruiken. Ook al heb je er misschien nooit over nagedacht, deze flesjes zijn bij uitstek geschikt om hergebruikt te worden als prachtige decoratie. Bovendien is er niets leuker dan iets ouds in iets nieuws veranderen, vooral als je het met je eigen handen doet!

Ideeën voor het maken van praktische, mooie decoraties van parfumflessen

Het enige wat je hoeft te doen is je fantasie op de vrije loop laten. Maak je geen zorgen als je nu nog geen ideeën hebt. Je zult de ideeën in dit artikel zeker leuk vinden. Onthoud dat als je je parfumflesjes hergebruikt, je niet alleen je huis mooier maakt, maar ook iets recyclet wat je niet meer gebruikt. Daarnaast is dit een leuke activiteit om zelf te doen of bijvoorbeeld met je kinderen.

Roze parfum met bloemen

Bloemenvaas

Een van de eenvoudigste manieren om oude parfumflessen opnieuw te gebruiken is door er kleine bloemenvazen van te maken. Zo doe je dat:

 • Bepaal welke fles je wilt gebruiken.
 • Verwijder de dop van de fles, samen met de verstuiver.
 • Plaats bijpassende bloemen in de fles. Zorg ervoor dat ze in het flesje passen.
 • Voeg water toe om de bloemen langer mooi te houden.
 • Als alternatief kun je ook gedroogde bloemen gebruiken. Deze gaan mee zolang je maar wilt.

Terrarium

Als je oude parfumflessen er geschikt voor zijn, kun je ook kleine decoratieve terrariums maken met stenen, zand en miniatuurplanten. 

De eenvoudigste manier om dit te doen is door kunstbloemen te gebruiken. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over of de plantjes in leven blijven. Je kunt hier zelfs water aan toevoegen en een onderwaterterrarium maken. Er zijn talloze mogelijkheden. Verzin iets dat bij jouw huis past!

 

Schilderij van planten

Doe-het-zelf luchtverfrisser

Als jij iemand bent die het belangrijk vindt dat het huis altijd fris en schoon ruikt, maak dan van je oude parfumflessen een luchtverfrisser in ‘mikado style’. Dit zal op een natuurlijke manier continu een heerlijk aroma afgeven. Dit is het enige wat je nodig hebt:

 • Alcohol
 • Water
 • Etherische olie naar keuze
 • Rieten- of bamboe stokjes

Het proces is vrij eenvoudig. Voeg eerst twee delen alcohol en één deel water toe aan je flesje, en voeg daar vervolgens een paar druppels etherische olie aan toe. Je zou ook een paar kleine stukjes citroen- of sinaasappelschil kunnen toevoegen. Als je de voorkeur geeft aan een kruidengeur, probeer dan eens lavendel, rozemarijn, tijm of munt.

Voeg ten slotte de stokjes toe. Als je geen rieten- of bamboe stokjes hebt (ze worden meestal verkocht bij de luchtverfrissers in de winkel), dan kun je houten barbecue spiesen op maat snijden en gebruiken. Eenmaal in het flesje gestoken zal het hout de vloeistof absorberen en de geur door de kamer verspreiden. Vergeet niet om af en toe de stokjes om te keren om de geur weer op te laten leven.

Een parfumfles

Oude parfumflessen als decoratie

Aangezien parfumflesjes vaak erg aantrekkelijk zijn, kun je ze gebruiken als decoratie, afhankelijk van hun grootte, vorm en merk. Hier zijn een aantal eenvoudige ideeën om jouw oude parfumflessen een nieuw leven te geven:

 • Vul ze met gekleurd water. Gebruik voedingskleurstof of verdun je favoriete kleur verf.
 • Verf de buitenkant om de flessen een persoonlijk tintje te geven.
 • Vul ze met pailletten, glitter of parels.
 • Lijm kleine pompom-balletjes aan de buitenkant.
 • Wikkel verschillende kleuren, texturen en patronen lint om de fles.

Je kunt voor een look gaan die het beste bij je persoonlijke stijl en je kamer past, tenzij je juist liever een eclectische stijl wilt, waar dingen allemaal verschillend zijn. Kijk naar binnen en gebruik je fantasie! Maak van je oude parfumflesjes echte kunstwerken. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.