6 trucjes voor een goed interieurontwerp

Onze huizen zijn een weerspiegeling van de mensen die er wonen. Dus de manier waarop we besluiten om ons huis in te richten vertegenwoordigt onze smaak en zelfs onze manier van zijn.
6 trucjes voor een goed interieurontwerp

Geschreven door Equipo Editorial

Laatste update: 22 december, 2022

Er bestaat niet zoiets als het perfecte huis, maar er zijn wel woningen die ideaal zijn ingericht in overeenstemming met onze behoeften en persoonlijkheid. Elke ruimte in ons huis is een nieuwe kans om met creativiteit ons interieurontwerp te verkennen.

Het belangrijkste is je huis te versieren op een manier die zowel je huis gezellig maakt als je gasten verrast.

Om dit te bereiken, is het niet nodig om een ​​groot fortuin uit te geven: het is voldoende om te weten welke elementen je moet kiezen voor welke ruimte.

In dit artikel delen we een lijst met trucjes voor een goed interieurontwerp. Zo kun je je huis kunt inrichten in overeenstemming met de huidige trends.

1. Een goed interieurontwerp door dingen nieuw leven in te blazen met metallic verf

Beginnen sommige dingen in je huis je te vervelen? Gooi ze niet weg, want je kunt ze gebruiken om decoratieve objecten te maken zonder veel geld uit te geven.

Een huidige trend in de decoratiewereld is om metallic gekleurde objecten te gebruiken.

We raden aan om een ​​goud- of zilverkleurige spuitverf te kopen en de objecten die je wilt opknappen ermee in te spuiten. Zodoende krijgen ze weer een glamoureuze uitstraling.

Voorwerpen die je hiervoor zou kunnen gebruiken zijn:

 • Bloempotten en vazen
 • Speelgoed dat niet meer wordt gebruikt
 • Fotolijsten
 • Stoelpoten
 • Glazen of plastic flessen
 • Koelkastmagneten
 • Boomtakken voor het decoreren van vazen

2. Versier je huis met spiegels

Goed interieurontwerp door je muren te versieren met spiegels

Hoewel deze trend al eeuwen wordt gebruikt, is het nog steeds een van de meest effectieve manieren om ruimtes te verlichten en het gevoel van meer ruimte te creëren.

Probeer de spiegels op te hangen op plekken waar er natuurlijk licht valt, zodat de spiegels het licht versterken en de ruimtes er groter uitzien.

 • Een eenvoudige truc is om meerdere kleine spiegels in de gang van je huis op te hangen.
 • Je kunt ook grote spiegels met minimalistische, geometrische frames gebruiken om je huis een klassiekere uitstraling te geven.

3. Maak gebruik van planten

Er bestaat geen goed interieurontwerp zonder planten. Planten zijn nobele metgezellen in huis, die ons hun kleur en gezuiverde lucht bieden. Denk dus eens na of er ruimtes in je huis zijn die wel wat groen kunnen gebruiken.

 • Een actuele trend is het creëren van kleine tuinen om te voorkomen dat de ruimte vol komt te staan met grote plantenpotten die hindernissen kunnen veroorzaken.
 • Gebruik kleine gekleurde vazen waarvan de vormen overeenkomen met de rest van de decoratie in je huis.

Een eenvoudige en mooie truc is om wat planten op te hangen in hoeken of ruimtes die een speciale touch nodig hebben. Je kunt de ruimte ook personaliseren door gekleurde stenen of zand toe te voegen.

4. Pas “de regel van drie” toe

Pas de regel van drie toe voor een goed interieurontwerp

Of het nu gaat om foto’s, vazen, spiegels, meubels of andere versieringen, het is het beste om ze in drieën te plaatsen en niet in paren.

Dit komt omdat ons brein het getal drie beschouwt als een klein getal dat zijn aandacht vangt door de indruk te geven dat de objecten niet dienen als decoratie, maar eerder als een kleine verzameling.

 • Door dingen in oneven getallen neer te zetten betekent het dat ze niet ongezien kunnen blijven door het menselijk oog. Deze truc schept namelijk de illusie van asymmetrie die aangenaam is voor onze hersenen.

5. Hang gordijnen op

Gordijnen zijn een belangrijk detail in sommige huizen. Ze kunnen namelijk dienen om schaduw te creëren als er veel licht binnenvalt of om een ​​vleugje kleur aan de muren te geven.

Afhankelijk van het effect dat je wilt creëren, moet je rekening houden met de volgende overwegingen:

 • Als je natuurlijk licht wilt krijgen, kies dan voor pure materialen en dunne stoffen zoals organza. Dit soort stof laat zonlicht zonder problemen door.
 • Als je juist het licht wilt tegenhouden, kies dan voor dikke, zware stoffen, zoals linnen of katoen, en ook voor donkere kleuren. Op deze manier zal het natuurlijke licht niet zo heftig binnenkomen.

We raden je ook aan rekening te houden met de kleur van de stof van de gordijnen en het ontwerp:

 • Effen kleuren zijn ideaal voor ruimtes met krachtige, opvallende tinten. Je kunt levendige of pastelkleuren kiezen, mits deze overeenkomen met de muren en het meubilair.
 • Prints zijn een meer moderne trend die een ruimte veel karakter geeft. Naast dit soort gordijnen raden we je aan om niet te veel foto’s of schilderijen te gebruiken en voor een sober interieurontwerp te kiezen.

6. Versier je muren of kasten met gekleurd plakband

Gebruik gekleurd plakband voor een goed interieurontwerp

Dit is een heel eenvoudige en leuke techniek als je veel kleur en textuur wilt toevoegen, waardoor er een eclectische sfeer ontstaat.

Het enige dat je hoeft te doen, is de muren een neutrale kleur geven en vervolgens lijnen of andere patronen toevoegen met gekleurd plakband.

Je kunt hetzelfde doen met je kledingkast of andere kasten en zelfs met deuren: je moet gewoon een beetje lef hebben en de kleuren creatief met elkaar combineren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.