Ga een vette huid tegen met een toner van rijstwater

14 maart 2018
Het waren de Japanners die de voordelen van rijstwater ontdekten voor de huid. Nadat ze in de rijstvelden hadden gewerkt merkten ze dat ze veel zachtere handen hadden.

Een vette huid is een probleem dat zich voordoet wanneer de activiteit van de talgklieren verstoord raakt. Deze klieren zijn verantwoordelijk voor het produceren van natuurlijke oliën die de huid gehydrateerd houden en ook een beschermend laagje vormen dat de huid beschermt tegen gifstoffen en andere schadelijke factoren uit de omgeving.

Wanneer de talgklieren echter te veel oliën aanmaken, kan dit er voor zorgen dat de poriën verstopt raken, waardoor je last kunt krijgen van onzuiverheden als mee-eters en pukkeltjes. En doordat je huid hierdoor een vettige textuur krijgt, zal deze er ook glanzend en viezig uitzien.

Niet iedereen weet hoe hij dit probleem onder controle kan krijgen. In hun zoektocht naar betere huidverzorgingsproducten, kiezen sommige mensen uiteindelijk zelfs voor producten die het probleem alleen maar erger maken en de pH-waarde van hun huid nog meer uit balans brengen.

Daarom is het verstandig om cosmetische producten te gebruiken die een natuurlijke basis hebben. Doordat deze producten mildere ingrediënten bevatten, zijn ze in staat om dit probleem onder controle te houden zonder ongewenste bijwerkingen te veroorzaken.

In dit artikel delen we een recept voor een toner van rijstwater, die kan helpen om overtollige oliën te elimineren en de huid diep te voeden.

Klaar om deze toner eens te proberen?

Toner van rijstwater tegen een vette huid

Meisje Dat Haar Gezicht Wast Omdat Ze Last Heeft Van Een Vette Huid

Rijst wordt over de hele wereld geconsumeerd en is de op een na populairste graansoort.

Rijst heeft werkelijk een geweldige voedingswaarde, omdat het het lichaam niet alleen voorziet van energie, maar ook van allerlei verschillende voedingsstoffen.

Hoewel rijst voornamelijk gebruikt wordt om mee te koken, kan het ook op verschillende manieren gebruikt worden voor esthetische doeleinden.

Sommige fabrikanten gebruiken rijst bijvoorbeeld voor het maken van verschillende behandelingen en anti-verouderingscrèmes, omdat het eigenschappen heeft die het regeneratieproces van de huid ondersteunen.

Hoewel de meeste mensen nog altijd niet weten op hoeveel verschillende manieren rijst kan worden gebruikt als schoonheidsproduct, wordt rijst in Oosterse culturen al eeuwenlang gebruikt als samentrekkend en verjongend middel.

Rijst Om Rijstwater Te Maken Om Een Vette Huid Tegen Te Gaan

De geweldige ontdekking van rijstwater

De voordelen die rijstwater biedt voor de huid werden ontdekt door Japanse vrouwen, die rijst wasten in de rijstvelden.

Ze merkten dat hun handen veel zachter waren en er veel beter uitzagen na een dag met dit product te hebben gewerkt.

En de rest spreekt voor zich.

Tegenwoordig wordt rijst nog steeds gebruikt voor cosmetische doeleinden. Dat komt doordat de voedingsstoffen die het bevat de uitstraling van de huid aanzienlijk kunnen verbeteren:

 • Het verwijdert niet alleen oppervlakkige onzuiverheden, maar elimineert ook overtollige oliën en mee-eters.
 • Het uitwendig aanbrengen van rijstwater helpt om de natuurlijke pH-waarde van de huid te reguleren en de symptomen van chronische problemen als acne, eczeem en psoriasis onder controle te houden.
 • Rijst wordt ook aangeraden als middeltje om de huid lichter te maken, aangezien het de zichtbaarheid van donkere vlekken vermindert.

Lees ook: Met dit gezichtsmasker verwijder je mee-eters, acne en huidvlekken

Hoe maak je deze toner van rijstwater?

Een natuurlijke toner van rijstwater is een product dat geen toegevoegde chemicaliën bevat, zoals commerciële opties wel hebben.

Het is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die de huidcellen herstellen om rimpels en andere tekenen van veroudering te kunnen voorkomen.

Je kunt deze toner opnemen in je dagelijkse schoonheidsroutine en hem zelfs meerdere keren per dag op je huid aanbrengen.

De natuurlijke eigenschappen zullen helpen om je poriën te reinigen en de oliën die ervoor zorgen dat je huid er glanzend uitziet, verwijderen.

Ingrediënten

 • 5 eetlepels biologische rijst (100 gram)
 • 1 kop water (250 ml)

Benodigdheden

 • 1 spuitfles
 • 1 kom

Bereiding

 • Breng het kopje water aan de kook, haal het van het vuur en giet het over in de kom.
 • Voeg hier vervolgens de biologische rijst aan toe en dek de kom af. Laat dit zo dertig minuten staan.
 • Giet de rijst en het water na dertig minuten door de zeef.
 • Schenk het resulterende rijstwater over in een spuitfles en breng het op de huid aan.

Hoe je deze toner gebruikt

 • Verwijder je make-up en was je gezicht met water en zeep. Spuit je gezicht dan in met je zelfgemaakte toner.
 • Zorg ervoor dat de toner goed door de huid geabsorbeerd wordt en spoel het na afloop niet af.
 • Doe dit elke ochtend voordat je je make-up opdoet en elke avond voordat je naar bed gaat.
 • Als je wilt, kun je deze toner tot wel drie à vier keer per dag gebruiken. Bijvoorbeeld als je merkt dat je gezichtshuid nog steeds vettig is.

Lees ook: 7 tips om je make-up snel op de juiste wijze te verwijderen

Zoals je kunt zien is het helemaal niet moeilijk om je eigen toner te maken en hoef je er helemaal geen dure ingrediënten voor aan te schaffen. Hoewel er genoeg verschillende manieren bestaan om je eigen toner te maken, zal dit recept voor rijstwater je gezichtshuid tegelijkertijd voorzien van een extra dosis vitamines en mineralen.

Neem deze toner dus op in je dagelijkse schoonheidsroutine en ontdek zelf hoeveel voordelen dit kan bieden!