Groen gezichtsmasker om acne te verwijderen

Ben je op zoek naar een natuurlijk masker dat jou kan helpen om mee-eters, acne en vlekken te verwijderen? Je hoeft niet verder te zoeken. We stellen je hier een geweldig groen masker voor!
Groen gezichtsmasker om acne te verwijderen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

De meesten onder ons maken zich zorgen over hoe onze huid er uitziet. We willen ook de aanwezigheid van mee-eters, vlekjes en alle soorten onvolmaaktheden verminderen. We laten je in dit artikel een groen gezichtsmasker zien dat hierbij kan helpen.

Spijtig genoeg wordt de huid blootgesteld aan een groot aantal factoren die de huid verzwakken. Ze veroorzaken onder andere ook verstopte poriën, vlekken en huidaandoeningen.

Het probleem is dat vele cosmetische producten voor de behandeling van deze problemen op de commerciële markt te duur zijn. Bovendien worden deze middelen gemaakt met agressieve bestanddelen die ongewenste allergische reacties veroorzaken bij bepaalde huidtypes.

Gelukkig bestaan er natuurlijke methodes, die voor een betaalbare prijs helpen om huidproblemen aan te pakken. Ze hebben geen bijwerkingen en geven de huid een vernieuwd aanzicht.

In dit artikel stellen we een recept voor om een groen gezichtsmasker te maken. De combinatie van bepaalde ingrediënten verwijdert overmatig vuil en onzuiverheden.

Ben je er klaar voor om dit middeltje uit te proberen?

Kijk ook eens naar dit artikel: 5 maskers van ei om je huid mooier te maken

Een groen gezichtsmasker om onzuiverheden van de huid te bestrijden

Ingrediënten voor een groen gezichtsmasker

Je kan dit groene gezichtsmasker thuis maken. Het bestaat uit een combinatie van gezonde ingrediënten zoals groene klei, citroensap en honing.

Dit alternatieve product heeft samentrekkende en exfoliërende eigenschappen. Na het aanbrengen zal het de zuurtegraad van de huid in evenwicht brengen en de verandering in de talgklieren doen afnemen.

Terwijl het diep binnendringt in de poriën, laat het mee-eters en kleine verstopte poriën verdwijnen. Het zijn die onzuiverheden die het gezicht een lelijk aanzicht geven.

Het versnelt ook de verwijdering van dode huid en andere vluchtige bestanddelen die zich opstapelen op het oppervlak van de huid. Bovendien bevat dit masker ontstekingsremmende en verfrissende bestanddelen, die geschikt zijn om acne, oppervlakkige wonden en enkele van de meest voorkomende huidaandoeningen te bestrijden.

Het bevordert de reiniging van het lymfatische systeem, want het voert de overtollige gifstoffen af en verbetert de cellulaire zuurstofvoorziening. Op die manier voorkomt het tekenen van vroegtijdige veroudering.

Daarnaast heeft het oplichtende eigenschappen. Dat betekent dat het het onevenwicht in melanine verkleint en zo het optreden van vlekken opvallend doet verminderen.

Dankzij de honing is dit masker ook vochtinbrengend. De effecten zijn genezend en herstellend, waardoor ze nog eens een aantal extra voordelen geven aan de gezondheid van de huid.

Hoe maak je een groen gezichtsmasker?

Groen gezichtsmasker

Het hoofdingrediënt van dit groene gezichtsmasker is groene klei. Dat is een schoonheidsproduct dat je heel gemakkelijk vindt in kruidenwinkels of bij apotheken die zich specialiseren in natuurlijke producten.

We raden in dit geval aan om de klei te combineren met honing en citroensap. Deze twee ingrediënten geven het masker meer herstellende en samentrekkende eigenschappen.

Als je een erg droge huid hebt, kan je misschien olieachtige middelen toevoegen zoals kokosolie of rozenbottelolie. Je kan deze laatste gebruiken ter vervanging van honing of als supplement.

Welke ingrediënten heb je nodig voor een groen gezichtsmasker?

 • 5 eetlepels groene klei (50 g)
 • Het sap van 1 citroen
 • 1 eetlepel biologische honing
 • 1 theelepel kokosolie (eventueel)

Hoe maak je het masker?

 • Doe de groene klei in een schone kom. Voeg daarna het citroensap toe.
 • Dan voeg je de biologische honing toe en meng je alles met een siliconen of houten lepel.
 • Terwijl je het mengsel blijft roeren, kan je er ook, als je wil, een theelepel kokosolie aan toevoegen.
 • Als het product te droog wordt, maak het dan wat vochtiger met warm water, tot je de gewenste textuur hebt.
Groen gezichtsmasker

Hoe breng je het masker aan?

 • Reinig ‘s avonds je gezicht. Spoel het af met warm water.
 • Zorg er voor dat het volledig schoon is. Neem dan de nodige hoeveelheid van het masker en wrijf het over je hele gezicht.
 • Richt je vooral op de zones met problemen, zoals de T-zone en de wangen.
 • Let op dat je de rand rond de ogen niet bedekt, want het product kan wat te agressief zijn voor deze gevoelige huidzones. Je kan het masker eventueel ook aanbrengen op de hals en de borst. Zo geniet je van de effecten van dit masker tegen rimpels.
 • Laat het dertig tot veertig minuten opdrogen. Verwijder het dan met ruim voldoende warm water.
 • Na deze behandeling gebruik je een vochtinbrengende tonic of nachtcrème.
 • Gebruik dit masker maximaal twee keer per week, want als je het te veel aanbrengt, kan het ongewenste reacties veroorzaken.

Onthoud dat de gebruikte ingrediënten normaal gezien geen bijwerkingen veroorzaken, maar het is toch beter om het product uit te testen voordat je het volledige gezicht ermee inwrijft.

Je kan dit masker toevoegen aan je schoonheidsroutine. Het is een uitstekende manier om onvolmaaktheden te verminderen. Je hoeft bovendien geen geld uit te geven of dure producten aan te schaffen. 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.