Ontstekingsremmende kurkuma-amandelmelkdrank

Dankzij haar speciale eigenschappen, werkt dit kurkuma-amandeldrankje niet alleen ontstekingsremmend, maar draagt het ook bij aan het versterken van je immuunsysteem. Genieten en energie krijgen tegelijkertijd!

Een onbalans veroorzaakt door een infectie of beschadigd weefsel kan een ontsteking veroorzaken en je gezondheid beschadigen.

Ontsteking is een verdedigende reactie die het lichaam vertoont, die vaak gepaard gaat met:

 • Pijn
 • Stijve gewrichten
 • Moeilijkheden in het uitvoeren van dagelijkse taken

Het beïnvloedt vaak de gewrichten, hoewel het ook een negatieve impact heeft op de spiergezondheid en het vaatstelsel.

Sterker nog, het is bewezen dat vochtretentie erg direct gerelateerd is aan ontstekingen in verscheidene delen van het lichaam.

Over het algemeen verdwijnen ontstekingsreacties in de meeste gevallen binnen een paar dagen. Echter, sommige aandoeningen kunnen ervoor zorgen dat het steeds terugkeert en uiteindelijk de kwaliteit van je leven negatief beïnvloeden.

Gelukkig zijn er 100% natuurlijke methoden om de symptomen van ontstekingen tegen te gaan. Over het algemeen dragen ze ook bij aan het voorkomen van andere problemen. Onder deze opties valt ook deze heerlijke kurkuma-amandelmelkdrank. Velen waarderen dit drankje vanwege de hoge voedingswaarden en het potentiele ontstekingsremmende effect.

Hieronder vertellen we je wat het speciaal maakt en hoe je het in een paar eenvoudige stappen thuis kunt maken.

De voordelen van een kurkuma-amandeldrankje

De ontstekingsremmende kurkuma-amandelmelk, of ‘gouden melk’, is een oude remedie om gewrichts- en spierpijn tegen te gaan.

Het is rijk aan actieve stoffen zoals curcumine, wat komt van kurkuma. Dit is een ingrediënt dat rijk is aan antioxidanten en een kalmerend en urinedrijvend effect heeft, wat allemaal nodig is de ontstekingsprocessen van het lichaam te reguleren.

Daarnaast is het een natuurlijke bron van vitaminen, mineralen en vezels. Het is goed toepasbaar om de vertering, bloedsomloop en andere processen te verbeteren, die allemaal van belang zijn voor het optimaal functioneren van het lichaam.

De voordelen van kurkuma

Kurkuma

Kurkuma is een van de meest waardevolle medicinale wortelen in het straatje van alternatieve en natuurlijke remedies. Mensen profiteren al honderden jaren van de voedingseigenschappen. Deze eigenschappen geven het een sterke antioxiderende en ontstekingsremmende werking.

Het wordt het meeste toegepast in de keuken, maar kurkuma is ook een actief ingrediënt in de bereiding van honderden remedies voor verschillende ziekten. De hoge concentratie curcumine geeft het een pijnverlagend effect dat bijdraagt aan het verzachten van symptomen van spierblessures en artrose.

Daarnaast werkt het erg goed om de negatieve effecten van vrije radicalen te bestrijden en om te voorkomen dat ze celbeschadiging kunnen veroorzaken.

Tegelijkertijd voorziet het je ook van:

 • Proteïne
 • Voedingsvezels
 • Vitamines (A, B, C, E)
 • Mineralen (calcium, kalium, natrium, ijzer, magnesium, zink)

De voordelen van amandelmelk

Amandelmelk

Amandelmelk is beroemd geworden over de wereld als een lactosevrij alternatief voor normale melk.

Het is een plantaardige melksoort met een laag caloriegehalte en het is vrij van conserveringsmiddelen, gluten en cholesterol.

Daar komt bij dat amandelmelk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en vezels bevat, die worden aanbevolen om de gezondheid van je bloedsomloop, slagaderen en hart te ondersteunen.

Het regelmatig consumeren van amandelmelk verlaagt de cholesterolwaarden, verbetert de bloedstroom naar cellen en draagt bij aan het elimineren van urine om onbalans in de ontstekingsprocessen te voorkomen.

Hoe je dit drankje bereidt

Gouden Melk

Geloof het of niet, dit heerlijke drankje is niet alleen een remedie tegen pijn geassocieerd met inflammatoire afwijkingen. Het is ook een manier om je lichaam ‘op te laden’.

Het bevat koolhydraten, proteïnen en gezonde vetten die een boost geven aan je calorieverbranding tijdens fysieke en mentale productiviteit.

Daar komt nog bij dat het een ideale ondersteuning is voor je immuunsysteem. Dit omdat het dalingen voorkomt die je zouden blootstellen aan de aanval van verschillende micro-organismen.

Dit is hoe je het bereidt:

Ingrediënten

 • 3 koppen amandelmelk (600 ml)
 • 3 eetlepels kurkumapoeder (30 g)
 • 1 theelepeltje kaneel (5 g)
 • 1 eetlepel honing (25 g)

Instructies

 • Maak eerst de amandelmelk klaar en giet het door een vergiet.
 • Mix het vervolgens in een blender met de kurkuma en kaneel.
 • Eens goed gemixt, zoet je het met een beetje honing.
 • Uiteindelijk kun je het serveren in een glas en ervan genieten in de ochtend.
 • Optioneel kan je de dosering herhalen in de namiddag.

Je kunt van dit heerlijke drankje genieten wanneer je symptomen van ontsteking vertoont. Of, je kunt het zelfs drinken als een regulier voedzaam supplement in je dieet.

Drink het met regelmaat om je lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van allerlei soorten ziektes.

Categorieën: Recepten Tags:
Bekijk Ook