Verjongend Japans gezichtsmasker

Rijst is de perfecte bondgenoot voor een mooie huid. Je kunt de korrel gebruiken als scrub om de huid te exfoliëren en dode huidcellen te verwijderen, terwijl rijstwater de huid hydrateert, regenereert en verstevigt.
Verjongend Japans gezichtsmasker

Laatste update: 05 november, 2018

Heb je je ooit weleens afgevraagd of je je gezichtshuid kunt verjongen? Het is duidelijk dat we geen wonderen kunt verrichten, maar we kunnen onze huid wel stralender maken door de egaliteit en elasticiteit te verbeteren. Een erg simpele en effectieve manier is door gebruik te maken van een uiterst voordelig Japans gezichtsmasker.

Wil je weten waar een Japans gezichtsmasker uit bestaat?

De voordelen van rijst voor huidverjonging

De voordelen van rijst in een Japans gezichtsmasker

We weten allemaal van onszelf hoeveel geld we maandelijks uitgeven aan cosmetica, crèmes en schoonheidsbehandelingen. Veel te veel waarschijnlijk. Het meest interessante aan de schoonheidsindustrie is dat er veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten die ook wij gewoon tot onze beschikking hebben.

Er zijn zoveel verschillende crèmes verkrijgbaar die allemaal gebruik maken van andere natuurlijke ingrediënten. Welke we hiervan uiteindelijk gebruiken gedurende ons leven hangt af van onze leeftijd en de behoeftes van onze huid.

Op onze gezondheidsblog hebben we het meerdere keren gehad over de geweldige schoonheidsvoordelen van producten als avocado, druiven en aloëvera. Daarom willen we het vandaag juist hebben over een middel dat zo simpel is dat je het waarschijnlijk niet eens hebt overwogen: rijst.

Een Japanse remedie

Een remedie van Japanse afkomst? Jazeker. Rijst is een erg traditionele remedie die veel gebruikt wordt door vrouwen in de Oosterse wereld. Laten we de vele voordelen van rijst daarom eens bespreken.

 • Rijst is een goede tonic voor de huid. De korrels bevatten namelijk een bestanddeel dat inositol genoemd wordt. Dit bestanddeel is erg behulpzaam bij het vertragen van het verouderingsproces, omdat het de bloedsomloop kan bevorderen. Rijst biedt dan ook veel voordelen voor de algemene gezondheid van de huid.
 • Rijk aan vitamine B. Waarschijnlijk weet je al hoe belangrijk vitamine B is voor de huid, haren en nagels. Deze vitamine stimuleert regeneratie van de huid, draagt bij aan het verzachten van de huid en maakt de huid sterker tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 • Hydrateert, regenereert en verstevigt de huid. Dit geldt vooral voor rijstwater, een zeer traditioneel middel voor Japanse vrouwen.
 • Anti-rimpelverzorging. Zoals je al weet gaat de verjongende kracht van rijst schuil in het bestanddeel inositol. Dit bestanddeel kan rimpels tegengaan en stimuleert de circulatie in de gezichtshuid, die altijd zo gevoelig is.
 • Een geweldige exfoliant. Naast vele andere goede eigenschappen, bevat rijst ook fytinezuur. Waar is dit element goed voor? Het verwijdert dode huidcellen, waardoor het geleidelijk aan bijdraagt aan de verjonging van je huid.
 • Vermindert acnelittekens. Hiervoor kun je het beste gebruik maken van rijstwater om de huid te reinigen. Rijstwater zuivert en egaliseert de huid en vermindert gezichtsvlekken, die veelal veroorzaakt worden door acne. Pas deze behandeling minstens twee dagen per week toe.

Verjongend Japans gezichtsmasker

Verjongend Japans gezichtsmasker

Je weet nu dat het basiselement in dit masker rijst is, een product rijk aan vitamines en verjongende eigenschappen. Het is de moeite zeker waard om de huid twee keer per week te verwennen met een Japans gezichtsmasker.

Je kunt dit masker gebruiken als aanvulling op je gebruikelijke cremes. Dit is namelijk een makkelijke manier om voor weinig geld zoveel mogelijk te profiteren. En twijfel er maar niet aan – het zal uiterst goede resultaten leveren.

Wat heb ik nodig voor een Japans gezichtsmasker?

Voor het maken van dit verjongende masker heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 3 eetlepels biologische bruine rijst. Deze rijst is doorgaans verkrijgbaar bij de supermarkt of bij reformwinkels. Het is belangrijk dat de rijst biologisch is, vrij van pesticiden of chemicaliën, zodat je alleen de natuurlijke eigenschappen van de rijst gebruikt.
 • 1 ½ eetlepel gedistilleerd water
 • 2 eetlepels avocado
 • ½ theelepel honing
Wat heb ik nodig voor een Japans gezichtsmasker

Hoe maak ik dit verjongende gezichtsmasker?

 • Zoals je je misschien al kunt voorstellen, is het erg eenvoudig. Als eerste kook je de rijst. Zoals je ziet gebruik je iedere keer een kleine hoeveelheid rijst, het is namelijk belangrijk dat het masker elke keer vers gemaakt wordt om goed van de voordelen te kunnen profiteren. Kook de rijst tot deze zacht is en giet door de zeef, waarbij je het water opvangt in een pan of schaal zodat je het kunt bewaren.
 • Laat de rijst goed uitlekken en breng het vervolgens over in een andere kom zodat je de avocado en de honing kunt toevoegen. Gebruik een lepel zodat je alle ingrediënten goed met elkaar kunt vermengen en er een homogene pasta ontstaat. Vervolgens kun je het masker aanbrengen op het gezicht.
 • Laat het masker 15 tot 20 minuten zitten. Verwijder het grootste gedeelte dan eerst met een wattenschijfje en spoel de rest van je gezicht schoon met het rijstwater dat je hebt bewaard. Op deze manier exfolieer je de huid en behandel je kleine vlekken en onzuiverheden.

Zoals je kunt zien is dit van origine Japanse masker een erg simpele en goedkope manier om de huid grondig te reinigen. Het stelt ons in staat om zowel van de rijst zelf als van het rijstwater te profiteren.

Als je dit gezichtsmasker twee keer per week gebruikt, zal je huid er met de dag jonger uitzien. Echt waar, probeer het eens uit!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.