Een gezichtsmasker voor elke dag van de week

14 november 2018
Een hydraterend gezichtsmasker is goed voor je huid. Wil je meer weten over natuurlijke gezichtsmaskers voor elke dag van de week.

Heb je als je op maandag wakker wordt met donkere kringen onder je ogen wel eens een gezichtsmasker overwogen? En ziet je gezicht er vermoeid uit op vrijdag, na een hele werkweek achter de rug te hebben? Wil je graag dat je gezicht er stralend en strak uitziet voor al je weekendplannen?

Wij laten jullie zien hoe je zeven huisgemaakte remedies in de vorm van natuurlijke gezichtsmaskers kan maken met ingrediënten die je gezicht voeden, verzachten en glad maken. Zo verstoppen ze de vermoeidheid tijdens de eerste dagen van de week en doen ze je gezicht het hele weekend stralen.

Maandag: havermout

Op maandag heb je iets nodig dat energie geeft en voedt. Een gezichtsmasker dat deze taak vervult maak je door havermout te mixen tot het een poederige substantie wordt. Meng de havermout met warm water en laat het tien minuten rusten tot het geheel is afgekoeld. Breng het masker vervolgens aan op de huid en laat het een half uur inwerken. Dit eenvoudige masker zorgt ervoor dat je weer helemaal klaar bent voor de werkweek.

havermout

Dinsdag: yoghurt

Dinsdag ben je al niet meer zo moe als op maandag, maar kun je toch nog een oppepper gebruiken om de rest van de week te doorstaan. Daarom wordt het gezichtsmasker van dinsdag gemaakt met yoghurt. Yoghurt bevochtigt de huid zonder deze vettig achter te laten. Je brengt simpelweg de yoghurt op je gezicht aan en laat het daar een half uurtje zitten. Een eenvoudig en snel gezichtsmasker!

Leestip: Natuurlijke yoghurt, zo eenvoudig om het zelf te maken!

Woensdag: klei

Nu je het midden van de week bereikt hebt, is het een goed idee je huid diep te reinigen en alle giftige stoffen of onzuiverheden te verwijderen en tegelijk je huid ook te voorzien van mineralen.

Voor dit gezichtsmasker heb je groene klei nodig, wat in een kruidenwinkel of bij de apotheek gekocht kan worden.

Meng het poeder van de groene klei met warm water, dat je beetje bij beetje toevoegt tot er geen brokken meer zichtbaar zijn. Breng het masker dan op je hele gezicht aan, maar vermijd de ooghoeken, en laat het drogen. Dit duurt ongeveer twintig tot dertig minuten. Daarna verwijder je het masker voorzichtig met warm water.

Dit masker zal ook glimmende plekjes of overtollige olie verwijderen. Wanneer je een droge huid hebt, kan je de groene klei beter met yoghurt in plaats van met water mixen. Na het gebruik van dit gezichtsmasker moet je je huid goed bevochtigen met de gezichtscrème of -olie die je normaal gebruikt.

klei

Donderdag: citroen en honing

Nu we dichter bij het weekend komen is het het ideale moment om je huid van elke soort vuiligheid te ontdoen. Niets is zo geschikt voor deze taak als citroen. Citroen is namelijk een goede reiniger en zuiveraar. Honing helpt ook je huid te bevochtigen en een gezonde glans te geven.

Rasp de schil van een citroen en meng dit met de honing. Het mengsel zal een licht kleverige textuur hebben, alhoewel verhitten kan helpen om de honing minder kleverig te maken. Breng het mengsel aan op je huid en laat het een half uurtje intrekken. Achteraf spoel je het mengsel af met water.

Lees meer: Hoest verzachten met een thee van tijm, citroen en honing

Vrijdag: komkommer

Vrijdag is eindelijk daar en je bent helemaal klaar om eens lekker te gaan stappen, maar je huid toont de gevolgen van een vermoeiende werkweek. Hier komt komkommer goed van pas. Komkommer zal je huid verfrissen door deze goed te bevochten en de huid er ook weer stevig laten uitzien.

Om dit masker te bereiden, rasp je de komkommer en meng je deze met melk of rijstmelk. Omdat het geheel dan een erg vloeibare substantie wordt, gebruik je het beste een wattenschijfje. Doop het wattenschijfje in het mengsel en wrijf er vervolgens mee over je huid, alsof je make-up aan het verwijderen bent. Snijd vervolgens twee schijfjes komkommer en leg deze op je gesloten ogen. Zo zullen ze de vitaliteit van je ogen herstellen.

Ga minimaal twintig minuten liggen om te rusten. Je kunt dit masker ook aanbrengen voor je naar bed gaat om het vuil dat zich gedurende de dag op je gezicht heeft verzameld, te verwijderen.

Gebruik komkommer als gezichtsmasker

Zaterdag: avocado als gezichtsmasker

Tegen zaterdag heb je al wat tijd gehad om te rusten en ben je klaar om je huid te voeden, zodat het een heerlijk gezonde glans krijgt. Om dit masker te maken plet je een halve avocado met een vork tot het een egale substantie vormt. Aangezien avocado rijk is aan vetzuren, vitaminen en mineralen, heb je geen andere ingrediënten nodig. Breng de avocado rechtstreeks op je gezicht aan en laat het inwerken tot het masker zichtbaar gedroogd is. Vervolgens spoel je het af met water.

Zondag: lavendel

Zondag is het tijdstip waarop je de huid kan laten ontspannen. Je kan dit doen door eenvoudigweg een sterk lavendelextract te maken. Wanneer het extract afgekoeld is tot een normale warme temperatuur, gebruik je een wattenschijfje om het voorzichtig over je gezicht uit te smeren. Je hebt niets anders nodig om een helende rust te garanderen.