Cellulite behandelen met appelazijn

Breng je appelazijn aan op de huid, gebruik die dan verdund om nevenreacties te vermijden. Appelazijn kan gerust vermengd worden met essentiële oliën en crèmes.

Iedere vrouw verlangt naar een mooie, egale huid, maar wie heeft er nog nooit te maken gehad met cellulite? Bijna elke vrouw heeft al wel eens te kampen gehad met die gevreesde sinaasappelhuid, de lelijke kuiltjes en oneffenheden in de huid die het dragen van een jeans of badpak een onaangename ervaring maken.

Is cellulite een beginnend probleem voor jou of heb je reeds geruime tijd te kampen met deze vervelende aandoening van de huid? Eén ding is duidelijk: cellulite is een vaak voorkomend probleem dat helaas niet snel verdwijnt. Een drastische behandeling is het chirurgisch verwijderen van cellulite, maar gelukkig kan ook een goed resultaat geboekt worden door het volgen van een gepast dieet en het doen van oefeningen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je cellulite kan bestrijden door gebruik te maken van appelazijn. Het is een prima remedie die kan worden gebruikt als aanvulling op een gezond dieet en het volgen van een bewegingsprogramma. Deze hele eenvoudige tips zullen vast en zeker helpen om cellulite te voorkomen en verminderen. Begin er alvast vandaag aan en merk snel het resultaat.

Hoe kan appelazijn helpen om cellulite te verminderen?

Cellulite

Een verrassende eigenschap van appelazijn is dat het de opstapeling van vet in de cellen efficiënt kan bestrijden. Het lichaam wordt gezuiverd en appelazijn verhindert het vasthouden van vet.

Niettegenstaande dat appelazijn een goede medestander is om de aanwezigheid van vet in de bloedsomloop onder controle te houden, is het niet de bedoeling een gezond dieet te vervangen door het gebruik van appelazijn. Zoals eerder aangegeven is het een prima aanvulling op een gezonde levensstijl, die zal helpen het percentage lichaamsvet te verminderen.

 • Appelazijn is een fantastische keuze voor mensen die graag willen afvallen en die te kampen hebben met cellulite. Gifstoffen en opgestapelde vetcellen worden uit het lichaam verwijderd.
 • Het stimuleert de spijsvertering.
 • Appelazijn heeft een positieve invloed op het lymfevatenstelsel en zorgt voor een goede bloedcirculatie.
 • Het niveau van de bloeddruk verlaagt en de waarden van slechte cholesterol verminderen.
 • Appelazijn helpt om de zuurtegraad in het lichaam evenwichtig te houden, net zoals citroen en baking soda.

Hoe kan je appelazijn gebruiken om cellulite te verminderen?

Om een goed resultaat met appelazijn te bereiken bij de behandeling van cellulite wordt aangeraden deze remedie twee weken per maand te volgen. Dus vijftien dagen onafgebroken de behandeling toepassen en vervolgens vijftien dagen pauze inlassen.

1. Orale behandeling met appelazijn

Appelazijn

Wat heb je hiervoor nodig?

Hoe maak je deze remedie klaar?

Heel eenvoudig. Drink gedurende de hele dag een liter water vermengd met appelazijn volgens volgend schema:

 • Drink een glas op je nuchtere maag onmiddellijk na het opstaan.
 • Neem een volgend glas twintig minuten na de lunch, op het moment dat de spijsvertering op gang komt, zodat de appelazijn kan starten met het afbreken van de opgenomen vetten.
 • Het volgende glas drink je in de namiddag.
 • Het laatste glas water met appelazijn neem je twintig minuten na het avondeten.

Zoals hierboven reeds beschreven, volg je dit schema gedurende twee weken, waarna je een stop inlast van vijftien dagen. Combineer de behandeling tegen celllulite met het volgen van een vetarm dieet, het eten van voldoende vezels, groenten en fruit. Denk er bovendien aan elke dag een moment van lichaamsbeweging in te lassen.

2. Een plaatselijke behandeling tegen cellulite met appelazijn

Crème tegen Cellulite

Met deze behandeling pak je de sinaasappelhuid aan door appelazijn rechtstreeks op de huid aan te brengen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder hieronder om te weten te komen hoe je het beste te werk gaat.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • Meng een eetlepel appelazijn met je dagelijkse vochtinbrengende crème of etherische olie.

Hoe pas je deze remedie toe?

 • Breng de crème met appelazijn twee maal per dag aan. De eerste maal onmiddellijk na het douchen en nadien onmiddellijk vóór het slapengaan. Mix appelazijn met je vochtinbrenger en breng die masserend aan op de door cellulite aangetaste huid. Masseer met cirkelvormige bewegingen om de bloedcirculatie te stimuleren. Je kan ook een houten massageroller gebruiken om de crème in te masseren of een ruwe handschoen gebruiken om de huid een extra peeling te geven.

Belangrijk is gedurende twee weken de behandeling toe te passen zonder sessies over te slaan. Ben je moe na een drukke dag of werd het laat op een feestje? Neem toch die enkele minuutjes de tijd om aandacht aan je huid te besteden.

Onthoud dat cellulite een aandoening is die tijd en geduld vraagt om daadwerkelijk te verminderen. Geniet ondertussen van een gezond dieet en je dagelijkse lichaamsbeweging en je merkt vast na enkele weken dat die lelijke bobbeltjeshuid tot het verleden gaat behoren.

Categorieën: Schoonheid Tags:
Bekijk Ook