Cellulite behandelen met appelazijn

Breng je appelazijn aan op de huid, gebruik die dan verdund om nevenreacties te vermijden. Appelazijn kan gerust vermengd worden met essentiële oliën en crèmes.
Cellulite behandelen met appelazijn

Laatste update: 03 november, 2018

Iedere vrouw verlangt naar een mooie, egale huid, maar wie heeft er nog nooit te maken gehad met cellulite? Er bestaan veel middeltjes die je in de winkel kunt kopen, maar natuurlijke middelen zijn soms net zo goed. Kan je cellulite behandelen met huismiddelen, zoals appelazijn?

Bijna elke vrouw heeft al wel eens te kampen gehad met die gevreesde sinaasappelhuid, de lelijke kuiltjes en oneffenheden in de huid die het dragen van jeans of een badpak een onaangename ervaring maken.

Is cellulite een beginnend probleem voor jou of heb je reeds geruime tijd te kampen met deze vervelende aandoening van de huid? Een ding is duidelijk: cellulite is een vaak voorkomend probleem dat helaas niet snel verdwijnt.

Een drastische behandeling is het chirurgisch verwijderen van cellulite, maar gelukkig kan ook een goed resultaat geboekt worden door het volgen van een gepast dieet en het doen van oefeningen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je cellulite kan behandelen door gebruik te maken van appelazijn. Het is een prima remedie die kan worden gebruikt als aanvulling op een gezond dieet en het volgen van een bewegingsprogramma.

Deze hele eenvoudige tips zullen vast en zeker helpen om cellulite te voorkomen en verminderen. Begin er vandaag nog aan en je zal snel het resultaat zien.

Hoe kan je cellulite behandelen met appelazijn?

Cellulite behandelen

Een verrassende eigenschap van appelazijn is dat het de opstapeling van vet in de cellen efficiënt kan bestrijden. Het lichaam wordt gezuiverd en appelazijn kan het vasthouden van vet voorkomen.

Hoewel dat appelazijn een goede medestander is om de aanwezigheid van vet in de bloedsomloop onder controle te houden, is het niet de bedoeling een gezond dieet te vervangen door het gebruik van appelazijn.

Zoals eerder aangegeven is het een prima aanvulling op een gezonde levensstijl, die zal helpen het percentage lichaamsvet te verminderen.

 • Het is een fantastische keuze voor mensen die graag willen afvallen en die te kampen hebben met cellulite. Gifstoffen en opgestapelde vetcellen kunnen uit het lichaam worden verwijderd.
 • Het kan de spijsvertering stimuleren.
 • Appelazijn heeft een positieve invloed op het lymfevatenstelsel en kan zorgen voor een goede bloedcirculatie.
 • De bloeddruk kan verlagen en de waarden van slechte cholesterol kunnen verminderen.
 • Appelazijn kan helpen om de zuurtegraad in het lichaam evenwichtig te houden, net zoals citroen en baking soda.

De behandelingen

Om een goed resultaat met appelazijn te bereiken bij de behandeling van cellulite wordt aangeraden deze remedie twee weken per maand te volgen. Dus vijftien dagen onafgebroken de behandeling toepassen en vervolgens vijftien dagen pauze inlassen.

1. Orale behandeling met appelazijn

Appelazijn tegen cellulite

Wat heb je hiervoor nodig?

Hoe maak je deze remedie klaar?

Heel eenvoudig. Drink gedurende de hele dag een liter water vermengd met appelazijn volgens volgend schema:

 • Drink een glas op je nuchtere maag onmiddellijk na het opstaan.
 • Neem een volgend glas twintig minuten na de lunch, op het moment dat de spijsvertering op gang komt, zodat de appelazijn kan starten met het afbreken van de opgenomen vetten.
 • Het volgende glas drink je in de namiddag.
 • Het laatste glas water met appelazijn neem je twintig minuten na het avondeten.

Zoals hierboven reeds beschreven, volg je dit schema gedurende twee weken, waarna je een stop inlast van vijftien dagen.

Combineer de behandeling tegen cellulite met het volgen van een vetarm dieet en het eten van voldoende vezels, groenten en fruit. Denk er bovendien aan elke dag een moment van lichaamsbeweging in te lassen.

2. Een plaatselijke behandeling tegen cellulite met appelazijn

Crème tegen cellulite

Met deze behandeling kun je cellulite behandelen door appelazijn rechtstreeks op de huid aan te brengen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder hieronder om te weten te komen hoe je het beste te werk gaat.

Wat heb je hiervoor nodig?

 • een eetlepel appelazijn
 • je dagelijkse vochtinbrengende crème of etherische olie

Hoe pas je deze remedie toe?

 • Breng de crème met appelazijn twee maal per dag aan. De eerste keer onmiddellijk na het douchen en nadien vóór het slapengaan.
 • Mix appelazijn met je moisturizer en breng die masserend aan op de door cellulite aangetaste huid. Masseer met cirkelvormige bewegingen om de bloedcirculatie te stimuleren.
 • Je kan ook een houten massageroller gebruiken om de crème in te masseren of een ruwe handschoen gebruiken om de huid een extra peeling te geven.

Belangrijk is de cellulite te behandelen gedurende twee weken zonder sessies over te slaan. Ben je moe na een drukke dag of werd het laat op een feestje? Neem toch die paar minuutjes de tijd om aandacht aan je huid te besteden.

Onthoud dat cellulite een aandoening is die tijd en geduld vraagt om daadwerkelijk te verminderen. Geniet ondertussen van een gezond dieet en je dagelijkse lichaamsbeweging en je merkt vast na enkele weken dat die lelijke bobbeltjeshuid tot het verleden gaat behoren. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.