Je bloedsomloop verbeteren met deze natuurlijke remedies

Onder de vele natuurlijke remedies die er zijn, zullen we nader ingaan op de 5 die het meest effectief zijn voor het verbeteren van je bloedsomloop. Probeer ze!
Je bloedsomloop verbeteren met deze natuurlijke remedies

Laatste update: 27 juli, 2018

Een slechte bloedsomloop is een stille cardiovasculaire ziekte die begint door slechte eetgewoonten en gedrag. De symptomen verschijnen meestal beetje bij beetje en worden slechts opgemerkt wanneer het probleem reeds vergevorderd is. Er zijn echter natuurlijke remedies die de goede werking van het lichaam en je bloedsomloop verbeteren.

Hoe weet ik of ik een slechte bloedsomloop heb?

Het is meestal gemakkelijk te detecteren als er problemen zijn met de circulatie. Een koud gevoel in je handen en voeten hebben is bijvoorbeeld één van de veelvoorkomende symptomen.

De kou wordt veroorzaakt doordat het moeilijk is voor het bloed om de uiteinden van je lichaam te bereiken. Hierdoor daalt de temperatuur in deze gebieden. Het tintelende gevoel gaat meestal samen met de kou van de ledematen en betekent dat plaque in de bloedvaten de bloedsomloop blokkeert.

Slechte circulatie betekent dat bloed niet goed door het lichaam stroomt, zodat zuurstof en andere voedingsstoffen de organen niet snel bereiken.

Dit veroorzaakt constante vermoeidheid in je lichaam. Bovendien kan je huid de neiging hebben om een blauwachtige kleur op je vingers of lippen te vertonen als deze onvoldoende zuurstof krijgen.

Je bloedsomloop verbeteren met 5 natuurlijke remedies

Een slechte bloedsomloop kan verholpen worden

We zullen 5 natuurlijke remedies bespreken die je bloedsomloop verbeteren op een effectieve manier.

Je kunt ze direct in hun natuurlijke staat consumeren, een kruidenthee bereiden, er sap van maken of zelfs mengen met andere ingrediënten om hun effect te verhogen.

1. Knoflook

Knoflook helpt je bloedsomloop verbeteren

Knoflook staat bekend om zijn vele toepassingen en voordelen. Eén daarvan is het verwijden van de bloedvaten, zodat het bloed makkelijker rond kan stromen.

De eenvoudigste en handigste manier is om knoflook vaker toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden. Het voedsel zal een andere en intensere smaak hebben en daarnaast je bloedsomloop verbeteren.

De beste optie is om dagelijks een teentje knoflook te eten, bij voorkeur op een lege maag.

Hier is een mengsel van knoflook dat kan bereid worden met citroen als een soort sap. Op die manier is het zelfs nog nuttiger in het behandelen van je aandoening.

Ingrediënten

 • 3 teentjes knoflook
 • 3 eetlepels citroensap (45 ml)
 • 1 glas water (200 ml)
 • Kaneel (optioneel)

Bereiding

 • Schil en snijd de drie teentjes knoflook eerst in zeer kleine stukjes en voeg ze toe aan een glas water.
 • Voeg daarna de eetlepels citroensap toe en meng goed.
 • Als je wilt, kun je ook een vleugje kaneel toevoegen. Het wordt aanbevolen om deze mix van rauwe knoflook op een lege maag te drinken voor het slapengaan.

2. Ginkgo biloba

Ginkgo Bilobathee helpt je bloedsomloop

De Ginkgo biloba of Japanse notenboom is een medicinale plant die je helpt om je bloedvaten te verwijden. Je kunt zowel capsules als vloeibare extracten van Ginkgo biloba kopen in natuurvoedingswinkels. Kies de manier die voor jou het gemakkelijkst en meest praktisch is om te gebruiken.

Als je de bladeren van deze plant hebt weten te bemachtigen, bereid je gewoon een eenvoudige kruidenthee en drink je één kopje per dag.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel gedroogde Ginkgo bilobablaadjes (15 g)
 • 1 kop water (250 ml)

Bereiding

 • Verwarm het water gedurende 5 minuten en voeg daarna de eetlepels Ginkgo biloba toe. Haal dit mengsel vervolgens van het vuur, zeef het en zoet het.
 • Het is aan te raden om dagelijks een kopje van deze kruidenthee te drinken.

Opmerking: deze remedie wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen die lijden aan slapeloosheid of angst.

3. Stekelige Muizendoorn

Groene thee met muizendoorn helpt je bloedsomloop verbeteren

De stekelige muizendoorn of Ruscus aculeatus kan gemakkelijk verkregen worden in apotheken of bij kruidendokters. Het wordt aanbevolen om spataderen, aambeien en zware en gezwollen benen en enkels te voorkomen.

Bovendien kan je crèmes met muizendoorn als hoofdingrediënt gebruiken om je benen te masseren.

Om het in te nemen kan je een kruidenthee maken en opdrinken. Daarnaast kan je baden in een mengsel met muizendoorn als basis.

Ingrediënten

 • 1 eetlepel gedroogde bladeren van de stekelige muizendoorn (15 g)
 • 1 kopje water (250 ml)

Bereiding

 • Verhit eerst het water gedurende 5 minuten. Voeg daarna de eetlepel gedroogde muizendoorn toe en haal het van het vuur. Laat dit vervolgens trekken.
 • Zeef en zoet naar smaak. Je kunt ‘s ochtends en ‘s avonds een kopje thee drinken.

4. Paardenbloem

Thee van paardenbloem helpt je bloedsomloop verbeteren

Paardenbloem is een veelgebruikt kruid met tal van voordelen. Zo houdt het je ogen gezond, zorgt het voor een goed functioneren van je lever en voorkomt het acne.

Het helpt je ook om af te vallen, omdat het de vloeistoffen die in het lichaam worden vastgehouden elimineert. Ook zal je bloedsomloop verbeteren bij het innemen van dit kruid. Een eenvoudige manier om van de voordelen van deze plant te profiteren is in de vorm van een kruidenthee.

Ingrediënten

 • 3 eetlepels paardenbloemwortel (45 g)
 • 1 eetlepel aromatische kruiden (15 g)
 • 4 kopjes water (1 liter)

Bereiding

 • Kook eerst de paardenbloemen gedurende 5 minuten in de liter water.
 • Haal daarna van het vuur en voeg de bladeren of het poeder van de aromatische kruiden toe. Laat dit vervolgens vijf minuten staan.
 • Voor het drinken moet het worden gezeefd en gezoet naar smaak. Het wordt aanbevolen om dagelijks minstens 2 kopjes van deze thee te drinken.

5. Kurkuma

Kurkuma is een specerij dat wordt gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren, omdat het de ontsteking vermindert, het antioxidanten bevat en een aantal gezondheidsvoordelen voor het lichaam heeft. Het actieve bestanddeel, curcumine, helpt zowel bloedklonters alsook het vormen van verstoppingen door opgehoopte plaque in de aderen te voorkomen.

Kurkuma helpt je bloedsomloop te verbeteren

Ingrediënten

 • 2 theelepels kurkumapoeder (10 g)
 • 1 theelepel honing (7,5 g)
 • 1 glas hete melk (200 g)

Bereiding

 • Voeg eerst de lepel kurkuma en de honing toe aan de warme melk, waarna je het goed moet mengen met een theelepel.
 • Het wordt aanbevolen om één of twee glazen per dag te drinken.

In winkels kun je ook kurkuma-supplementen krijgen die de bloedsomloop verbeteren. Daarnaast is het raadzaam om een specialist te raadplegen.

Hart- en vaatziekten zijn gevaarlijk omdat ze een hartaanval kunnen veroorzaken. Het beste wat je dus kan doen, is een gezonder leven met veelvuldige lichaamsbeweging leiden. Als je dit aanvult met een gezond en uitgebalanceerd dieet ben je al een grote stap verder.

Het probleem van de bloedsomloop is dat het een sluipende ziekte is. Je moet dus heel alert zijn op de symptomen en zo snel mogelijk handelen. Je bloedsomloop verbeteren zou echter moeten lukken met onze tips.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Gonçalves, M. V. D. F., Feijó Filho, R. N. G., Magalhães, R. D. C., Benevenuto, J. L., Damasceno, F., & Pessoa, C. V. (2015). O ALHO E SEUS BENEFÍCIOS TERAPÊUTICOS.
 • Sueth-Santiago, V., Mendes-Silva, G. P., Decoté-Ricardo, D., & Lima, M. E. F. (2015). Curcumina, o pó dourado do açafrão-da-terra: introspecções sobre química e atividades biológicas. Química Nova38(4), 538-552.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.