Wil je afvallen en je dijen in vorm krijgen?

Wil je stevige en mooie dijen hebben? Probeer dan deze tips in je routine te verwerken, wees geduldig, en over een paar weken zul je vast resultaten zien.
Wil je afvallen en je dijen in vorm krijgen?

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 24 augustus, 2022

Mooie dijen zijn één van de meest fantastische fysieke kenmerken van een vrouw. Helaas is het ook makkelijk om extra vet op te slaan rond deze lichaamsdelen. Gelukkig kun je je dijen in vorm krijgen met een paar goede trucjes.

Hoewel veel vrouwen ernaar streven om ze stevig en slank te houden, is het soms gemakkelijk om te vergeten dat het niet allemaal zo eenvoudig is. Wat sommige mensen bijvoorbeeld over het hoofd zien is het feit dat je niet alleen aan lichaamsbeweging moet doen. Je namelijk ook andere gewoonten aannemen die je uiterlijk zullen helpen verbeteren.

Je zult na één nachtje nog geen resultaten zien, maar na een tijdje raken je dijen wel in vorm en zul je ook minder last hebben van cellulitis.

Omdat zo velen onder ons het uiterlijk van onze dijen willen verbeteren, geven we in het artikel van vandaag zes trucs om je te helpen dat doel te bereiken.

Probeer deze tips om je dijen in vorm te krijgen

1. Doe aan lichaamsbeweging

Rennen

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen, minstens drie keer per week, is één van de meest essentiële tips om je dijen in vorm te krijgen. Wanneer je fysiek inactief bent, gaat je stofwisseling namelijk vertragen. Dat zorgt vervolgens voor een verhoogde opbouw van vet en kan voor circulatieproblemen in je benen zorgen.

Daarom moet je ten minste 30 minuten per dag opzij zetten voor lichaamsbeweging, inclusief oefeningen om je benen te verstevigen.

Enkele aanbevolen activiteiten zijn onder andere:

2. Eet gezond

Als je jouw dijen of een ander deel van het lichaam wilt verstevigen dan zal naast lichaamsbeweging ook je dieet een belangrijke rol spelen. Met een goed dieet krijg je namelijk de voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft om je stofwisseling op gang te brengen en meer spiermassa op te bouwen.

Het is daarnaast ook een slecht idee om één van die ‘wonderdiëten’ te proberen die claimen dat ze je zullen helpen afvallen. Bij zulke diëten kun je namelijk gemakkelijk spierweefsel verliezen in plaats van vetcellen.

Zorg ervoor dat je dieet de volgende voedingsstoffen bevat:

 • Vitaminen en mineralen
 • Antioxidanten
 • Essentiële vetzuren
 • Voedingsvezels
 • Koolhydraten
 • Hoogwaardige eiwitten

3. Drink meer water

Drink water

Dagelijks water drinken heeft veel voordelen voor je hele lichaam. Om sterke dijen te krijgen is dat zeker essentieel.

Veel water drinken is niet alleen goed voor de gezondheid van je spieren, maar verbetert ook de doorbloeding verbetert en houdt je huid gezond. Daarnaast bevat water geen calorieën en helpt het je lichaam om overtollig vet weg te krijgen.

Veel water drinken is ook goed voor heel wat andere zaken. Het kan onder andere helpen om:

 • ontstekingen onder controle te houden.
 • vochtretentie te vermijden
 • spataderen te voorkomen
 • de zichtbaarheid van striae en cellulitis verminderen

4. Neem koude douches

Het is klopt dat koude douches niet zomaar het vet uit je dijen laten verdwijnen. Als je er echter een gewoonte van maakt, dan kan het helpen om het uiterlijk van je huid aanzienlijk te verbeteren, omdat die steviger wordt.

Het beste van dit alles is dat koud douchen meerdere gezondheidsvoordelen heeft. Het kan helpen om:

 • de huid van je dijen te verstevigen.
 • de doorbloeding te verbeteren
 • je huid te hydrateren
 • gevoelens van stijfheid en vermoeidheid te verlichten

5. Laat je masseren

Massage

Massage is een aanvullende therapie op een goed dieet en lichaamsbeweging om je dijen in vorm te krijgen. Je laten masseren stimuleert namelijk je lymfevatenstelsel en de bloedsomloop. Die zijn allebei essentieel om vetafzettingen zoals cellulitis te verminderen.

Massage kan bovendien ook zeer nuttig zijn om vochtretentie te verminderen, evenals eventuele weefselontsteking.

Om de beste effecten te krijgen kun je het beste etherische oliën of crèmes tegen cellulitis gebruiken.

6. Gebruik verstevigende crèmes

De markt is over-verzadigd met crèmes, lotions en verstevigende behandelingen die beloven het uiterlijk van je benen verbeteren.

Veel mensen zien echter geen resultaten, omdat ze verwachten dat ze na enkele dagen al effecten zullen zien. Ze vergeten echter dat ze ook hun gewoonten moeten aanpassen.

Als je echt resultaat wilt zien, dan moet je de behandelingen regelmatig gebruiken en altijd combineren met veranderingen in je voeding en lichaamsbeweging. Die behandelingen kun je in de winkel kopen, of je kunt recepten opzoeken om ze zelf thuis te maken met natuurlijke ingrediënten.

Wil je stevige en mooie dijen hebben? Neem dan deze trucs op in je routine, wees geduldig, en bekijk over een aantal weken de resultaten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.