5 pilatesoefeningen voor een smallere taille en heupen

Er bestaan heel wat oefeningen om vet te verbranden, maar heb je al gehoord van pilatesoefeningen voor een mooi figuur?
5 pilatesoefeningen voor een smallere taille en heupen

Geschreven door Daniela Echeverri Castro

Laatste update: 24 augustus, 2022

Pilatesoefeningen zijn uitstekend om vet te verbranden dat ophoopt op je taille, heupen en spieren. Hieronder laten we de beste zien!

Over het algemeen hoopt vet vaak op rondom de taille, heupen en spieren. Dit probleem, dat veel voorkomt bij vrouwen, kan komen door erfelijkheid of slechte gewoontes. Als een gevolg daarvan hebben sommige personen een slechter zelfbeeld en/of fysieke gezondheidsproblemen, die ons op verschillende manieren kunnen beïnvloeden.

Om de ophoping van vet tegen te gaan, is er niet zo maar een simpele methode om goede resultaten te bereiken. We moeten ons bewust zijn van alle factoren die hier voor zorgen, zodat we het probleem kunnen verminderen en tevreden kunnen zijn met de resultaten.

Vandaag gaan we je een aantal pilatesoefeningen laten zien om vet, dat zich opgehoopt heeft op de taille, heupen en spieren, op een natuurlijke manier te verminderen, met spectaculaire resultaten.

Probeer deze pilatesoefeningen zelf uit!

Beenlift

Bij deze oefening is het belangrijk om geconcentreerd te zijn en goed te kunnen balanceren. Ga eerst op je zij liggen, ondersteun je hoofd met je arm en je benen gestrekt over elkaar.

Lift je been volledig gestrekt op. Span je buikspieren tijdens de oefening aan en buig je rug niet.

Voor een andere positie moet je eerst je handen en knieën op de grond hebben. Strek je been uit, zodat het in een rechte lijn staat met je torso.

Doe twintig herhalingen voor beide posities, houdt elke herhaling vijf seconden vast en verander dan van been.

Schaar

Schaar

Ga op je rug liggen en lift één been op terwijl de andere gestrekt en gelijk met de vloer is. Probeer je been zo ver mogelijk op te liften zonder dat je rug van de vloer komt. Lift je been tien keer langzaam op en doe daarna hetzelfde met de andere been.

Lateral kick

Kick

Voor deze positie moet je op je zij gaan liggen, met je elleboog gebogen om er voor te zorgen dat je je rug recht houdt. Beweeg je been gestrekt vanuit je heupen omhoog, wat helpt bij het balanceren en het beschermt je lende gebied. Probeer je heupen en je rug niet te bewegen. Het enige wat je beweegt is je been, volledig gestrekt.

Zeemeermin

Pilates

Deze oefening is uitstekend om smallere heupen te krijgen, maar ook om de wervelkolom te strekken. Ga om te beginnen met je benen naar de linkerkant gebogen op de vloer zitten. Houd je rug recht en span je buikspieren aan. Adem in en hef je rechterarm op. Strek deze langzaam uit en buig hem over je hoofd. Buig je torso rond de taille een beetje in dezelfde richting als je arm.

Houd deze positie een paar seconden vast en ga dan terug naar je originele positie. Herhaal dit een paar keer en doe daarna hetzelfde voor de andere kant.

Boog

Deze oefening is goed voor je bilspieren, taille en benen. Ga om te beginnen op je buik liggen en strek je lichaam volledig. Buig vervolgens je benen en pak de buitenkant van je enkels vast met je handen.

Haal twee keer diep adem met je lichaam en heupen op de vloer. Probeer zoveel mogelijk te strekken terwijl je de positie vasthoudt.

Adem in terwijl je de boog aanspant, beweeg je benen naar achter en omhoog, hef de benen van de grond en probeer je armen zoveel mogelijk gestrekt te houden. Probeer je borst en hoofd omhoog te bewegen zonder dat je de spanning van de boog in je benen los laat.

Adem langzaam uit en laat beide weer op de grond zakken om een aantal seconden te rusten.

Herhaal de positie weer totdat alleen je buik je lichaam ondersteund. Probeer deze positie met een perfecte houding minimaal twintig seconden en maximaal één minuut vast te houden. Adem diep in zonder de controle te verliezen.

Laat je enkels los en beweeg je benen rustig weer naar de grond om de oefening te beëindigen. Strek vervolgens je handen en rust.

Voor betere resultaten

Om betere resultaten met deze pilatesoefeningen te bereiken is het belangrijk om rekening te houden met andere factoren, zoals voeding.

  • Voeg verscheidene groenten, fruit, volkoren granen en vis toe aan je dieet.
  • Consumeer geen voedsel dat rijk is aan vet en cholesterol, zoals onder andere chips, gefrituurd voedsel en frisdranken.
  • Drink eveneens minimaal acht glazen water per dag.
  • Eet daarnaast verscheidene keren per dag kleine porties.

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Yamato, T. P., Maher, C. G., Saragiotto, B. T., Hancock, M. J., Ostelo, R. W. J. G., Cabral, C. M. N., … Costa, L. O. P. (2016). Pilates for low back pain. Sao Paulo Medical Journal. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20161344T1
  • Johnson, E. G., Larsen, A., Ozawa, H., Wilson, C. A., & Kennedy, K. L. (2007). The effects of Pilates-based exercise on dynamic balance in healthy adults. Journal of Bodywork and Movement Therapies. https://doi.org/10.1016/j.jbmt.2006.08.008
  • Mostagi, F. Q. R. C., Dias, J. M., Pereira, L. M., Obara, K., Mazuquin, B. F., Silva, M. F., … Cardoso, J. R. (2015). Pilates versus general exercise effectiveness on pain and functionality in non-specific chronic low back pain subjects. Journal of Bodywork and Movement Therapies. https://doi.org/10.1016/j.jbmt.2014.11.009

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.