Tips om je taille slank te maken

· 12 juni 2015

Veel mensen merken dat vet zich verzamelt rond hun taille en ondanks dat zij gewicht verliezen, is dit één van de lastigste gebieden om overgewicht kwijt te raken. Dit kan door een aantal dingen worden veroorzaakt buiten het eetpatroon om: tekort aan proteïne, darmproblemen, spierspanning etc.

In dit artikel leggen we uit hoe je op de beste manier je taille slanker kunt maken, zonder daar dingen voor op te moeten offeren, door een oorzaak te vinden en deze op een simpele en natuurlijke manier op te lossen.

Als je darmen ontstoken zijn

Veel mensen lijden aan constipatie of andere darmproblemen en merken niet dat hun taille groter wordt, vooral slanke mensen. Dit kan worden veroorzaakt doordat de organen die rond je taille liggen ontstoken zijn. Constipatie komt in deze tijd veel voor bij zowel mannen als vrouwen van iedere willekeurige leeftijd, die negeren dat je stoelgang net zo vaak moet voorkomen als de maaltijden die je op een dag eet. 

Dit is de reden dat één van de eerste dingen die je moet doen als je een slankere taille wilt hebben, het reguleren van je stoelgang is. Als je last hebt van constipatie, volg deze stappen:

 • Eet voedsel dat rijk is aan vezels (fruit, groente, peulvruchten, volkoren etc.)
 • Drink een glas warm water met citroensap op een lege maag
 • Drink water buiten de maaltijden om
 • Voeg lijnzaad toe aan je eetpatroon
 • Neem een magnesiumsupplement

water-met-citroen

Aan de andere kant, als je vaak diarree hebt:

 • Drink groene thee-infusies
 • Eet gelatine gemaakt van agar-agar
 • Onderzoek of je lactose-intolerant bent of allergisch voor gluten of ander soort voedsel
 • Kijk ook naar behandeling van eventuele emotionele problemen

Koolhydraten of proteïne?

Geroosterd brood als ontbijt, pasta tijdens de lunch, brood als snack, pizza als avondeten… Vandaag de dag worden koolhydraten erg misbruikt. Ze hebben het voordeel dat ze je de hele dag energie geven. Aan de andere kant, als je ze misbruikt en deze energie niet verbrandt, veranderen ze in reserves. Met andere woorden: je wordt er dik van. Als het ook nog om geraffineerde koolhydraten gaat in plaats van volkoren, kunnen ze ook constipatie en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Daarom raden we aan om ook een goede hoeveelheid proteïne toe te voegen aan je eetpatroon. Elke maaltijd moet wat proteïne bevatten. Je verbrandt hierdoor meer calorieën, maar je zult ook je taille zien afnemen. Welke soorten voedsel bevatten proteïne?

 • vlees
 • vis
 • ei (vooral het eiwit)
 • melk en zuivel
 • peulvruchten
 • gedroogd fruit
 • paddestoelen

linzen

Het is beter om niet teveel te eten

De maag past zichzelf aan aan de hoeveelheid die je eet en je eet vaak meer dan wat noodzakelijk is. Je kan jezelf eraan wennen om tijdens de maaltijd altijd een beetje hongerig te blijven. Het is het beste om te stoppen met eten als je geen honger meer hebt. Dit gevoel zal snel verdwijnen, want het is bewezen dat een hongergevoel maar 15 tot 20 minuten blijft. Het is ook belangrijk dat je leert je voedsel goed te kauwen, waardoor je ook minder eet, sneller vol zit en een betere spijsvertering hebt.

Een andere methode om hieraan te wennen is het drinken van een spijsverteringsinfusie. Op deze manier groeit je taille niet en je lichaam went aan de hoeveelheid die je het geeft zonder dat je hongerig wordt.

Vermijd koolzuurhoudende dranken

Koolzuurhoudende dranken zijn erg schadelijk voor je lichaam. Sommige studies hebben uitgewezen dat je meer kans hebt op hart- en vaatziekten op de lange duur, omdat je van koolzuurhoudende drank opgeblazen raakt. Daarom raden we aan om hier zo weinig mogelijk van te drinken of om ze in het geheel te vermijden.

Ze bevatten ook veel suikers, waarvan je dik wordt en die in vele gevallen slecht zijn voor je gezondheid.

bier-2

Rugproblemen

We kunnen niet nalaten te benoemen dat veel mensen die een te grote taille hebben voor hun grootte en dat komt, ondanks dat ze gewicht verliezen, doordat ze problemen hebben met hun houding. Bijvoorbeeld: mensen die lijden aan lordose of scoliose (afwijkingen in de ruggengraat die naar voren of naar de zijkant gaan) kunnen meer spiermassa of vet rond de maag hebben dan aan de zijkant van hun lichaam, omdat het lichaam een natuurlijke ondersteuning heeft gecreëerd om het gewicht te verdelen, zodat je niet onevenwichtig wordt. Deze mensen zouden een soort training kunnen doen, zodat hun houding opnieuw wordt gevormd of stretch oefeningen, yoga of tai-chi. Ruwe sporten waarbij het lichaam veel stuitert, zoals joggen of cardio, worden niet aangeraden.

Foto’s eigendom van DorteF, joannova en Acedip