Tips om je taille slank te maken

Om de taille slanker te maken moeten we een gezond dieet volgen en de consumptie van frisdranken met gas vermijden, omdat ze lege calorieën bevatten die ervoor zorgen dat we opzwellen.
Tips om je taille slank te maken
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 28 januari, 2021

In dit artikel zullen we tips delen om je taille slank te maken. Je hoeft hier geen dingen voor op te offeren, alleen maar de oorzaak te vinden en deze op een simpele en natuurlijke manier oplossen.

Veel mensen merken dat vet zich verzamelt rond hun taille en ondanks dat zij gewicht verliezen, is dit één van de lastigste gebieden om overgewicht kwijt te raken. Dit kan door een aantal dingen worden veroorzaakt buiten het eetpatroon om: tekort aan proteïne, darmproblemen, spierspanning etc.

Tips om je taille slank te maken

Als je darmen ontstoken zijn

Veel mensen lijden aan constipatie of andere darmproblemen en merken niet dat hun taille groter wordt, vooral slanke mensen. Dit kan worden veroorzaakt doordat de organen die rond je taille liggen ontstoken zijn. 

Constipatie komt in deze tijd veel voor bij zowel mannen als vrouwen van iedere willekeurige leeftijd. Ze negeren vaak dat je stoelgang net zo vaak moet voorkomen als de maaltijden die je op een dag eet. 

Om deze reden is je stoelgang reguleren één van de eerste dingen die je moet doen om je taille slank te maken. Als je last hebt van constipatie, volg deze stappen:

 • Eet voedsel dat rijk is aan vezels (fruit, groente, peulvruchten, volkoren etc).
 • Drink een glas warm water met citroensap op een lege maag.
 • Drink water buiten de maaltijden om.
 • Voeg lijnzaad toe aan je eetpatroon.
 • Neem een magnesiumsupplement.

water-met-citroen
Als je echter vaak diarree hebt

 • Drink groene thee-infusies.
 • Eet gelatine gemaakt van agaragar.
 • Onderzoek of je lactose-intolerant bent of allergisch voor gluten of ander soort voedsel.
 • Kijk ook naar behandeling van eventuele emotionele problemen.

Koolhydraten of proteïne?

Geroosterd brood als ontbijt, pasta tijdens de lunch, brood als snack, pizza als avondeten… Vandaag de dag worden koolhydraten erg misbruikt. Ze hebben het voordeel dat ze je de hele dag energie kunnen geven. Aan de andere kant, als je ze misbruikt en deze energie niet verbrandt, veranderen ze in reserves.

Met andere woorden: je kan er dik van worden. Als het ook nog om geraffineerde koolhydraten gaat in plaats van volkoren, kunnen ze mogelijk ook constipatie en een opgeblazen gevoel veroorzaken. Daarom raden we aan om ook een goede hoeveelheid proteïne toe te voegen aan je eetpatroon.

Elke maaltijd moet wat proteïne bevatten. Je kunt hierdoor helpen om meer calorieën te verbranden, maar je zult ook je taille zien afnemen. Welke soorten voedsel bevatten proteïne?

 • Vlees
 • Vis
 • Ei (vooral het eiwit)
 • Melk en zuivel
 • Peulvruchten
 • Gedroogd fruit
 • Paddestoelen

linzen
Het is beter om niet teveel te eten

De maag past zichzelf aan aan de hoeveelheid die je eet en je eet vaak meer dan wat noodzakelijk is. Je kan jezelf eraan wennen om tijdens de maaltijd altijd een beetje hongerig te blijven. 

Het is het beste om te stoppen met eten als je geen honger meer hebt. Dit gevoel zal snel verdwijnen, want het is bewezen dat een hongergevoel maar 15 tot 20 minuten blijft. Het is ook belangrijk dat je leert je voedsel goed te kauwen, waardoor je mogelijk ook minder eet, sneller vol zit en een betere spijsvertering hebt.

Een andere methode om hieraan te wennen, is het drinken van een spijsverteringsinfusie. Op deze manier groeit je taille niet en je lichaam went aan de hoeveelheid die je het geeft zonder dat je hongerig wordt.

Vermijd koolzuurhoudende dranken

Koolzuurhoudende dranken zijn erg schadelijk voor je lichaam. Sommige studies hebben uitgewezen dat je meer kans hebt op hart- en vaatziekten op de lange duur, omdat je van koolzuurhoudende drank opgeblazen kan raken. Daarom raden we aan om hier zo weinig mogelijk van te drinken of om ze in het geheel te vermijden.

Ze bevatten ook veel suikers, waarvan je dik wordt en die in vele gevallen slecht zijn voor je gezondheid. Probeer ze vandaag nog te vermijden, zodat je je doel om je taille slank te maken kan ondersteunen.

bier-2
Rugproblemen

Er zijn ook veel mensen zijn die een te grote taille hebben voor hun lengte. Hoewel deze personen gewicht verliezen, hebben ze mogelijk problemen met hun houding, wat vervolgens dit probleem kan veroorzaken. Denk hierbij aan mensen die lijden aan lordose of scoliose (afwijkingen in de ruggengraat die naar voren of naar de zijkant gaan).

Hierdoor kunnen ze meer spiermassa of vet rond de maag hebben dan aan de zijkant van hun lichaam, omdat het lichaam een natuurlijke ondersteuning heeft gecreëerd om het gewicht te verdelen, zodat je niet onevenwichtig wordt. 

Deze mensen zouden een soort training kunnen doen, zodat hun houding opnieuw wordt gevormd of stretchoefeningen, yoga of tai-chi. Ruwe sporten waarbij het lichaam veel stuitert, zoals joggen of cardio, worden niet aangeraden. Gebruik de bovenstaande tips vandaag nog om je taille slank te maken.

Foto’s eigendom van DorteF, joannova en Acedip

Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Murillo, A., Rold, E., & Estrella, P. (2015). Medidas Dietéticas Para El Estreñimiento. Sociedad Española de Endocrinologia y Nutricion.

 • Park, S. K., Lee, T., Yang, H. J., Park, J. H., Sohn, C. I., Ryu, S., & Park, D. I. (2017). Weight loss and waist reduction is associated with improvement in gastroesophageal disease reflux symptoms: A longitudinal study of 15 295 subjects undergoing health checkups. Neurogastroenterology and Motility. https://doi.org/10.1111/nmo.13009

 • Solah, V. A., Kerr, D. A., Hunt, W. J., Johnson, S. K., Boushey, C. J., Delp, E. J., … Wood, S. (2017). Effect of fibre supplementation on body weight and composition, frequency of eating and dietary choice in overweight individuals. Nutrients. https://doi.org/10.3390/nu9020149


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.