12 dranken die je helpen vet te verbranden

Er zijn bepaalde drankjes die je helpen op een natuurlijke manier vet te verbranden. Door ze vaak te drinken kunnen ze helpen om gewicht te verliezen.
12 dranken die je helpen vet te verbranden

Laatste update: 31 oktober, 2018

Er zijn bepaalde sappen of dranken, die je helpen op een natuurlijke manier vet te verbranden. Een veelvuldige consumptie zorgt ervoor dat je gemakkelijk en sneller gewicht verliest, aangezien de dranken door hun specifieke eigenschappen erg geschikt zijn om voortdurend en op een gezonde manier vet te verliezen.

Hier vind je de lijst van dranken, die het doeltreffendst zijn om vet te verbranden en daarnaast ook gemakkelijk in je dieet in te passen zijn.

12 dranken om vet te verbranden

Citroenwater

Een groot glas citroenwater op een lege maag is zeer doeltreffend om de lever te zuiveren en ontgiften.

Groentesappen

marktkraam met groente

Groentesap is één van de meest aanbevolen drankjes voor iedereen die graag gewicht wil verliezen. Eén glas van zo’n bereiding zal je helpen langer voldaan te blijven, waardoor je ook minder gaat eten.

Witte thee

Deze thee wordt aangeraden omwille van de bloedzuiverende effecten, die ervoor zorgen dat vet niet opgeslagen wordt in bepaalde delen van het lichaam. Daarnaast vermijdt witte thee ook, dat cholesterol zich ophoopt in je bloed.

Groene thee

glas met groene thee

 

Groene thee is erg rijk aan antioxidanten. Daarnaast stilt het je hongergevoel aanzienlijk, wat erg belangrijk is voor mensen die gewicht willen verliezen, want het zorgt ervoor dat je vanzelf minder gaat eten zonder het gevoel te krijgen dat je een opoffering maakt.

Groene thee vermindert ook stress en zorgt voor een kalme en ontspannen houding bij de mensen die het regelmatig drinken

Gemberthee

Thee gemaakt van gember helpt op een natuurlijke en doeltreffende manier vet te verwijderen, dat zich anders zou opstapelen in het lichaam, en verbetert ook de spijsvertering. Het is daarnaast ook een grote hulp bij het vermijden van ademhalingsziektes.

Magere melk

melk wordt in een glas geschonken

 

Magere melk helpt bij het verwijderen van vet dat in het lichaam te vinden is. We raden aan elke dag een glas magere melk te drinken.

Sapje van kiwi, spinazie en sla

Om dit gezonde sapje te maken, meng je een halve kiwi met drie spinaziebladeren en drie slabladeren. Dit sapje is rijk aan antioxidanten, vitamine C en chlorofyl of bladgroen.

Het is ook erg doeltreffend om het lichaam te zuiveren. Als je wil, kan je ook een beetje honing toevoegen. Het zal de smaak verbeteren en daarnaast ook andere eigenschappen toevoegen.

Water van artisjok

artisjokken

 

Artisjokwater maak je door een artisjok te koken in een liter water. Vervolgens drink je dit water over de dag verspreid en als resultaat zal de lever bevrijd worden van giftige stoffen en vet. Je kan dit water het beste gedurende twintig opeenvolgende dagen drinken.

Misschien ook interessant om te lezen: Verlies gewicht met artisjokwater

Pompelmoessap

Pompelmoessap is ook erg doeltreffend om vet te verliezen. Dagelijks een glas van dit sap drinken, is noodzakelijk om in korte tijd jouw streefgewicht te behalen.

Papajasap

stukjes papaja

 

Papaja wordt sterk aangeraden bij mensen die natuurlijk en doeltreffend gewicht willen verliezen, omdat het papaïne bevat. Papaïne is een enzym, dat vermijdt dat vet opgeslagen wordt in het lichaam. Drink genoeg van dit sap, dat enkel met water bereid wordt.  

Hibiscuswater

Hibiscuswater bevat urineafdrijvende eigenschappen, wat uiteraard belangrijk is wanneer je gewicht wil verliezen. Om dit water te verkrijgen, kook je enkele bloemen in een liter water. Drink dit mengsel vervolgens verspreid over de dag.  

Kokoswater

kokosnoot en kokoswater

 

Kokoswater bezit het vermogen veel meer hydratatie te bieden dan welke andere drank dan ook. Daarnaast versnelt het ook het metabolisme.

Onthoud…

Natuurlijke dranken en sappen, die helpen bij gewichtsverlies, zijn gemakkelijk te bereiden. Ze bevatten ingrediënten die je altijd in huis hebt. Hou de eigenschappen van al deze drankjes in gedachten en probeer ze in je dieet in te passen.

Het is natuurlijk ook belangrijk om niet alleen op de drankjes te vertrouwen, maar deze ook te combineren met sport en veranderingen in je levensstijl. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.