Verlies gewicht met artisjokwater

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt profiteren van de voordelen van artisjokwater om gewicht te verliezen. Mis de volgende informatie niet!
Verlies gewicht met artisjokwater

Laatste update: 17 december, 2018

Artisjokken hebben naar het schijnt verscheidene voordelen verstopt in hun kleine groene blaadjes. Deze gezonde en heerlijke groente helpt je misschien op een makkelijke manier gewicht te verliezen dankzij een toepassing met artisjokwater.

Het is belangrijk om op te passen wanneer je op dieet gaat. Beperkende diëten met weinig eiwitten zijn zeker de gevaarlijkste. Je moet een gebalanceerd dieet volgen en ervoor zorgen dat je altijd de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Artisjokken zijn een uitstekende optie, dankzij de vitamine B, ijzer, magnesium, aminozuren, flavonoïden, fosfor en kalium die ze bevatten. We leggen hieronder uit hoe je artisjokwater in het bijzonder kunt toevoegen aan je dieet.

Verlies gewicht dankzij een dieet met artisjokwater

artisjok-water

Hoe ziet dit dieet eruit?

Het artisjokdieet bestaat onder andere uit drie keer per dag artisjokwater drinken. Doe dit tien keer per maand, in ieder geval drie maanden achter elkaar. 

Deze tien dagen volg je een dieet dat bestaat uit natuurlijke sappen, fruit en groenten en geen vetten of samengesteld voedsel bevat. We bevelen ook aan om in ieder geval een uur per dag te bewegen.

Hoe maak ik artisjokwater klaar?

Het is erg makkelijk. Volg deze instructies:

  • Neem twee middelgrote artisjokken, die erg vers en donker gekleurd zijn en er gezond uit zien.
  • Was ze goed en snijd de stengel af. Was de twee helften daarna nogmaals goed.
  • Doe anderhalve liter water in een pan. Kook de twee artisjokken totdat ze een goede kleur hebben en zachter worden.
  • Haal de artisjokken uit het water zodra ze koken.

Je kan de artisjokken toevoegen aan je maaltijd. Een klein beetje olie, zout en azijn resulteert in een gezond en heerlijk bord. Het artisjokwater bewaar je, laat je afkoelen, en drink je gedurende de rest van de dag.

  • Je kan beginnen na je ontbijt, met een beker havermout en een appel bijvoorbeeld en daarna een glas artisjokwater.
  • Artisjokwater kan je ook na je hoofdmaaltijden drinken.
  • Je kan het water in de koelkast bewaren en wanneer je het drinkt mengen met een beetje citroensap en muntblaadjes.

Onthoud dat de effecten van artisjokken op gewichtsverlies zeer beperkt zijn. Er is veel meer wetenschappelijk onderzoek nodig om dit verband te bewijzen, en van artisjokken alleen zullen de kilo’s er niet af vliegen.

Zorg er dus voor dat je een gevarieerd dieet volgt met salades en een beetje beweegt. Een uur per dag lopen volstaat. Als je dit dieet samen met een vriend of bekende volgt, dan zal het zeker weten makkelijker zijn om vol te houden. Raadpleeg bij twijfel een deskundige.


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Salem, M., et al. (2015). Pharmacological Studies of Artichoke Leaf Extract and Their Health Benefits. Plant Foods for Human Nutrition. 2015; 70(4); 441-453
  • Soeliman, F. A., & Azadbakht, L. (2014). Weight loss maintenance: A review on dietary related strategies. Journal of research in medical sciences : the official journal of Isfahan University of Medical Sciences19(3), 268-75.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.