Verlies gewicht met artisjokwater

· 5 juni 2015

Artisjokken hebben verscheidene geheime voordelen verstopt in hun kleine groene blaadjes. Deze gezonde en heerlijke groente helpt je op een makkelijke manier gewicht te verliezen, dankzij de diuretische en vetverbrandende eigenschappen die het heeft. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt profiteren van de meeste van deze voordelen. Mis de volgende informatie niet!

Het is belangrijk om op te passen wanneer je op dieet gaat. Beperkende diëten met weinig eiwitten zijn zeker de gevaarlijkste. Je moet een gebalanceerd dieet volgen en ervoor zorgen dat je altijd de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Artisjokken zijn een uitstekende optie, dankzij de vitamine B, ijzer, magnesium, aminozuren, flavonoïden, fosfor en kalium die ze bevatten. We leggen het hieronder uit.

Hoe kunnen artisjokken je helpen gewicht te verliezen?

artisjok

 • Iedereen kent de afslankende eigenschappen van artisjokken, maar let wel: er is geen wonderproduct dat in een korte tijd zorgt voor gewichtsverlies. Er zijn voedingsmiddelen die het proces kunnen versnellen, maar alleen als je de wilskracht hebt en je je manier van leven een beetje verandert. Dus is het afslankende effect van artisjokken een feit? Ja, maar je moet consistent zijn en er ook voor zorgen dat je je andere voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • De artisjok is een erg oude groente met speciale eigenschappen, die op veel verschillende manieren helpt. De inuline die het bevat is een koolhydraat dat langzaam in het lichaam metaboliseert, wat geweldig is voor personen met diabetes.
 • Artisjokken zijn rijk aan vezels, wat helpt om de glucose in je bloed te verminderen en je cholesterolwaarde te controleren. Dit helpt ook tegen verstoppingen.
 • Nog een belangrijk element is dat het cynarine bevat, een geweldige bitterstof die helpt bij het stimuleren van de galafscheiding. Dit bevordert de vertering van vet en heeft ook een diuretisch effect, wat het vasthouden van vocht voorkomt.
 • Het is ook belangrijk om op te merken dat artisjokken minder dan 1% vet bevatten. Ze bevatten ook erg weinig calorieën (22 calorieën per 100 gram).
 • Je zou kunnen zeggen dat het afslankende effect van de artisjok ontstaat door drie factoren: de lage hoeveelheid calorieën, het diuretische effect en de vaardigheid om vetten te verwerken, zodat ze makkelijk geëlimineerd kunnen worden.

Welke andere voordelen hebben artisjokken?

artisjok1

 • Het is een medicinale groente, die stimuleert en helpt bij het functioneren van je lever.
 • Het stimuleert je spijsvertering en de eliminatie van vet.
 • Het is een goede ontgifter, reinigt je darmen, lever en nieren.
 • Het verlaagt je cholesterolwaarde.
 • Het heeft diuretische en depuratieve eigenschappen, wat het een perfecte bondgenoot voor je nieren maakt.
 • Artisjokken helpen jezelf verdedigen tegen coronaire ziektes, zoals atherosclerose.
 • Het is voornamelijk geweldig voor je lever. Het reinigt, regenereert en helpt je lever vitaminen te verzamelen.

Verlies gewicht met artisjokwater

artisjok-water

Hoe?

Het artisjokdieet bestaat onder andere uit drie keer per dag artisjokwater drinken. Doe dit tien keer per maand, in ieder geval drie maanden achter elkaar. Als gevolg zal je niet alleen gewicht verliezen, maar je lichaam ook ontgiften. Deze tien dagen volg je een dieet, dat bestaat uit natuurlijke sappen, fruit en groenten en geen vetten of samengesteld voedsel bevat. We bevelen ook aan om in ieder geval een half uur per dag te bewegen.

Hoe maak ik het?

 • Het is erg makkelijk. Neem twee middelgrote artisjokken, die erg vers en donker gekleurd zijn en er gezond uit zien. Was ze goed en snijd de stengel af. Was de twee helften daarna nogmaals goed.
 • Doe anderhalve liter water in een pan. Kook de twee artisjokken totdat ze een goede kleur hebben en zachter worden.
 • Haal de artisjokken uit het water zodra ze koken. Je kan de artisjokken toevoegen aan je maaltijd. Een klein beetje olie, zout en azijn resulteert in een gezond en heerlijk bord. Artisjokwater is wat je nodig hebt voor je dieet. Je hebt anderhalve liter water. Drink dit gedurende de dag.
 • Je kan beginnen na je ontbijt, met een beker havermout en een appel bijvoorbeeld en daarna een glas artisjokwater. Je kan het ook na je hoofdmaaltijden eten. Onthoud dat het je spijsvertering bevordert, dat het diuretisch is en het helpt vet te verwerken. Daarom bevelen we aan om het na je maaltijden te drinken.
 • Je kan de anderhalve liter water voor de hele dag gebruiken. Je kan het in de koelkast bewaren en wanneer je het drinkt mengen met een beetje citroensap en muntblaadjes. Het smaakt beter en heeft nog meer voordelen. Stop niet met proberen en zorg ervoor dat je een gevarieerd dieet volgt met salades en een beetje beweegt. Een uur per dag lopen is genoeg en als je dit dieet samen met een vriend of bekende volgt, dan zal het zeker weten makkelijker zijn om vol te houden.