Aanbevolen oefeningen om gewicht te verliezen

20 mei 2015

De wereld zit vol met mensen die gewicht proberen verliezen. Meestal is dit om esthetische redenen, maar eigenlijk draait het ook om je gezondheid. Gewicht verliezen kan echter erg moeilijk zijn en zware inspanningen of aanpassingen aan je levensstijl vragen. Daarom gaan mensen op zoek naar simpelere, doch effectieve alternatieven. Hieronder dragen we je enkele eenvoudige oefeningen aan, die je kunnen helpen om gewicht te verliezen.

Aerobics

Specialisten raden aerobicsoefeningen aan om gewicht te verliezen. Deze manier van gewichtsverlies is dan ook het meest bekend en populair. Algemeen genomen zijn dit oefeningen die vooral gezicht zijn op de ademhaling en het gebruiken van vet als “brandstof”, waardoor het vet in de spieren vermindert. Met aerobicsoefeningen bedoelen we ook zwemmen, wandelen, lopen, dansen, joggen etc.

Deze manier van bewegen helpt niet enkel om gewicht te verliezen, maar heeft ook tal van andere voordelen, zoals een verlaging van de bloeddruk, het verminderen van het cholesterolniveau en suikergehalte in het bloed, het verbeteren van de longcapaciteit en het verstevigen van weefsels.

Zwemmen

Zwemmen is één van de meest nuttige activiteiten om gewicht te verliezen. Dit komt omdat zwemmen een enorme inspanning vraagt van veel verschillende delen van het lichaam. Vanzelfsprekend hoef je niet erg lange periodes te zwemmen. Als je je kan toeleggen op drie uur per week, zal je al snel resultaat zien.

Beoefen een sport

Ook sport is een goed alternatief om gewicht te verliezen. Wanneer je een sport beoefent, verbrandt je lichaam vet door de intense activiteit. Het is dan ook het beste een sport te kiezen die een constante fysieke inspanning vraagt, zoals voetbal, volleybal of basketbal.

Ga naar de sportschool

oefening 2

De programma’s die men in de sportschool aanbiedt, leiden meestal tot uitstekende resultaten. Er zijn verschillende opties die leiden tot gewichtsverlies, zoals zumba, spinning etc.

Dansen

Ook dansen is erg effectief om gewicht te verliezen. Hoe ongelofelijk het ook mag klinken, dansen helpt veel vet te verbranden, vooral als je het vaak doet. Dans daarom minsten drie keer per week en je zal snel resultaat zien. Kies echter wel voor dansen die veel inspanning vragen.

Wandelen

Vele specialisten raden wandelen enorm aan. Ook al lijkt deze vorm van beweging erg simpel, toch heeft het zeer grote gezondheidsvoordelen. Wandel echter wel minsten 30 minuten per dag om gewicht te verliezen.

Fietsen

oefening 3

Een fietstocht maken is een schitterend idee om gewicht te verliezen. Je kan het bovendien makkelijk met familie of vrienden doen. Je kan ervoor kiezen om buiten of binnen, zoals in de sportschool, te fietsen.

Bekijk Ook