9 slimme tips om de omvang van je billen te vergroten

We willen graag 9 goede tips met je delen om je billen op een slimme manier groter te maken door je tijd en moeite te benutten. Blijf lezen om meer te leren!
9 slimme tips om de omvang van je billen te vergroten
Elisa Morales Lupayante

Geschreven en geverifieerd door de pedagoog in lichamelijke opvoeding en voedingsdeskundige Elisa Morales Lupayante.

Laatste update: 01 maart, 2022

Tegenwoordig is het erg populair om regelmatig aan lichaamsbeweging te doen, niet alleen om met een goed figuur te pronken, maar ook om van het welzijn te genieten. Dit is een heel positieve zaak, want het motiveert mensen om een actieve levensstijl aan te nemen en een meer sedentaire levensstijl te vermijden. Een van de voordelen van een actieve levensstijl is ook dat je er de omvang van je billen mee kunt vergroten.

Hier zijn negen slimme tips om je te helpen om je doel te bereiken en tegelijk te profiteren van de tijd en moeite die het kost om in vorm te komen. Lees dus snel verder om ze te ontdekken!

9 slimme tips om de omvang van je billen te vergroten

1. Stel eerst een doel om je billen groter te maken

De grootte van je billen
Enkele basistips kunnen helpen om je billen groter te maken.

De eerste stap om elk doel te bereiken is altijd motivatie. Dat is ook het geval als we ons ten doel stellen een deel van ons lichaam te verbeteren. In dit geval kunnen we echter gemakkelijker zien dat onze resultaten beloond worden, wat ons kan aanmoedigen om door te gaan.

In dit geval moet je onze billen op heuphoogte opmeten voordat we beginnen. Je kunt ook foto’s nemen vanuit verschillende hoeken. Daarna kun je een document maken waarin je je huidige metingen noteert en die welke je over, bijvoorbeeld, 6 maanden wilt bereiken. Zo kun je de evolutie van je harde werk zien.

We denken dat dit artikel je ook zal interesseren:
6 doeltreffende tips hoe je jezelf kan motiveren om te sporten

2. Ken je lichaamstype en leefgewoonten

Bij lichaamsbeweging om je billen groter te maken komt het niet alleen aan op de tijd die je er dagelijks aan besteedt. In werkelijkheid gaat het ook om de standvastigheid, de activiteiten die je kiest, je huidige conditie, Ook andere factoren spelen een rol zoals hormonale problemen, je dieet, enz.

Afhankelijk van de kenmerken van je lichaam, je levensstijl en de manier waarop je te werk gaat bij het sporten, zul je in meer of minder tijd resultaten boeken. Hoe dan ook, houd in gedachten dat doorzettingsvermogen altijd beloond wordt. Dus, haast je niet en hou je aan je routine. Geniet van het proces!

3. Doe oefeningen om je billen groter te maken

Er zijn veel soorten oefeningen die je kunt doen om je billen groter te maken. Maar om ze op de juiste en een slimme manier uit te voeren, moet je rekening houden met de volgende tips:

  • De meeste bilspieroefeningen helpen ons om het gebied strakker te maken. Om meer volume van de spieren te krijgen, moeten we ze echter met gewichten doen.
  • Het gewicht moet altijd geleidelijk worden toegevoegd om blessures te voorkomen.
  • Tijdens het doen van de oefeningen moet je voorkomen dat je  andere delen van het lichaam te veel belast of forceert, zoals de knieën of de onderrug.
  • De spieren hebben ook rust nodig om te kunnen groeien, dus drie trainingssessies per week zijn voldoende.
  • Je moet verschillende oefeningen doen om de verschillende spieren waaruit de billen bestaat te trainen, evenals de gebieden eromheen.
  • Het is essentieel om tijdens de trainingen veel water te drinken.
  • Het is ook van cruciaal belang om tijdens elke oefening goed te ademen door lucht in te ademen op momenten van ontspanning en uit te ademen tijdens momenten van inspanning. Een personal trainer of sportschoolmedewerker kan je hier ook bij helpen.

4. Zorg dat je stretcht

Voor en na elke training moet je alle spieren die je getraind hebt of juist gaat trainen goed rekken. Dit moet je niet alleen doen om blessures te voorkomen, maar ook om de omvang van je billen te vergroten en de lenigheid te bevorderen.

5. Neem eiwitrijke voedingsmiddelen op in je dieet

Als je spieren wilt kweken, moet je elke dag voor een goede hoeveelheid eiwitten in je eetpatroon zorgen. Je moet echter niet overdrijven als het gaat om je vleesconsumptie.

In plaats daarvan kun je kiezen voor vis of eieren, maar ook voor eiwitten van plantaardige oorsprong. Er worden bovendien tegenwoordig ook veel soorten veganistische eiwitpoeders verkocht die gemaakt zijn van erwten, hennep, zaden, haver, rijst, enz.

Een half uur na de inspanning een portie eiwitten innemen kan een goed idee zijn. Bedenk echter dat je voor een dieet dat aan al je behoeften beantwoordt je het beste een voedingsdeskundige kunt raadplegen.

6. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten

Een gevarieerde en evenwichtige voeding kan ons meerdere voordelen bieden, zowel op de korte als op de lange termijn. Daarnaast kan het ons helpen om goed gevoed en gezond te blijven. Enkele van de meest gunstige bronnen van gezonde vetten voor onze gezondheid zijn onder andere:

  • zaden
  • avocado’s
  • vette vis
  • eigeel
  • extra vierge olijfolie
  • ghee of geklaarde boter
  • noten, vooral macadamianoten

De bedoeling is om al deze voedingsmiddelen met mate in je dieet op te nemen. Dit zal je niet alleen helpen om in een goede algemene conditie te blijven. Het zal het ook mogelijk maken om je doelen te bereiken. Denk aan zaken zoals de omvang van je billen groter maken, je benen strakker maken, je buik platter maken, enzovoorts.

Misschien vind je het leuk om te lezen:
Ontdek 8 manieren om de glute bridge te variëren

7. Vraag je arts naar supplementen

9 slimme tips om de omvang van je billen te vergroten
Bepaalde supplementen kunnen helpen de groei van spieren te bevorderen.

Er wordt gezegd dat sommige supplementen ons kunnen helpen aan spiermassa te winnen, het lichaam te verstevigen, en ook de omvang van de billen te vergroten. Om het meest geschikte supplement te kiezen en te leren hoe je het correct inneemt, kun je het beste overleggen met je arts, voedingsdeskundige en/of trainer. Enkele van de meest gangbare supplementen bevatten ingrediënten zoals:

  • Creatine
  • Magnesium
  • Spirulina
  • Kokosolie
  • Diindolylmethaan (DIM)

8. Pas op voor een slechte houding en spanning

Bij het sporten is het heel belangrijk dat we niet het punt bereiken dat we zoveel pijn voelen dat we ons daarna niet eens meer kunnen bewegen. Daarom moeten we voorzichtig zijn met bepaalde houdingen en bewegingen. Ook moeten we spanningen vermijden en zorg dragen voor een goede houding.

9. Breng crème aan om de omvang van je billen te vergroten

Er zijn enkele crèmes waarvan men beweert dat ze kunnen helpen om de billen te verstevigen en groter te maken. We moeten hierbij echter wel voor kwaliteitscrèmes kiezen die gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld fyto-oestrogenen en plantaardige oliën.

Bovendien is het ook heel belangrijk om te onthouden dat crèmes ons kunnen helpen onze doelen te bereiken, maar dat het nodig is om ze regelmatig te gebruiken terwijl we onze bewegingsroutine en andere goede leefgewoonten handhaven.

Om de omvang van je billen te vergroten is het belangrijk om consequent te zijn

Met deze tips en consequentheid kun je je billen verstevigen en de omvang ervan vergroten. Het is mogelijk om in een redelijke tijd resultaat boeken. Dus geef die trainingssessie niet op, want je hebt er niet alleen lichamelijk, maar ook qua gezondheid baat bij.

Als je te lui bent om het huis te verlaten of niet weg kunt omdat je bijvoorbeeld kinderen hebt, bedenk dan dat je met behulp van video-tutorials thuis je eigen trainingssessies kunt doen. Je kunt ook wat muziek opzetten of meedoen aan een online Zumba-les. Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen! 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


  • Florenciano Restoy J, Aventin Roig J, Ortega Planas M, Ricart Ribó E. Dinámica de los músculos pelvitrocantéreos y glúteo mayor. Revista Española de Podología. 2014; XXV (3): 96 – 101.

  • Billat V. Fisiología y metodología del entrenamiento. Barcelona: Paidotribo, 2002.
  • Stutz G, Ruiz R, Fiol de Cuneo M, Santillán M. Nutrición y revalorización del consumo de las grasas saludables. Revista EXT, Universidad Nacional de Córdoba. 2012; 2(2). https://revistas.unc.edu.ar/index.php/ext/article/view/1279
  • Alves C, Azevedo Voltarelli  F, Rostom de Mello M. Spirulina como fonte protéica na recuperação de ratos desnutridos: efeitos sobre o músculo esquelético Revista Digital Ef Deportes. 2005; 10(86).  https://efdeportes.com/efd86/spirulin.htm

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.