8 gewoontes die eigenlijk niet zo gezond zijn

Het is geen goed idee om vitaminesupplementen in te nemen, tenzij de dokter dit adviseert. Over het algemeen is het beter dat we onze dagelijkse voedingsstoffen binnenkrijgen door middel van een gezond en gebalanceerd dieet.

Om een goede gezondheid te behouden, is het simpelweg nodig om gezonde gewoontes aan te houden die we gemakkelijk aan onze dagelijkse routine toe kunnen voegen en die niks hoeven te kosten. Een gezonde levensstijl is een keuze en er zijn verschillende dingen die we op elk moment toe kunnen voegen om onze gezondheid te bevorderen. Er zijn ook voldoende mythes en halve waarheden, die ons het idee geven dat we het juiste doen voor onszelf en onze gezondheid, terwijl deze in de realiteit juist het tegenoverstelde kunnen veroorzaken. Hieronder zullen we 8 gewoontes opnoemen waar we van denken dat ze gezond zijn, maar die dat in de realiteit niet zijn.

Vetvrije producten consumeren om ongewenste gewichtstoename te voorkomen

We kunnen een grote hoeveelheid vetvrije producten in de winkel vinden en deze zijn over het algemeen aanbevolen voor personen met een hoog cholesterol of obesitas. Sommige personen denken dat een inname van 0% vet goed is voor gewichtsverlies, maar de waarheid is dat dit niet het geval is. Vetvrije producten kunnen bloem, geraffineerde suikers en genoeg andere toevoegingen bevatten die gewichtstoename kunnen veroorzaken.

De hele dag water drinken

Water

Het klopt dat water goed voor je is en een belangrijke rol speelt bij het goed functioneren van ons lichaam. Maar desalniettemin kan het drinken van een overmatige hoeveelheid water het functioneren van de nieren en de samenstelling van het bloed aanpassen. Experts raden aan om 6 tot 8 koppen water of zo’n 2 liter per dag te drinken, afhankelijk van je lichaamsgewicht en de temperatuur.

Vitamine D binnenkrijgen door blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon is een manier om onze dagelijkse dosis vitamine D binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat ons lichaam deze vitamine verwerkt, is het nodig om naar buiten te gaan zonder zonnebrandcrème of met eentje met een lage beschermfactor en dit kan onze huid ernstig beschadigen. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot zonnebrand, droge huid en het is uiteraard een risicofactor voor huidkanker

Crunches doen voor een platte buik

Buikspieroefeningen

Buikspieroefeningen helpen inderdaad om buikvet te verbranden en een plattere buik te krijgen, maar veel personen denken dat alleen crunches doen genoeg is om dit resultaat te bereiken. Waar ze geen rekening mee houden, is dat het ook belangrijk is om een gezond dieet te volgen en andere fysieke activiteiten uit te voeren om dit doel te bereiken.

Vitaminesupplementen innemen

Wanneer we het over vitaminen en mineralen hebben, dan denken veel mensen dat hoe meer je inneemt, hoe beter het is voor je lichaam. Dit is echter niet helemaal waar. Overmatig gebruik van supplementen kan negatieve gezondheidseffecten hebben. Supplementen zouden niet ingenomen moeten worden zonder duidelijke voorschriften van je dokter en het is altijd beter om de vitaminen en mineralen binnen te krijgen via een gezond dieet.

Tanden onzorgvuldig bleken

Tanden Bleken

Het bleken van tanden wordt over het algemeen gedaan om de tanden een schonere uitstraling te geven. Personen die deze producten en procedures echter misbruiken, kunnen last krijgen van ziektes zoals blancorexia en ook scheuren in de tanden of het glazuur, gevoeligere tanden en in extreme gevallen veranderingen in de smaak ervaren.

Wattenstaafjes gebruiken om de oren schoon te maken

Veel personen denken dat het verwijderen van het oorsmeer onderdeel van de dagelijkse hygiëne is, maar dit is niet het geval. Oorsmeer is een antiseptische afscheiding die de huid van je gehoorkanaal beschermt tegen ziektekiemen en andere besmettingen van buitenaf. Wanneer we het verwijderen, dan stellen we ons binnenoor bloot aan infecties. Het gebruik van wattenstaafjes om dit te doen is echter nog slechter, omdat we dan juist een deel van het oorsmeer naar binnendrukken, wat een blokkade kan veroorzaken. Als gevolg kan dit gehoorschade of -verlies veroorzaken.

Voor twee personen eten tijdens de zwangerschap

Sommige vrouwen hebben het verkeerde idee, dat ze twee keer zoveel moeten eten om de baby te voeden. Dit is een ernstige fout, die kan leiden tot een overmatige gewichtstoename tijdens de zwangerschap en andere risicofactoren zoals zwangerschapsdiabetes, problemen tijdens de weeën en een grotere dan normale foetale groei. Tijdens je normale zwangerschapstesten zal je dokter zeer waarschijnlijk aanbevelen dat je een gezond en gebalanceerd dieet volgt en alleen de consumptie van foliumzuur vergroot, wanneer dat nodig is.

Bekijk Ook