Je gezicht afslanken met de volgende 6 tips

Net als met de rest van je lichaam geldt, dat als je wilt afvallen in je gezicht, je minder zult moeten eten en oefeningen moet doen die specifiek nuttig zijn voor dit gebied. Leer er meer over in dit artikel.
Je gezicht afslanken met de volgende 6 tips

Geschreven door Yamila Papa Pintor

Laatste update: 25 mei, 2022

Niet iedereen wil een rond gezicht, zeker als je hard hebt gewerkt om gewicht te verliezen in andere delen van je lichaam. Je kunt je gezicht afslanken met de 6 tips in dit artikel.

Sporten en gezond eten zijn de twee sleutelwoorden als het gaat om afslanken in je gezicht. Er zijn echter meer trucjes die kunnen bijdragen.

Wil je weten hoe je dit doet? Lees dan verder.

Je gezicht afslanken met de volgende 6 tips

Om gewicht kwijt te raken, kan je naar de sportschool gaan, naar buiten gaan voor een fietstocht of een spinningles bijwonen. Er lijkt echter geen specifieke activiteit voor je gezicht te zijn.

Als je wilt afslanken in je gezicht, probeer dan de volgende tips te implementeren:

1. Consumeer minder calorieën

Voor een slanker gezicht, zal je moeten stoppen met de dikmakende suikers en de gefrituurde voeding waar we zo veel van houden, maar die helaas ook zo slecht is voor onze gezondheid. Het geheim is simpelweg om minder calorieën te consumeren dan dat je verbrandt.

In plaats van fastfood of ongezonde snacks, bevelen we een dieet aan met hoge gehaltes aan vezels, omdat je dan beter in staat zal zijn om je calorieën te gebruiken en het vet te verbranden dat zich heeft opgehoopt onder je kin of kaakgebied.

2. Val af

Gewicht verliezen

Als je een onnatuurlijk rond gezicht hebt, zit je waarschijnlijk niet op je ideale lichaamsgewicht. Als je kilo’s kwijtraakt in andere delen van je lichaam, begin je ook veranderingen in je gezicht op te merken, zoals:

 • je jukbeenderen zullen meer uitsteken
 • je kin zal dat extra vet verliezen dat je niet graag ziet

Je inschrijven bij een sportschool of beginnen met thuis te sporten is daarom een goed idee. Je zal niet alleen afslanken in je gezicht, maar ook op je buik, benen en armen. Ook zul je er goed uitzien en je goed voelen!

3. Drink veel water

Het is de beste manier om af te komen van toxinen en oliën die opgehoopt zijn in je gezicht.

Als je ook je zoutconsumptie vermindert (of voeding die veel jodium bevat), zal je lichaam in staat zijn om af te komen van dat afval dat je niets goed brengt.

Alsof dat nog niet genoeg was, is veel water drinken goed voor een gezonde, jeugdige en mooie huid.

Je gezicht zal er slanker en knapper uitzien! Als je er niet van houdt om water zo te drinken, kan je ook vers sap proberen of kruidenthee (probeer diuretische thee zoals paardenbloem of paardenstaart).

4. Blijf zo actief mogelijk

Bewegen is goed voor je

Lichamelijke activiteit is absoluut essentieel om af te vallen. Vergeet echter niet dat je gezicht misschien niet het eerste deel van je lichaam is dat zal afslanken wanneer je sport, omdat calorieën en vetten eerst worden verbrand in andere delen.

Verlies de hoop echter niet, want op een bepaald punt zal je zien dat je nek en kin vorm gaan krijgen.

Naast het aanleren van een routine in de sportschool, bevelen we aan dat je zo actief mogelijk blijft, ook al moet je heel de dag zitten op je werk.

Hoe?

 • je verplaatsen met de fiets
 • het nemen van de trap in plaats van de lift
 • afleggen van afstanden te voet of per fiets
 • opstaan van je bureau zo nu en dan

Wandelingen, fietstochten en rondjes hardlopen in het park zijn geweldige, simpele en aangename oefeningen om mee te beginnen. Later kan je meer weerstand toevoegen aan je routine of meer sportdagen toevoegen aan je week.

5. Bedek intussen waar je je niet comfortabel over voelt

Terwijl je wacht totdat je dieet en fysieke activiteit aanslaan, kan je wat make-uptips en haartrucs in de praktijk brengen om je gezicht slanker te doen lijken.

Gebruik niet te veel rouge en kies niet voor kapsels die volumineus zijn rond je gezicht.

6. Geef jezelf een massage

Gezichtsmassage

Wie zegt dat je gezicht geen lekkere massage verdient, zo nu en dan? Ze kunnen ontspannend zijn en ook afslankend werken. Begin met kleine cirkeltjes op je kaaklijn (van je kin omhoog naar je oorlellen).

Dan kun je circulaire bewegingen maken met je kaken. Laat je mond in halfopen positie en ontspan je kaak, zodat je hele gezicht kan worden aangepakt.

Een andere optie is om het gebied van je kin te masseren (waar vet en huid zich neigen op te hopen). Gebruik een beetje amandelolie op je vingers om ervoor te zorgen dat de massage je huid niet irriteert.

We bevelen aan om te lezen:
6 technieken voor gezonde, stevige wangen

Sport om je gezicht te doen afslanken

Een schema met gezichtsoefeningen kost weinig moeite en kan erg leuk zijn. Je kunt het op elk moment van de dag doen en de kans aangrijpen om te lachen terwijl je in de spiegel kijkt.

Zet je stress, zorgen en problemen aan de kant! Doe tegelijkertijd oefeningen om je gezicht te laten afslanken.

 • Open je mond zo ver als je kan en sluit deze dan. Herhaal dit tien keer.
 • Op je mond wijd en sluit je ogen. Wanneer je je mond sluit, open je je ogen. Doe deze coördinatie-oefening minstens tien keer.
 • Beweeg je gesloten lippen naar elke kant van je gezicht zo vaak als je kunt.
 • Vul je mond met lucht en puf door je wangen, houdt het een paar seconden vast en laat het ontsnappen. Herhaal dit tien keer.
 • Steek je tong uit en beweeg deze één minuut heen en weer.
 • Trek een gezicht alsof je iets naars ruikt of bijna moet niesen.
 • Leun je hoofd achterover en houd deze houding tien seconden vast. Keer terug naar de beginpositie. Herhaal dit tien keer. Probeer het!

Uitgelichte afbeelding door wikiHow.com 


Alle aangehaalde bronnen zijn grondig gecontroleerd door ons team om hun kwaliteit, betrouwbaarheid, actualiteit en geldigheid te waarborgen. De bibliografie van dit artikel werd beschouwd als betrouwbaar en wetenschappelijk nauwkeurig.


 • Choi UK, Lee OH, Yim JH, Cho CW, Rhee YK, Lim SI, Kim YC. Hypolipidemic and antioxidant effects of dandelion (Taraxacum officinale) root and leaf on cholesterol-fed rabbits. Int J Mol Sci. 2010; 11(1): 67-78. doi: 10.3390/ijms11010067.
 • Hernández S, Zacconi F. Aceite de almendras dulces: extracción, caracterización y aplicación. Quím. Nova. 2009; 32 (5): https://doi.org/10.1590/S0100-40422009000500044.
 • Molina Zúñiga R. El ejercicio y la salud, “la caminata”: beneficios y recomendaciones. Rev. costarric. salud pública. 1998; 7(12): 65-72.
 • Pastor-Zarandona O, Viveros-Paredes J. Ingesta de comida rápida y su influencia en la producción de N-aciletanolaminas involucradas en el ciclo hambre-saciedad. Rev. Mex. de trastor. aliment. 2017;  8(2): 171-184.
 • Urdampilleta A, Martínez-Sanz J, Julia-Sanchez S, Álvarez-Herms J. Protocolo de hidratación antes, durante y después de la actividad físico-deportiva. European Journal of Human Movement. 2013; 31: 57-76.
 • Yoon JG, Kim SH, Rhyu HS. Effects of 16-week spinning and bicycle exercise on body composition, physical fitness and blood variables of middle school students. J Exerc Rehabil. 2017; 13(4): 400-404. doi: 10.12965/jer.1735052.526.

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.