Geef jezelf gezonde en stevige wangen met 6 technieken

Ben je die trieste, hangende wangen beu? Ontdek dan hier hoe je op een natuurlijke manier je wangen weer gezond en stevig kan maken.
Geef jezelf gezonde en stevige wangen met 6 technieken
Nelton Abdon Ramos Rojas

Beoordeeld en goedgekeurd door de arts Nelton Abdon Ramos Rojas.

Geschreven door Carolina Betancourth

Laatste update: 20 november, 2022

De huid beschermen tegen de effecten van de zon en gebruikmaken van verzorgende crèmes, zijn slechts de bekendste manieren om je gezicht te verzorgen. Je kunt oefeningen doen om stevige wangen te krijgen!

Het verlies van elasticiteit en stevigheid in de halsstreek is een probleem dat heel vaak voorkomt. Bij vele vrouwen heeft het een effect op de schoonheid van het gelaat.

Dit is een natuurlijk verouderingsproces. Toch proberen velen dit effect te beletten of te corrigeren om zo voor langere tijd een jeugdig uiterlijk te behouden.

De weg naar stevige wangen

Het probleem van doorhangende wangen treedt in vele gevallen vroegtijdig op, want zowel de huid als de spieren veranderen als gevolg van de schadelijke effecten van zonnestralen, gifstoffen en andere externe factoren.

Erfelijke factoren kunnen hierin ook een rol spelen. Bovendien kunnen hangende wangen een gevolg zijn van extreme veranderingen in gewicht of van andere slechte gewoonten die het huidweefsel aantasten.

Plastische chirurgie is de meest efficiënte oplossing en heeft een snel resultaat. Toch bestaan er minder agressieve en meer natuurlijke manieren om het uitzicht van het gelaat te verbeteren.

Daarom laten we je nu 6 interessante technieken zien om je jeugdige look terug te krijgen.

1. Doe oefeningen met je gezicht

Gezonde, stevige wangen

Doe dagelijks enkele gezichtsoefeningen om stevige wangen te krijgen. Je zult merken dat dit de meest efficiënte manier is om het doorzakken van de huid te corrigeren. Dit is namelijk wat hangende wangen veroorzaakt.

Zoals elke andere spier in het lichaam, hebben de gelaatsspieren training nodig om sterk en in goede conditie te blijven.

Hoe doe je deze oefeningen?

 • Ga om te beginnen voor de spiegel staan. Glimlach heel overdreven gedurende 10 tot 15 seconden.
 • Neem even pauze. Gebruik daarna de vingertoppen om met zachte, circulerende bewegingen de wangen te masseren.
 • Blaas daarna je wangen in en uit zoals wanneer je een ballon opblaast gedurende 10 seconden.
 • Om te eindigen spreek je heel gearticuleerd klinkers uit. Doe dit twee tot drie keer voor elke klinker.

2. Verbeter je dieet

We kennen allemaal het gezegde, “je bent wat je eet.” Dat heeft ook een goede reden: je voedingsgewoonten beïnvloeden inderdaad bijna elk aspect van je leven.

In dit specifieke geval is het belangrijk om goede eetgewoonten te onderhouden. Vitaminen en mineralen spelen immers een heel betekenisvolle rol in zowel de gezondheid van de spieren als van de huid.

Daarom speelt deze voedingsstoffen ook een belangrijk onderdeel in het verkrijgen van stevige wangen!

Dagelijks fruit en groenten eten verlaagt het risico op vroegtijdige veroudering en bevordert de productie van collageen en elastine. Deze twee dingen verstevigen samen je huid.

Bronnen van eiwit zoals bonen en mager vlees verhogen je energie. Ze zijn bovendien de ideale middelen om de spiermassa te ondersteunen.

Volg ook een dieet dat veel water bevat. Eet voeding die rijk is aan antioxidanten. Zo ben je in staat om ontstekingen veroorzaakt door vochtophoping te verminderen. Een teveel aan vocht is immers ook een probleem dat de schoonheid van het gezicht beïnvloedt.

3. Gebruik zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème

Breng dagelijks zonnebrandcrème aan. Maak het tot een gewoonte, want het helpt echt om slappe wangen te voorkomen en aan te pakken. Deze preventieve maatregel zal dus ook ontzettend waardevol krijgen in je poging tot het krijgen van stevige wangen.

Dit product zal de negatieve effecten van zonnestralen op de huid tot een minimum beperken. Tegelijkertijd zal het verzakking van de huid en vroegtijdige veroudering tegenhouden.

4. Gebruik ijs om de wangen te masseren

Verstevigende ijstherapie is een oud Japans schoonheidsgeheim. Het is wereldwijd beroemd geworden omwille van zijn vermogen om het uiterlijk van de wangen te verbeteren.

Het gebruik van ijs tijdens massages bevordert de bloedcirculatie en verbetert de elasticiteit. Zodoende heeft het een verstevigend effect dat de vorming van rimpels voorkomt.

Hoe pas je deze techniek met ijs toe?

 • Wikkel eerst een aantal ijsblokjes in een zachte handdoek.
 • Wrijf dit vervolgens op je wangen in zachte cirkelende bewegingen.
 • Doe dit gedurende vijf minuten en herhaal het elke avond.

5. Maak een avocadomasker

Avocadomasker

In plaats van een fortuin uit te geven aan dure commerciële crèmes, kun je zelf een masker maken van avocado en honing. Het zal een voedende boost geven aan die probleemgebieden van je gelaat.

De essentiële vetzuren en antioxidanten zullen helpen om de zwakke spiervezels te herstellen en de huid elastischer en steviger te maken.

Wat heb je nodig om het masker te maken?

 • 1 rijpe avocado;
 • 75 gram honing.

Hoe gebruik je het masker?

 • Plet de rijpe avocado en mix dit met de honing.
 • Zodra je een romig geheel hebt, smeer je het op de wangen. Laat het vijftien minuten inwerken.
 • Breng dit masker ‘s avonds aan, minstens drie keer per week.

6. Gebruik verstevigende verzorging voor het gelaat

Het dagelijks gebruik van verstevigers vermindert het hangende uiterlijk van de wangen. Het voorkomt ook rimpels en andere tekenen van vroegtijdige veroudering.

Dergelijke schoonheidsproducten hebben voedende en verstevigende eigenschappen. Na opname door de huid spannen zij de huid strakker aan. Tegelijkertijd zorgen ze voor een gehydrateerde en zachte huid.

Je kunt deze producten inderdaad in de winkel kopen, maar je kunt ze ook vervangen door rozenwater, kamillethee en komkommersap.

Zoals je ziet kun je met enkele eenvoudige stappen in je dagelijkse schoonheidsroutine je wangen alle nodige zorg bieden.

Onthou vooral dat deze zone gevoelig is voor de negatieve effecten van vrije radicalen. Daarom is het heel belangrijk om het gezicht elke dag te verzorgen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.