5 tips voor een slanke hals

We moeten niet vergeten dat de huid in onze hals even gevoelig is als onze gezichtshuid. Daarom moeten we onze nek even goed verzorgen, exfoliëren en hydrateren.
5 tips voor een slanke hals
Karla Henríquez

Geschreven en geverifieerd door de dokter Karla Henríquez.

Laatste update: 17 januari, 2019

De hals is een erg aantrekkelijk deel van het vrouwelijke lichaam. Hoewel we dit misschien vaak vergeten, zal onze hals er langer verzorgd en slank uit blijven zien als we op de juiste manier voor dit gevoelige lichaamsdeel zorgen, waardoor we zonder schaamte met onze slanke hals kunnen pronken.

In dit artikel zullen we daarom een paar essentiële tips met je delen voor een jong uitziende en slanke hals. Daarnaast zullen we je ook een paar eenvoudige tips geven die je elke dag kunt uitvoeren om de natuurlijke schoonheid van je hals te behouden.

Je hals heeft, net als de rest van je lichaam, zorg nodig, waarbij je de huid van je hals regelmatig exfolieert en dagelijks hydrateert. Aangezien de huid in je hals echter zo gevoelig is, heeft hij ook zo nu en dan bijzondere zorg nodig, net als je gezichtshuid.

We zouden de behandelingen die we toepassen op ons gezicht ook kunnen toepassen op onze hals.

Tips voor een slanke hals

Exfolieer wekelijks voor een slanke hals

pot met zeezout

Het eerste wat je moet doen om ervoor te zorgen dat de huid in je hals egaal en stevig blijft, is de huid regelmatig exfoliëren. We raden aan dat je een peelingbehandeling slechts één keer per week toepast. Als je dit vaker doet, kan de huid namelijk geïrriteerd raken. Dit geldt vooral als je een droge of gevoelige huid hebt.

Om dode huid cellen te verwijderen kun je elk van onderstaande natuurlijke producten gebruiken of een willekeurige combinatie van deze producten:

 • Baking soda (natriumbicarbonaat/zuiveringszout)
 • Suiker
 • Zeezout

Toepassing

 • Meng deze exfoliërende ingrediënten met een beetje amandelolie of aloëveragel om ervoor te zorgen dat je de huid er gemakkelijker mee kunt masseren.
 • Masseer voorzichtig, waarbij je ronde bewegingen maakt van de borst naar de kin. Probeer niet te hard te drukken.
 • Spoel het mengsel af met koud water, zodat de poriën dicht gaan.
 • Smeer dan de huid in met een vochtinbrengende crème.

Reinig de huid diep

Hoe kunnen we de huid in onze hals diep reinigen? Door een kleimasker te gebruiken. In het geval je een vette of gecombineerde huid hebt, kun je het masker op zowel de hals als het gezicht aanbrengen.

We raden aan om groene of roze klei te gebruiken. Om de pap te maken meng je de klei simpelweg met water, zodat er een pasta ontstaat die je gemakkelijk op de huid kunt aanbrengen zonder te druppelen.

Wanneer je de pasta maakt, doe dit dan in een aardewerk pot of een glazen of houten kom, maar nooit in een kom van metaal. Metaal schakelt namelijk de therapeutische eigenschappen van de klei uit.

 • Breng het masker aan op je hals en gezicht, waarbij je de ogen en de lippen vermijdt.
 • Laat het gedurende ongeveer vijftien minuten opdrogen. 
 • Spoel het kleimasker af met warm water en smeer de huid vervolgens in met een vochtinbrengende crème.

Hydrateer de huid dagelijks

close-up van een hals

Hoe kun je de hals hydrateren?

Simpelweg met dezelfde lotion als de lotion die je voor je gezicht gebruikt. De huid in je hals is net zo gevoelig als je gezichtshuid. En als we de huid in onze hals dus niet goed verzorgen, zal deze evengoed tekenen van veroudering vertonen, doordat de huid slapper en gerimpeld wordt.

Wij raden aan om de volgende, uiterst voedende producten te gebruiken:

 • Amandelolie
 • Rozenbottelolie
 • Sheaboter
 • Jojoba-olie
 • Kokosolie
 • Druivenpitolie
 • Teunisbloemolie
 • Olijfolie
 • Tarwekiemolie

Elk van deze natuurlijke vochtinbrengende producten zal erg goed in staat zijn om de huid in de hals diep te hydrateren. Gebruik deze producten slechts twee keer per dag, in de ochtend wanneer je wakker wordt en ’s avonds voordat je gaat slapen.

Masseer de huid regelmatig voor een slanke hals

Helaas is het zo dat de we vaak veel spanning voelen in de nek door dagelijkse stress, een slechte houding, de uren die we achter de computer zitten, voortdurend fronzen etc.

Om de gevolgen van deze spanning te voorkomen, raden we aan om met één van de bovenstaande moisturizers de nek zachtjes te masseren. Doe dit minstens vijf tot tien minuten per dag.

 • Gebruik bij het masseren de hele palm van je hand. Druk stevig tegen de huid onder de kin aan, waar de kaaklijn zichtbaar is. Dit zorgt er namelijk voor dat de circulatie gestimuleerd wordt en gifstoffen worden verwijderd. 
 • Houd je duim en wijsvinger goed uit elkaar en glijd vanaf de kin naar beneden, waarbij je lichtelijk druk uitoefent.

Misschien ook interessant om te lezen:
7 praktische adviezen om stress te verminderen

Ontspan elke avond

slapende baby

Bruxisme (ook wel tandenknarsen) en spanning in de kaak hebben ook een sterke invloed op de spanning in de nek, waardoor deze spanning steeds erger wordt.

Om dit te verhelpen zou je kaakoefeningen moeten doen die je kunnen helpen ervoor te zorgen dat alle spanning in dit gewricht verdwijnt. Deze oefeningen zouden ook kunnen helpen ervoor te zorgen dat slappe wangen weer wat steviger worden.

Onthoud daarnaast dat het vaak voorkomt dat mensen hun kaak gedurende de nacht aanspannen. Daarom is het belangrijk dat we voor het slapengaan een paar minuten vrij houden om dit lichaamsdeel te ontspannen.

Probeer wanneer je slaapt je kaak volledig te ontspannen en je mond een klein beetje open te houden, net als een baby. 

 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.